Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    01 July 2009 (Wednesday)

    Share
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    01 July 2009 (Wednesday)

    Post  Q on Wed Jul 01, 2009 2:47 pm

    Sebentar tadi aku tanya pada sesorang. aku tak tau kebenaran pada info ni.

    MD coulomb balik kampung disebabkan ada orang meninggal.


    apa yang berlaku semalam, adalah disebabkan orang ramai yg tidak dapat tahan sabar. pintu di pecahkan. so staff call polis. sepatutnya mereka jangan buat mcm tu. md tidak dpt dikesan sementara waktu. segala fail dan kontrak ada di opis. kontrak dr uk dan us masih ada di opis. duit masih ada di dalam bank.

    oleh sebab ketidak sabaran org2 semalam dkat sana. staff terpaksa mintak bantuan polis.

    adoi. kenapala dorg ni buat mcm ni. sabar la jap. sebelum ni pon mmg penah mcm ni kan....

    opis bukak smlm sbnarnya. cuma dorg tutop sebab dorg xle nak wat ape2.

    itu dari sumber yg tak tau kebenaran nya la.


    Last edited by Q on Sun Jul 05, 2009 2:27 am; edited 2 times in total
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: 01 July 2009 (Wednesday)

    Post  Q on Wed Jul 01, 2009 3:28 pm

    dapat berita akaun dalam bank kene freeze.

    ada orang tgah cek dalam akaun ada duit x.

    polis bg masa smpi esok untuk boss tunjuk muka.

    123

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-01

    1/7/2009 sesiapa ada berita hari ni

    Post  123 on Wed Jul 01, 2009 3:32 pm

    if MD coulomb balik kampung.. what wrong with the coulomb website for 2 days. whats wrong with other 2 MD.......??

    123

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-01

    Re: 01 July 2009 (Wednesday)

    Post  123 on Wed Jul 01, 2009 3:39 pm

    mana satu bank MBB or RHB ?
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: 01 July 2009 (Wednesday)

    Post  Q on Wed Jul 01, 2009 3:40 pm

    xtau, dpt info camtu je

    white

    Posts : 7
    Join date : 2009-07-01
    Age : 34

    Re: 01 July 2009 (Wednesday)

    Post  white on Wed Jul 01, 2009 3:51 pm

    xda pun saya check....
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: 01 July 2009 (Wednesday)

    Post  Q on Wed Jul 01, 2009 4:00 pm

    apa yg xde

    bktpancur

    Posts : 5
    Join date : 2009-07-01

    Re: 01 July 2009 (Wednesday)

    Post  bktpancur on Wed Jul 01, 2009 4:19 pm

    habis ka bisness ni...aduhhh...angan2 nak beli lori 5 ton tak jadi la....

    zana jb
    Guest

    1/72009 berita menyedih kan.new infor dari staff coulomb

    Post  zana jb on Wed Jul 01, 2009 4:20 pm

    (i dapat mesej dari staff coulomb tadi. sampai skrang staff2 die pun x tau new story about of them)" For all the customer,Coulomb Sdn Bhd will be closed because our director and person incharge are missing in action.Any new we will updates.
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: 01 July 2009 (Wednesday)

    Post  Q on Wed Jul 01, 2009 4:33 pm

    keep updating zana. thnx

    white

    Posts : 7
    Join date : 2009-07-01
    Age : 34

    Re: 01 July 2009 (Wednesday)

    Post  white on Wed Jul 01, 2009 4:41 pm

    hope so....
    semoga berita yang dterima selepas ini baik-baik belaka,demi untuk kepentingan colomb's semua..
    Rolling Eyes

    123

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-01

    Re: 01 July 2009 (Wednesday)

    Post  123 on Wed Jul 01, 2009 5:28 pm

    i just get message that around 600 person make polis report
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: 01 July 2009 (Wednesday)

    Post  Q on Wed Jul 01, 2009 5:30 pm

    sumber mana?

    white

    Posts : 7
    Join date : 2009-07-01
    Age : 34

    Re: 01 July 2009 (Wednesday)

    Post  white on Wed Jul 01, 2009 5:32 pm

    btoi ke?
    biar btoi mcam xpercaya pun ada...
    klu mcam nie xda harapan l UNTUK dapat modal balik.. Sad

    feeza
    Guest

    abisla klau macam ni

    Post  feeza on Wed Jul 01, 2009 5:36 pm

    erm....
    aku still berharap yang coulomb ni tak ditutup.....
    coz tu duit nak kawin..klau x, mmg tak kawinla Shocked

    white

    Posts : 7
    Join date : 2009-07-01
    Age : 34

    Re: 01 July 2009 (Wednesday)

    Post  white on Wed Jul 01, 2009 5:37 pm

    berita yang baru didengar…..semua staff ditahan kat balai polis, yang
    meninggal tu yang dok jaga server so sebab tulah server kong…. tak
    dapat masuk…..katanya ada pihak yang dah pi cek kat maybank duit
    syarikat masih ada lagi…. 5 juta gitu… so rasanya depa ni tak lari….
    duit kita masih ada harapan…… sama2lah kita buat solat hajat dan baca
    yasin supaya kita semua tak ditipu dan semuanya selamat. Smile

    want2know

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-01

    dpt maklumat dr mn?

    Post  want2know on Wed Jul 01, 2009 5:55 pm

    white u dpt maklumat dr mane? bole cy ke?
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: 01 July 2009 (Wednesday)

    Post  Q on Wed Jul 01, 2009 5:55 pm

    betul ke white.
    salah satu cara untuk selamatkan kita. kene stay unite la.
    aku rasa ramai lagi kat lua tak tau forum ni. sepatutnya mungkin lagi bnyak info yg boeh di update
    supaya semua org dapat info terkini dan kita boleh bincang bersama.

    moderater boleh uruskan?

    mama ale
    Guest

    tunggu dan lihat ler mcm ner....

    Post  mama ale on Wed Jul 01, 2009 6:00 pm

    aku ingatkan dpat payment 3/7 ni, bleh ler shopping baju raya.ja:)')...ate udah jadi mcm nie...x dapet ler nak shopping Sad ...ade colomb nie dpt ler ringankan bbebenan hubby aku... aku ade 2 acc blum dpat payment lg...1acc baru dpat username... Embarassed ...aku harap2 ler..colomb ni x gulung tikaq lg....kesian org2 yg buka bnyak2 acc, siap buat loan bank, pinjam kat along, pinjam kat mak bapa & pinjam kat sedare mara...ate udah jadi mcm nie...mcm ner nak m'bayonyer.... confused confused confused ...

    white

    Posts : 7
    Join date : 2009-07-01
    Age : 34

    Re: 01 July 2009 (Wednesday)

    Post  white on Wed Jul 01, 2009 6:06 pm

    akan saya double check balik berita nie..setakat nie..50% Sad

    zana jb

    Posts : 10
    Join date : 2009-07-01

    to white.

    Post  zana jb on Wed Jul 01, 2009 6:20 pm

    i dngar pun citer yg same lah.i kol slah sorang staff.but other person angkatla.i x tau sape tu.die kata sume2 staf skrg d balai polis.ntah yea atu x i x tau.

    nurr

    Posts : 22
    Join date : 2009-07-01

    Re: 01 July 2009 (Wednesday)

    Post  nurr on Wed Jul 01, 2009 6:30 pm

    td aku dpt call dr adik aku....my frenz ckp sume MD..empat2 org dh lari dh....aku xtaw nk ckp ape2 lg....harapan nk dpt duit blk mmg tipis laa...cian cousin aku...abes duit nk kwen 10k... Crying or Very sad
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: 01 July 2009 (Wednesday)

    Post  Q on Wed Jul 01, 2009 8:45 pm

    betul ke camtu. em.. nampaknya aku kene sambung MLM aku la.

    Admin
    Admin

    Posts : 20
    Join date : 2009-06-30

    Latest News - Updated 01 July 2009.

    Post  Admin on Wed Jul 01, 2009 10:29 pm

    Latest News - as at 01 July 2009.


    Comment by rajen

    2009-07-01 21:25:09



    Dear Bro n Sis

    i work near megan avenue where coulomb is. Its still closed. Till today no news. One of the staff is a fren of my niece sd no news. Those bastards disappeared. Guess what, there is not a single photo print of those 3 bastards. In the office wen we stormed last tuesday,there is no server. even those stupid staff(all girls) do not know where the server is. One indian looks like a crook, the other looks like a computer nerd. How the hell they managed to roll the data continuously for 8000 accs is a feat most amazing. The MD lookd like a kampung boy. I got suspicious when they paid using just a plain paper list running a mile. nothing is computerised. but greed overtook me n still with doubts i registerd anot 3. biggest mistake. remem this all DATA ENTRY COMPANIES ARE SCAM. will update u guys. yep one more thing DONT PRAY CUZ WE GOT SPRAYED.

    Ok all, Een buka 6 account, adik Een buka 8 account so Een fhm prasaan u all..adik Een lagi la, da la 30hb tu dia nk amik 1st payment aleh2 ofis tutup. Ms dia gi ari slasa time 2 ofis buka tp polis dtg..

    Neway latest update, adik Een contact 1 of de manager dlm coulomb 2 En. Zakaria ptg td.
    En. Zakaria ni yg actually buka ofis ms ari slasa 2, tp problem is dia xleh nk bg duit kt sume sbb director yg leh sign petty cash..mslhnya directer lak MIA.(missing in action).

    En. Zakaria ckp dia da keje dgn coulomb 4 thn, n dia sndiri buka 40 account bln May lps. Dia check Maybank account Coulomb & dia bgtau kt adik Een duit million msh ader lg dlm account coulomb.

    Tp disebabkan org ramai bising & takut jd rusuhan ke ape, En. Zakaria ni yg call polis suh dtg ari slasa 2. Polis dtg & tanye whats de situation. Bila diberitahu yg director MIA polis suh tutup dulu operasi syarikat smpai dpt cari director.

    So,En Zakaria ni tutup dulu ofis & dia bgtau lg kt adik Een dia la yg shut down server website coulomb 2, utk elakkan kita continue buat keje buat smentara waktu ni. Ye la, sbb kang kite dok buat keje aleh2 akhir bulan ramai lg dtg tuntut duit sbb ckp kami da buat keje sbulan da..

    En. Zakaria ckp dia tgh tunggu apa kata polis & dia minta adik Een call dia blk dlm next week utk more info..

    Ok, sekadar bkongsi..Smile


    sue said

    July 1, 2009 at 7:30 pm



    saya br call B Boss, dia ckp jgn bimbang, tggu 2-3 hari smpi siasatan polis habis..harap2 la xde apa2…

    5zal said

    July 1, 2009 at 5:13 pm

    hari ni aku berjaya bercakap dgn staff diaorg-’Z’. dia pun dah takut sebab org ingat dia bersubahat. dia kata dia pun dah terkena RM40k(duit loan). aku tanya dia job yang kita buat ni betul2 ke atau sebaliknya. dia kata mmg ada, dia yg setupkan.tp tak tau betul ke tidak. dia pun tak bos dia kat mana skrg. ada mcm2 cerita yg dia dgr. aku dah bg warning kat dia, klau ada apa info bg tau kat aku cepat n jgn x angkat phone kalau aku call. klau aku ada apa2 info nanti aku akan bg tau.

    manatahu said

    July 1, 2009 at 4:30 pm



    berita yang baru didengar…..semua staff ditahan kat balai polis, yang meninggal tu yang dok jaga server so sebab tulah server kong…. tak dapat masuk…..katanya ada pihak yang dah pi cek kat maybank duit syarikat masih ada lagi…. 5 juta gitu… so rasanya depa ni tak lari…. duit kita masih ada harapan…… sama2lah kita buat solat hajat dan baca yasin supaya kita semua tak ditipu dan semuanya selamat.

    yob said

    July 1, 2009 at 2:08 pm


    dalam 11 pagi tadi yob ada call penang branch manager, en ridhuan. dengar katanya si ramu yang larikan diri. yob kata itu hal dalaman, kalau coulomb still ok patutnya work operation kena jalan terus. tapi dia kata atas arahan pihak berkuasa, kena stop dulu sampai siasatan selesai.

    (Some info taken from Keethariq blog & Topix.com)


    Last edited by Admin on Wed Jul 01, 2009 11:01 pm; edited 2 times in total

    atiezm

    Posts : 10
    Join date : 2009-07-01

    APA DIA??

    Post  atiezm on Wed Jul 01, 2009 10:33 pm

    DAH ADA KE LATEST NEWS.. KALAU ADA PAPE TOLONG LA EMAIL KAT SAYA..atiezm@yahoo.com.my.

    Sponsored content

    Re: 01 July 2009 (Wednesday)

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Wed May 23, 2018 3:06 pm