Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Share
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Q on Wed Jul 08, 2009 11:24 am

    aku penah terbaca kat internet. ada org nama derek fernandez. tapi lawyer. adakah org yg sama?
    avatar
    acura_paul

    Posts : 28
    Join date : 2009-07-01
    Location : KUALA LUMPUR

    nope

    Post  acura_paul on Wed Jul 08, 2009 11:56 am

    nope i dont think so...
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    ermmm....

    Post  scarecrows on Wed Jul 08, 2009 2:08 pm

    ermm...mana staff2 coloumb yg biasa chat kat sini ek. syp jer dari semalam. Kita org yang bermasalah ni leh jer sehari suntuk ngadap pc ni nak tau perkembangan coloumb. mcm ada something jer.....

    arbakyah

    Posts : 5
    Join date : 2009-07-05

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  arbakyah on Wed Jul 08, 2009 2:40 pm

    saff semua dah kenyang.... dah takder masa nak layan kita nih.. bukan dia org yg kena tipu.. kita yg tgh kerugian....
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  scarecrows on Wed Jul 08, 2009 6:10 pm

    yelah kut... aku tunggu staff2 coulomb dr pagi semlm sampai lah tgh malam semalam tak der sorang pun dari diaorg yg masuk mana2 blog. Staff2 coulomb dah gelap mata lah tu, tgk dlm akaun dah banyak...apa lagi tutup mulut lah tu. Entah2 diaorg diupah untuk berlakon..., pelakon tambahan hahahaha..., lantak diarang lah, kubur masing2...

    herm aka staff3

    Posts : 31
    Join date : 2009-07-02

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  herm aka staff3 on Wed Jul 08, 2009 7:29 pm

    scarecrows wrote:yelah kut... aku tunggu staff2 coulomb dr pagi semlm sampai lah tgh malam semalam tak der sorang pun dari diaorg yg masuk mana2 blog. Staff2 coulomb dah gelap mata lah tu, tgk dlm akaun dah banyak...apa lagi tutup mulut lah tu. Entah2 diaorg diupah untuk berlakon..., pelakon tambahan hahahaha..., lantak diarang lah, kubur masing2...

    amboi2 sedapnye bahasa....korg ni skrg faham x ktorg ni xde ape2 info lg....xan la nk bg korg harapan ape2 sedgkan mmg da xde harapan...??????ktorg ni pon ade gak keje lain...x kan 24/7 nk ngadap mende ni je...pk la sket...jgn la nk tuduh suke2 ati korg je....korg blh saba sket x?kami pon tgh siasat gak ni...tp x dpt ape2 lagik....SABA...aku tau korg punye duwet byk abis....tp bwk2 la b'saba...

    sowie la kalo korg terase...sy ni btl2 hangin da ngan korg ni....
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Q on Wed Jul 08, 2009 8:05 pm

    herm aka staff3 wrote:
    scarecrows wrote:yelah kut... aku tunggu staff2 coulomb dr pagi semlm sampai lah tgh malam semalam tak der sorang pun dari diaorg yg masuk mana2 blog. Staff2 coulomb dah gelap mata lah tu, tgk dlm akaun dah banyak...apa lagi tutup mulut lah tu. Entah2 diaorg diupah untuk berlakon..., pelakon tambahan hahahaha..., lantak diarang lah, kubur masing2...

    amboi2 sedapnye bahasa....korg ni skrg faham x ktorg ni xde ape2 info lg....xan la nk bg korg harapan ape2 sedgkan mmg da xde harapan...??????ktorg ni pon ade gak keje lain...x kan 24/7 nk ngadap mende ni je...pk la sket...jgn la nk tuduh suke2 ati korg je....korg blh saba sket x?kami pon tgh siasat gak ni...tp x dpt ape2 lagik....SABA...aku tau korg punye duwet byk abis....tp bwk2 la b'saba...

    sowie la kalo korg terase...sy ni btl2 hangin da ngan korg ni....


    saba =]

    staff2

    Posts : 30
    Join date : 2009-07-03

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  staff2 on Wed Jul 08, 2009 8:40 pm

    iyelah...bukannya tak nak chat tapi tak der story baru,,,sedangkan bende ni masih dlm siasatan polis tak kan memandai jer nak bgtau itu ini....siap ader yg kata perut kenyang lah apalah....kau ingat kau je ke yg rugi? kau ingat aku tak melabur? kau ingat keluarga aku tak rugi?...huh! rose tak pernah nak cakap kasar2 ngan mana2 sebelum ni...tapi sesuka hati kau ckp tak pk dulu pehal?????
    dhla aku melabur keje pun dh tak der...dr aku mengadap bende ni 24 jam bg penjelasan kat kau yg tak sabar2 tu...aku pun nk kene pergi cari keje lain gak!,,,(tension giler sebab tak der keje lagi)...
    janganlah melampau sangat nk tuduh kitaorg itu ini...semua org rugi...jadi bukan masa nk kutuk itu ini...bila dh jadi kes polis tahu2 lah banyak masa dorg ambik...itu pun tak boleh pk ker?
    anyway,...terima kasih pada yg sentiasa bagi support n faham situasi kitaorg jugak...terima kasih banyak2....pada yg tak faham2 lagi tu...jgn ingat diri tu bagus sangat sampai nak hina org suka2 hati...
    ( Crying or Very sad sedih dengan bahasa org yang tak faham2 bahasa ni)

    herm aka staff3

    Posts : 31
    Join date : 2009-07-02

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  herm aka staff3 on Wed Jul 08, 2009 9:59 pm

    Q wrote:
    herm aka staff3 wrote:
    scarecrows wrote:yelah kut... aku tunggu staff2 coulomb dr pagi semlm sampai lah tgh malam semalam tak der sorang pun dari diaorg yg masuk mana2 blog. Staff2 coulomb dah gelap mata lah tu, tgk dlm akaun dah banyak...apa lagi tutup mulut lah tu. Entah2 diaorg diupah untuk berlakon..., pelakon tambahan hahahaha..., lantak diarang lah, kubur masing2...

    amboi2 sedapnye bahasa....korg ni skrg faham x ktorg ni xde ape2 info lg....xan la nk bg korg harapan ape2 sedgkan mmg da xde harapan...??????ktorg ni pon ade gak keje lain...x kan 24/7 nk ngadap mende ni je...pk la sket...jgn la nk tuduh suke2 ati korg je....korg blh saba sket x?kami pon tgh siasat gak ni...tp x dpt ape2 lagik....SABA...aku tau korg punye duwet byk abis....tp bwk2 la b'saba...

    sowie la kalo korg terase...sy ni btl2 hangin da ngan korg ni....


    saba =]

    ilang saba da ni...suke2 ati dorg je nk ckp ape kan???sy ni pon ade keluarge...xkan nk bg keluarge mkn DUWET HARAM kot!!!!!!
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Q on Wed Jul 08, 2009 10:29 pm

    staff2 wrote:iyelah...bukannya tak nak chat tapi tak der story baru,,,sedangkan bende ni masih dlm siasatan polis tak kan memandai jer nak bgtau itu ini....siap ader yg kata perut kenyang lah apalah....kau ingat kau je ke yg rugi? kau ingat aku tak melabur? kau ingat keluarga aku tak rugi?...huh! rose tak pernah nak cakap kasar2 ngan mana2 sebelum ni...tapi sesuka hati kau ckp tak pk dulu pehal?????
    dhla aku melabur keje pun dh tak der...dr aku mengadap bende ni 24 jam bg penjelasan kat kau yg tak sabar2 tu...aku pun nk kene pergi cari keje lain gak!,,,(tension giler sebab tak der keje lagi)...
    janganlah melampau sangat nk tuduh kitaorg itu ini...semua org rugi...jadi bukan masa nk kutuk itu ini...bila dh jadi kes polis tahu2 lah banyak masa dorg ambik...itu pun tak boleh pk ker?
    anyway,...terima kasih pada yg sentiasa bagi support n faham situasi kitaorg jugak...terima kasih banyak2....pada yg tak faham2 lagi tu...jgn ingat diri tu bagus sangat sampai nak hina org suka2 hati...
    ( Crying or Very sad sedih dengan bahasa org yang tak faham2 bahasa ni)

    aih rose. da pm senyap je. hahahah
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  scarecrows on Thu Jul 09, 2009 12:03 pm

    Q wrote:
    staff2 wrote:iyelah...bukannya tak nak chat tapi tak der story baru,,,sedangkan bende ni masih dlm siasatan polis tak kan memandai jer nak bgtau itu ini....siap ader yg kata perut kenyang lah apalah....kau ingat kau je ke yg rugi? kau ingat aku tak melabur? kau ingat keluarga aku tak rugi?...huh! rose tak pernah nak cakap kasar2 ngan mana2 sebelum ni...tapi sesuka hati kau ckp tak pk dulu pehal?????
    dhla aku melabur keje pun dh tak der...dr aku mengadap bende ni 24 jam bg penjelasan kat kau yg tak sabar2 tu...aku pun nk kene pergi cari keje lain gak!,,,(tension giler sebab tak der keje lagi)...
    janganlah melampau sangat nk tuduh kitaorg itu ini...semua org rugi...jadi bukan masa nk kutuk itu ini...bila dh jadi kes polis tahu2 lah banyak masa dorg ambik...itu pun tak boleh pk ker?
    anyway,...terima kasih pada yg sentiasa bagi support n faham situasi kitaorg jugak...terima kasih banyak2....pada yg tak faham2 lagi tu...jgn ingat diri tu bagus sangat sampai nak hina org suka2 hati...
    ( Crying or Very sad sedih dengan bahasa org yang tak faham2 bahasa ni)

    aih rose. da pm senyap je. hahahah

    korang tak pelah staff2 coulomb, korang bukan nye terasa sgt coz tak byk yg korang invest, tp kitaorg yg dah byk hilang duit ni tak putus2 mencari info. dah lah kena tipu, duit lak kena kebas dek 3 mangkuk hayun tu..., kitaorg ni tiap2 hari mengadap menatang alah pc ni...dah naik juling dah mata nie...nasib baik lah ok agi..., cuba korang duk kt tempat kitaorg yg gadai harta, pinjam duit along, ada yang pengsan, masuk hospital (heart attact).

    ayamas

    Posts : 2
    Join date : 2009-07-04

    hm

    Post  ayamas on Thu Jul 09, 2009 12:58 pm

    pengajaran pada semua..lain kali nk masuk apa2 keje pun..kita mesti tau latar blkg syarikat n boss tu dulu sblm start buat keje atau invest something..kita mesti tau system sykt tu..mcm ne dia berjalan..apa gune nye keje tu..haram ke halal..semua kene amek tau..bknnye sbb mmber pnh cuba n dpt pulangan duit..kita pn ikut mmber join skali..sdangkn semua org pn trtanya2 nape lah satu data tu pn rm1..mcm xlogik..pastu data ulang2 plak tu..xkn la sykt tu bodoh nak bg data ulang2 utk rm1 kot..semua ni kene amek tau..kita dikaburi ngn wang..dpt 600 sbln kita xpduli apa significance nye keje kita tu..mana pegi hasil keje kita buat...

    Hamba Allah

    Posts : 1
    Join date : 2009-07-08
    Age : 36
    Location : Putrajaya

    Kita semua bawa bersabar....

    Post  Hamba Allah on Thu Jul 09, 2009 2:33 pm

    Walaupun kita semua tertipu....Tapi kita tetap tak duduk diam... Cool .Member2 seperjuangan sedang cuba sedaya upaya untuk menjejak mereka2 ini semua.. study .Pada anda semua harap bersabar..InsyaAllah Hamba rasa kita akan dapat jawapan dari apa yang sedang kita alami ini...Teruskan berdoa...Kerana pasti cahaya akan datang jua akhirnya..Menyuluh kegelapan yang melanda kita semua... sunny .InsyaAllah.
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Q on Thu Jul 09, 2009 5:05 pm

    Hamba Allah wrote:Walaupun kita semua tertipu....Tapi kita tetap tak duduk diam... Cool .Member2 seperjuangan sedang cuba sedaya upaya untuk menjejak mereka2 ini semua.. study .Pada anda semua harap bersabar..InsyaAllah Hamba rasa kita akan dapat jawapan dari apa yang sedang kita alami ini...Teruskan berdoa...Kerana pasti cahaya akan datang jua akhirnya..Menyuluh kegelapan yang melanda kita semua... sunny .InsyaAllah.




    insyallah. sama2 kta usaha. cheers






    KLIK SINI UNTUK BUAT DUIT PERCUMA DI INTERNET! cuba2 la


    cinatidaktakutmati

    Posts : 5
    Join date : 2009-07-01

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  cinatidaktakutmati on Fri Jul 10, 2009 1:33 pm

    Twisted Evil betul betul bukimak diorg 3org , semoga itu kapal terbang jatuh langgar itu dua kaling mati.................... betul2 satu dunia tidak guna dimacam punya org bagus hantar diorg ke Afika .

    Double7

    Posts : 2
    Join date : 2009-07-08

    hati2 yer keling...

    Post  Double7 on Sun Jul 12, 2009 1:21 am

    xsabr rasanya aku nak jumpa anjing hitam ni..klu pej korang ade lagi,dah lama aku letak petrol...cukuplah dgn buluh emas,danafuture,dana fx aku dah kena...tp amarah aku membuak2,wahai anjing2 hitam,bile kite akan dpt berjumpa??
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Q on Sun Jul 12, 2009 12:04 pm

    Double7 wrote:xsabr rasanya aku nak jumpa anjing hitam ni..klu pej korang ade lagi,dah lama aku letak petrol...cukuplah dgn buluh emas,danafuture,dana fx aku dah kena...tp amarah aku membuak2,wahai anjing2 hitam,bile kite akan dpt berjumpa??


    heheh. dah2 bro. jgn marah sgt..

    vieyy

    Posts : 2
    Join date : 2009-07-02

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  vieyy on Mon Jul 13, 2009 4:18 pm

    salam...

    last friday, 10 july 09 i dah lodge report kat dang wangi. just nak you guys semua klu leh lodge report sbb pegawai tu ckp kes kita ni dieorg forward terus ke Bank Negara. then, bawa report tu ke bank negara bahagian biro pengaduan, kot2 leh dapat balik duit2 kita. hari ni (isnin 13/07/09) aku x dapat g lagi BNM cause lapor diri br masuk keje. kot esok2 nak g ramai2 ke BNM leh join sekali. afro

    elgnij

    Posts : 1
    Join date : 2009-07-17

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  elgnij on Fri Jul 17, 2009 11:51 pm

    My question is have Bank Negara written to Coulomb's banks to instruct them to feeze their bank account? Does anyone who went to Bank Negara ask this question? Does any of the Coulomb staff keep in touch personally with any of you?
    avatar
    acura_paul

    Posts : 28
    Join date : 2009-07-01
    Location : KUALA LUMPUR

    dear x staff

    Post  acura_paul on Wed Jul 22, 2009 4:57 pm

    DEAR STAFF ... U ORANG SEKARANG BUAT APER HAH ... SINCE UR BOSES DAH LARI ... WHAT HAPPEN TO UR OFFICE ... MESTI U GUYS ADER DPT INFO FROM POLICE .. SUDAH SEAL KE BELUM OFFICE ...
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  scarecrows on Wed Jul 22, 2009 11:48 pm

    kenapa sekarang semua yang menjadi mangsa mendiamkan diri, kemana semua menghilang. Dimana arasu yang selama ni bertungkus lumus untuk menyelesaikan masalah ni. Kalau mcam tu apa kata kite bukak business untuk menipu org lain pulak, kite cari lah mangsa yang melibatkan orang awam. Sampai satu tempoh, bila dah cukup duit yang kite target kan, kite lari kan diri lah, kat luar negara senyap2... Aku bukan apa cuma aku bengang jer, bila baca kat satu blog tu yang sedara isteri dia polis yg berpangkat tinggi, beritahu yang duit kite labur kan tu anggaplah sedekah kat 3 ekor s*t*n tu, hbs tu mana hak kite. Klu mcam tu aku pun nak tipu org jugak lah....
    Aku hanya berserah pada Yang Esa......Biar Tuhan saja yang menghukum pada mereka yang terlibat. Aminnnnn....

    She

    Posts : 5
    Join date : 2009-07-04

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  She on Sat Jul 25, 2009 11:16 pm

    mmg hangus le duit kita....xde harapan lg lah. Sedey la

    esky

    Posts : 2
    Join date : 2009-07-01

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  esky on Sun Jul 26, 2009 3:24 am

    To all coulombian. sy pun memang terkena juga tapi dlm 4k lebih juga lah. Baru2 sy join satu company ni. memang steady dah concept dia paling senang balik modal. Jst for info company ni punya pengerusi ialah Dato Aziz bakar chairman air asia. sapa2 yg berminat boleh ctc 0126167438 atau cr8892@yahoo.com modal ciput je tapi memang berbaloi. Cuma area KL la sebab takde masa nak kuar. BZ

    dayangrozzi

    Posts : 1
    Join date : 2010-08-09

    NST

    Post  dayangrozzi on Mon Aug 09, 2010 7:38 pm

    Betul ke benda ni scam je?
    i baru register after baca dlm nst coulombworld ada job data entry
    pendapatan rm600 keja 45 minit sehari
    klu scam..asal NST published mcm tu.
    mengelirukan je.
    nk g complaint skarang gak

    azny

    Posts : 1
    Join date : 2011-03-05

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  azny on Sat Mar 05, 2011 7:01 pm

    All these ‘part time’ job has made me a very skeptical person since I have lost thousands with Couloumb World couple of years ago and I have not recovered from the trauma still.

    Alhamdulillah, being careful has rewarded me well. I am currently looking for 3 business partners(only)and am only going to talk and entertain serious people with serious commitment, who has little capital to start their own business. I have trust issues and have trouble with scam artists so I’m a bit picky when it comes to sharing potential business.
    Please let me know if anyone fit the criteria.

    OK guys, Just be careful before you decide to venture into anything.

    Sponsored content

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Wed May 23, 2018 3:07 pm