Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Share
    avatar
    Blue_Cap

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-05
    Location : KL

    Info....

    Post  Blue_Cap on Mon Jul 06, 2009 1:05 pm

    Members yg bekerja di bank or ada kawan2 di bank, boleh tak check status akaun Coulomb di MBB, RHB, CIMB, Affin & buat search di bank2 lain & beritahu we all? (dun forget to search fixed deposit record as well) Mana tau, leh tuntut refund walaupun utk beli spender, bra, panty or kain kapan utk Wan Ariffin…

    Bank Negara akan dapat alert bagi setiap pindahan (dalam or ke luar negara) melebihi RM1 juta (even online). Ada kengkawan yg ada necessary contact leh confirm ni & beritahu we all?

    arbakyah

    Posts : 5
    Join date : 2009-07-05

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  arbakyah on Mon Jul 06, 2009 1:13 pm

    SEDIHNYA... TAK DE BERITA LAGI KER?

    bktpancur

    Posts : 5
    Join date : 2009-07-01

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  bktpancur on Mon Jul 06, 2009 1:16 pm

    kemarin dah sah ahli2 serah diri pada pemberita utk sedekahkan deposit kita pada khazanah negara...
    jadi jika dah bank negara dan polis ambil kes, maka harapan sudah di tutup utk ahli2 dapat semula duit.

    tiada lg dlm sejarah malaysia bila buat report dan kes di ketengahkan ahli2 akan dapat duit semula..
    cheers

    hyundai

    Posts : 6
    Join date : 2009-07-02

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  hyundai on Mon Jul 06, 2009 1:31 pm

    apa citer terbaru ttg coulomb hr ni?

    anini

    Posts : 4
    Join date : 2009-07-03

    complaint kat SSM

    Post  anini on Mon Jul 06, 2009 1:56 pm

    apa kata kita ramai2 complaint kat SSM. Kita ble buat e-aduan, guna link:

    http://eaduan.ssm.com.my/aduan.php

    roslan

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-03

    NAK TAU BERITA

    Post  roslan on Mon Jul 06, 2009 2:35 pm

    Hi Staffs Coulomb,

    How r u all? Ada ke khabar berita yang terkini? Betul ke u all pegi jumpa polis ari ini? Ada boss dr Coulomb datang?
    avatar
    donv

    Posts : 7
    Join date : 2009-07-02

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  donv on Mon Jul 06, 2009 4:11 pm

    kepada semua redakan hati kamu,terimalah hakikat no more coulomb i also got 3 acc
    o tuhan ini pengajaran kepada ku study
    avatar
    donv

    Posts : 7
    Join date : 2009-07-02

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  donv on Mon Jul 06, 2009 4:17 pm

    donv wrote:kepada semua redakan hati kamu,terimalah hakikat no more coulomb i also got 3 acc
    o tuhan ini pengajaran kepada ku study
    avatar
    donv

    Posts : 7
    Join date : 2009-07-02

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  donv on Mon Jul 06, 2009 4:25 pm

    i dah complain Shocked

    arbakyah

    Posts : 5
    Join date : 2009-07-05

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  arbakyah on Mon Jul 06, 2009 5:33 pm

    memang pun .. tadi ade member yg gi tgk.. mmg tutup pun colomb... jadi kita semua dah kena TIPU... Evil or Very Mad
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  scarecrows on Mon Jul 06, 2009 6:03 pm

    ermmm....dah bosan dah dgr citer yg bukan pasal coulomb ni, semua tak leh nak caye...,
    kembali lah kepada asal...

    otai

    Posts : 5
    Join date : 2009-07-03
    Age : 39
    Location : sri kembangan, selangor

    sudah2 le tuuuuuuuuuuu...............

    Post  otai on Mon Jul 06, 2009 6:13 pm

    sudah2 lah berharap .... dah x de dah ...
    sama-sama kita muhasabah diri ...

    sesungguhnya yang baik tu datang daripada allah ... dan yang buruk tu datang dari diri kita sendiri ... (mungkin duit zakat kita lupa nak bayar)

    renung-renungkan dan selamat beramal ....


    **** dah putus harapan ***

    leogirl

    Posts : 2
    Join date : 2009-07-01

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  leogirl on Mon Jul 06, 2009 6:22 pm

    so guys any good news about the coulomb world? will it open? i had a feeling that this co wont open anymore...haiz...sad Sad

    cinatidaktakutmati

    Posts : 5
    Join date : 2009-07-01

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  cinatidaktakutmati on Mon Jul 06, 2009 6:33 pm

    If tomor the coulombworld website still cannot online . kita pergi lapor polis lagi ? atau pergi cakap kepada bank negara malaysia punya orang ? supaya tengok diorg boleh tak kahwin baru, beli kereta baru , beli rumah baru di malaysia ini. PUKIMAKMAK diorg makan kita punya duti begini sahaja hahhh ?????
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Q on Mon Jul 06, 2009 11:05 pm

    this is it guys, no more coulomb. face it..

    xtau dah sampai mana polis n BNM siasat.

    theres no news today from any staff or sesiapa yang dah wat report.

    kalau sesiapa yang ada news. post je kat sini. atau Private Message aku.

    nanti aku bukak topic baru.

    harap dapat jumpa dorg ni.

    sekurang2nya biar sampai dorg ditangkap.

    di harap forum ni xlah terbengkalai.

    aku akan sentiasa pantau dalam ni.

    sesiapa yang nak contact aku. boleh send email kat aku atau ym di fiqualizer@yahoo.com

    kat sana aku boleh bagi numb. phone aku.


    p/s : maybe kita ada rezeki lain. mana tau. ada sesiapa yang nak buat business boleh kita jadi rakan kongsi bersama.
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Q on Mon Jul 06, 2009 11:21 pm


    shila

    Posts : 12
    Join date : 2009-07-02
    Age : 42
    Location : Ipoh,Perak

    ader lagi peluang....

    Post  shila on Tue Jul 07, 2009 12:07 pm

    Yang pertama seperti yang disebut dahulu......(bersama koperasi)

    Yang Kedua......Joint sy dalam projek cendawan, kita besarkan projek ini. Market luas (kaw. Ipoh), wat masa sekarang baru ada 3000 beg cendawan. ingatkan join coulomb nie leh besarkan projek.....hampeh.....

    duddin_myhero@yahoo.com.my
    shila
    avatar
    peningaku

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-04
    Location : Damansara

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  peningaku on Tue Jul 07, 2009 12:22 pm

    http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2009&dt=0705&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_03.htm

    http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0707&pub=Utusan_Malaysia&sec=Jenayah&pg=je_02.htm

    KUALA LUMPUR 6 Julai - Kira-kira 50 individu yang mendakwa menjadi mangsa penipuan sebuah syarikat menawarkan pekerjaan untuk memasukkan data dalam Internet, hari ini berkumpul di luar bangunan pejabat itu untuk menuntut semula wang mereka.

    Mereka berkumpul kira-kira pukul 10 pagi di hadapan pejabat syarikat itu yang terletak di tingkat satu sebuah bangunan di Jalan Tun Razak di sini.

    Namun pejabat yang sebelum ini sibuk dengan pendaftaran pelanggannya selain untuk menuntut pembayaran upah mereka setiap hari, sunyi sepi apabila telah ditutup dipercayai sejak minggu lalu.

    Empat orang penting syarikat tersebut dipercayai turut menghilangkan diri dan gagal dihubungi oleh pelanggan-pelanggan yang ingin mendapatkan semula wang mereka.

    Kelmarin, Mingguan Malaysia menyiarkan kisah sepasang suami isteri yang mendakwa kerugian sebanyak RM30,000 setelah ditipu oleh syarikat terbabit.

    Pasangan itu mendaftar dalam syarikat tersebut yang menawarkan kerja memasukkan 30 data setiap hari ke dalam ruangan dalam laman web syarikat, kononnya transaksi pasar raya besar terkemuka dunia, Wal-Mart.

    Mereka diperlukan untuk membuka akaun dengan modal RM1,040 setiap akaun dan bekerja lima hari seminggu.

    Pasangan itu memberitahu, setiap akaun akan menerima bayaran RM600 sebulan.

    Sebagai permulaan, mereka melabur RM3,120 untuk membuka tiga akaun pada Februari lalu, sebelum menambah 27 akaun lagi, dua minggu lalu dengan membayar kira-kira RM30,000.

    Tinjauan Utusan Malaysia ke lokasi berkenaan mendapati kesemua mangsa marah dan kecewa dengan pengurusan syarikat terbabit yang menutup syarikat tanpa alasan munasabah.

    Mereka meminta agar pihak terlibat mengambil tindakan sewajarnya supaya wang yang dilaburkan kesemua mangsa dapat dipulangkan.

    Seorang mangsa yang enggan dikenali berkata, dia menyedari data-data dimasukkannya setiap hari adalah serupa tetapi tidak peduli kerana hanya ingin mendapatkan bayaran bulanan.

    "Bagi saya lebih penting ialah pulangan daripada apa yang saya lakukan," katanya.

    Sementara itu, Bank Negara Malaysia (BNM) hari ini dalam laporan media mengesahkan pihaknya sedang menjalankan siasatan selepas menerima kira-kira 100 aduan daripada mangsa-mangsa terlibat.
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Q on Tue Jul 07, 2009 12:43 pm


    hi, dah tinggal kan ym atau email korang?

    kita cuba kumpulkan network sekitar lembah klang(bg kl dan selangor), kawasan n9 dan penang.

    mungkin ada gunanya nanti networking kita. jika ada beberapa peluang akan kita kongsikan bersama.

    tggalkan disini :


    http://coulombworld.nice-forum.net/latest-update-on-coulomb-world-f1/contact-ex-coulombers-t35.htm#768

    nurr

    Posts : 22
    Join date : 2009-07-01

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  nurr on Tue Jul 07, 2009 9:50 pm

    aku dh putus harapan dh..... Neutral Neutral

    Double7

    Posts : 2
    Join date : 2009-07-08

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Double7 on Wed Jul 08, 2009 12:38 am

    Aku teringin sgt nak jumpa 4 org ni!! Aku nak dengar sgt penjelasan dorang.Jangan sampai aku balik kampung then tulis nama korang atas kertas je & tikam dgn keris,muntah darah korang tiba2 nanti...Jangan cabar kewibawaan anak melayu, "Manusia yg terdesak akan melakukan sesuatu perkara di luar batasan fikirannya"...

    anini

    Posts : 4
    Join date : 2009-07-03

    DEREK JOHN FERNANDEZ

    Post  anini on Wed Jul 08, 2009 9:11 am

    Ada photo DEREK JOHN FERNANDEZ kat The Sun hari ini. Pg 2.
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Q on Wed Jul 08, 2009 10:32 am

    anini wrote:Ada photo DEREK JOHN FERNANDEZ kat The Sun hari ini. Pg 2.

    scan n upload! please

    otai

    Posts : 5
    Join date : 2009-07-03
    Age : 39
    Location : sri kembangan, selangor

    confirm ke dia ni????

    Post  otai on Wed Jul 08, 2009 10:44 am

    aku x pernah jumpa si derek ni .... cuba clikc kat sini ....

    http://203.115.192.117/wednesday/wed_page2.html

    jgn nanti salah orang pulak ....
    avatar
    acura_paul

    Posts : 28
    Join date : 2009-07-01
    Location : KUALA LUMPUR

    THE SUN

    Post  acura_paul on Wed Jul 08, 2009 11:09 am

    Home-based job a scam

    KUALA LUMPUR (July 6, 2009): Hundreds of people who responded to a job advertisement promising handsome returns for a home-based job were cheated of their money, estimated at millions of ringgit, when the company closed shop.

    The victims, including foreigners studying and working in Malaysia, had responded to job advertisements placed in several newspapers for home-based online data-entry clerks, promising a salary of RM600 an “assignment”.

    They were required to put up a “refundable deposit” of RM1,040 an “assignment”.

    The advertiser had claimed that their services were engaged by an international supermarket chain as part of its outsourcing exercise to handle its online shopping portfolio.

    “The company told us that we will see a return of RM600 on top of each assignment. So many of us bought between three and 30 assignments. Many of us borrowed money,” said T. Naresh Kumar, 29, who lost RM23,000.

    “When we turned up at the office on Jalan Tun Razak last week to collect our payment, it was locked and has been that way since.”

    Naresh Kumar was among 10 victims who had turned to MCA Public Service and Complaint Department chief Datuk Michael Chong for help today.

    Okoro Nwakanma, a Nigerian student at a college here, said he lost about RM16,000.

    All the victims said they had lodged reports at the Dang Wangi police station but were unhappy with the pace of the investigations.

    “We have information that there are dozens of other branches linked to this company.

    “More people are going to fall victims to this syndicate. The police should act quickly,” said A. Easwaran, 34, who put up RM30,000 and resigned from his job as a photographer to focus on the home-based job.

    Sponsored content

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Wed May 23, 2018 3:08 pm