Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Share

    faiz979

    Posts : 23
    Join date : 2009-07-01

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  faiz979 on Sun Jul 05, 2009 11:09 pm

    arbakyah wrote:Hai semua...

    Sy baru saja tahu pasal scam nih tadi ptg.. tu pun lepas ader member yang bagitau... Sy dah baca post2 yang kat sini... dari exstaf yang kerja kat colomb... dan dari semua yang rasernya dah tertipu kat sini...

    namun sy belum nampak gambaran yang jelas apa yang sebenarnya telah berlaku... dr kronologi yang diceritakan... ada kematian dr pihak MD.. pastu pej kena serbu.. pastu panggil polis... pastu broken link jadi.. sampai ari nih takder apa2 info...

    ader tak ex-staff yang call MD untuk inform apa yang terjadi...? pastu tahu tak MD tu kematian kat kelantan tu kat mana..?? (out of coverage..??) pastu semua director ker yang tak dapat dihubungi.... ? meaning not even 1 person from top management tak leh nak contact lansung... kalau betul semuanya dah lesap.. hmm maknanya kita semua dah kena "kapur" la..

    pastu ader tgk dah bukak cwngn baru... hmm nih yang konpius.. lau betul dia nak kapur org naper nak tunggu sampai setahun.. lau dah setahun dan bnyk mana customer dpt pulang modal... pastu ader org yang register sampai 100 acc tuh mcm mana lak... pergghh...

    setahu ramai yang masuk jd customer nih bkn dr org biasa..org yang bekerjaya la jugak... bila check company berdaftar dgn ssm... hmm lau nak daftar bukankah dia check dulu latar belakang directornya....? (correct me if i'm wrong)

    apa pun sy dah daftar 2 acc... dan dah 2x dpt pulangan.. ermm.. tp bila masuk yg ke-3 nih la br terkantoi... member wat dr januari lagi...7 acc.. tak pernah miss lak payment dia... ok jer...

    so sy ajak my sister to joint last month... dia open 3 acc... siannya blum dpt lagi pulangan... dah jadik mcm nih... 1040 x 3 = 3120 rugi...

    apa pun tgk la sampai isnin mcm mana.... tp nampak gaya mcm dah kena kapur.. but hopefully there still a light.....


    Sad Sad Sad

    hopefully apa lagi... memang dah arwah.. kebumi hari isnin lepas lagi dah...

    noreason

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-03

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  noreason on Sun Jul 05, 2009 11:19 pm

    Nak minta tolong staff to provide all the Coulomb Mgt (Wan Ariffin / Derek / Shiva) Handphone no. or any contact no. . Saya tahu mmg sure xdpt contact mereka but maybe it will help.... thx

    She

    Posts : 5
    Join date : 2009-07-04

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  She on Sun Jul 05, 2009 11:30 pm

    Duit kita semua dah arwah..tggl nak buat tahlil je

    sabahans

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-02

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  sabahans on Mon Jul 06, 2009 12:03 am

    shankar said
    July 5, 2009 at 10:15 pm

    Baru tadi, 7 PM today, I went to Coulomb office di KL,The office was closed but on the door ada 3 A4 document tampal. Document itu adalah photocopy of Registration document dari Suruhanjaya Syarikat Malaysia.Company No. 548397-A, Total Paid up capital RM500,000.00.
    3 guys managing this co. They are;-

    Ramu Udayan
    Passport No.F9124797
    Director
    Appt.Date:23/06/08
    Ttl No.of Shares:99,999

    Mohd Arrifin bin wan muda
    IC No.550630-03-5459
    Director
    Appt. Date : 23/03/08
    Ttl No. of Shares :249,999

    Arunachalam A/L Ponnambalam
    IC No.360503-01-5079
    Secretary
    Appt.Date :23/05/2001

    Ada some photostat copies of document on the floor.

    From the Document nampak macam co, coulomb world is genuienly
    registered company but what actualy happen lately kita ta brerapa faham,
    I rasa macam wait and see on Monday.

    The guys who leaves these documents at coulomb world trying to communicate something.

    Hope for positive development on monday.
    Saya pun ada 13 accounts.
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  scarecrows on Mon Jul 06, 2009 12:16 am

    staff semua dah tutup mulut dah coz dah dapat duit bonus dari boss diaorg kan..., hari ni sehari suntuk diaorang tak ada kat blog ni.

    want2know

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-01

    to sabahan

    Post  want2know on Mon Jul 06, 2009 12:16 am

    sabahan,btol ke ade document 2? u ade g tgk x?
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Q on Mon Jul 06, 2009 12:54 am

    scarecrows wrote:staff semua dah tutup mulut dah coz dah dapat duit bonus dari boss diaorg kan..., hari ni sehari suntuk diaorang tak ada kat blog ni.


    entah la....
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Q on Mon Jul 06, 2009 12:58 am

    dear staff...
    mana uall pegi.
    ada cerita pasal u all.
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Q on Mon Jul 06, 2009 1:34 am

    ikutkan hati aku dah hilang sabar. malas dah nak amik tau pasal coulomb ni. tapi sebab ada tak puas hati disebabkan orang melayu sendiri dan islam tipu aku. aku xbleh nak dok diam.

    org kelantan plak tu. kampung mak aku. mmg buat aku lagi sakit hati. penat tuan guru penuhi didikan agama kat sana. datang k.l buat onar.

    aku xtau cerita apa yang betul skarang ni. sama ada 3 tu je terlibat. atau ada yang lain juga turut terlibat cuma berlakon seperti kita.

    aku xtujukan pada sesiapa yang tak berkenaan. jgn salah anggap. tapi ini yang semua orang nak ckp.

    xmustahil jugak kalo dorg sendiri ada dlm forum dan blog2 lain bagi maklumat yang menjauhkan kita dari kebenaran.

    aku xtau pihak berkuasa buat kerja macam mana. xnak komen nanti ada orang ckp aku ni biadab.

    pasal sogokkan wang atau upah orang memang xboleh nak jangka.

    tapi kalau duit banyak setakat rasuah yang xseberapa untuk lepaskan amaun yang banyak berbaloi untuk dikorbankan.

    kalau x, xkn melambak aktiviti haram kat sini yang xdikacau. belum termasuk pelacur kelas atasan lagi.

    duit boleh beli apa je. orang pon bole dibeli.

    Aku boleh ckp mcm ni je. Harapan tu memang dah xnampak.

    Aku xnak ada kes sampai bunuh diri atau kene tetak dgn along.

    Kalau ada tunggu je la. dorang yang terkana ni memang dahaga.

    p/s : takde niat nak sakitkan hati sesiapa.


    Last edited by Q on Mon Jul 06, 2009 1:47 am; edited 1 time in total

    sweet_mama

    Posts : 11
    Join date : 2009-06-30

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  sweet_mama on Mon Jul 06, 2009 1:44 am

    Entah2 ariffin dah kene sembelih dek 2 indians tu tak..... n kene tanam kat mane2 kee?? Mane la tau...ade jugak possibility bende2 mcm tu jadi cyclops

    Neway....aku rase staff2 mungkin dah kene warning ke or dah diarahkan supaye berdiam diri.....kite sangke baik jelah..... flower
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Q on Mon Jul 06, 2009 1:49 am

    sweet_mama wrote:Entah2 ariffin dah kene sembelih dek 2 indians tu tak..... n kene tanam kat mane2 kee?? Mane la tau...ade jugak possibility bende2 mcm tu jadi cyclops

    Neway....aku rase staff2 mungkin dah kene warning ke or dah diarahkan supaye berdiam diri.....kite sangke baik jelah..... flower

    kalau aku atas bawah aku sembelih.

    herm aka staff3

    Posts : 31
    Join date : 2009-07-02

    marah ni

    Post  herm aka staff3 on Mon Jul 06, 2009 2:03 am

    mmg la sehari suntuk xde..xkan nk ngadap laptop ni 24/7 kot...ktorg pon nk spend time wit our family gak

    erm yg pasal bonus tu mmg btol pon kami dpt....alahmak korg ni kalo byk x pe gak...ni gaji sebln pon x smpi...bt sakit ati je...mmg x syak ape2 pon coz biase la kan org mude kalo dpt duwet x pk ape da...pk nk joli katak je..

    staff semua x pernah dpt warning or d suruh mendiamkan diri pasal kes ni....sket agak la kan kalo kami da tau kami nk diamkn diri coz ade d antara kami yg bukak akaun gak mcm kamu2 semua.....

    herm aka staff3

    Posts : 31
    Join date : 2009-07-02

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  herm aka staff3 on Mon Jul 06, 2009 2:07 am

    scarecrows wrote:dengar kata staff coulomb boleh bonus dari boss2 diorang, berapa ribu agaknye diaorg dpt ek..,


    beribu ribu lemon
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Q on Mon Jul 06, 2009 2:09 am

    herm aka staff3 wrote:mmg la sehari suntuk xde..xkan nk ngadap laptop ni 24/7 kot...ktorg pon nk spend time wit our family gak

    erm yg pasal bonus tu mmg btol pon kami dpt....alahmak korg ni kalo byk x pe gak...ni gaji sebln pon x smpi...bt sakit ati je...mmg x syak ape2 pon coz biase la kan org mude kalo dpt duwet x pk ape da...pk nk joli katak je..

    staff semua x pernah dpt warning or d suruh mendiamkan diri pasal kes ni....sket agak la kan kalo kami da tau kami nk diamkn diri coz ade d antara kami yg bukak akaun gak mcm kamu2 semua.....


    jangan marah2 sgt. mmg semua tengah marah. ada reply dari soalan dorang tu kira ok la.
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Q on Mon Jul 06, 2009 2:10 am

    herm aka staff3 wrote:
    scarecrows wrote:dengar kata staff coulomb boleh bonus dari boss2 diorang, berapa ribu agaknye diaorg dpt ek..,


    beribu ribu lemon

    heheheh

    sabahans

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-02

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  sabahans on Mon Jul 06, 2009 2:22 am

    want2know wrote:sabahan,btol ke ade document 2? u ade g tgk x?



    sorry bro,,,Saya tak pergi tengok lah langsung kat sana..saya copy maklumat dari blog lain saja,,, tapi kalu diorang tampal benda tu pun apa guna!!!,kesimpulannya saya rasa nih cuma nak bagi tau kitaorang yang MD AND DIRECTOR runs business yang sah even police and bank negara pun tak dapat buat apa apa tindakan,,, saya rasa kalu diorang berdiri depan kita pun tak dapat buat apa apa even di makamah coz agreement yang kita signed tu tak di stamp maksud nya tak buli langsung present kat court!!! anyway nih cuma andaian saya kenapa diorang tampal tu kat sana!!,, Smile

    herm aka staff3

    Posts : 31
    Join date : 2009-07-02

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  herm aka staff3 on Mon Jul 06, 2009 2:27 am

    Q wrote:
    herm aka staff3 wrote:mmg la sehari suntuk xde..xkan nk ngadap laptop ni 24/7 kot...ktorg pon nk spend time wit our family gak

    erm yg pasal bonus tu mmg btol pon kami dpt....alahmak korg ni kalo byk x pe gak...ni gaji sebln pon x smpi...bt sakit ati je...mmg x syak ape2 pon coz biase la kan org mude kalo dpt duwet x pk ape da...pk nk joli katak je..

    staff semua x pernah dpt warning or d suruh mendiamkan diri pasal kes ni....sket agak la kan kalo kami da tau kami nk diamkn diri coz ade d antara kami yg bukak akaun gak mcm kamu2 semua.....


    jangan marah2 sgt. mmg semua tengah marah. ada reply dari soalan dorang tu kira ok la.

    x marah la Q...sakit ati je....suke ati laki tiri mak dorg je ckp mcm tu....

    tranformers

    Posts : 21
    Join date : 2009-07-01

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  tranformers on Mon Jul 06, 2009 3:00 am

    x payah lah tunggu bulan jatuh keriba Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
    Belajar dari kesilapan.....

    dah memang orang kita senang ditipu..
    lepas dah kena tipu nak salahkan orang lain

    masa orang bagi nasihat, tak nak dengar,
    atleast fikir logikla sikit, sebelum nak join benda2 macam ni.

    Bila dapat duit mata dah kelabu...
    Orang buka satu acc, ko buka 100 acc.

    So, pengajaran kat sini jangan tamak dan kelabu mata bila dapat duit banyak
    Sampai benda yang xlogik pun boleh jadi logik.ishhhh

    Sebab nak jadi kaya cara senang, inilah padahnya
    Wahai Orang2 melayu, bangunlah sebelum terlambat.

    Janganlah biarkan generasi seterusnya mewarisi sikap kita ni.
    Belajar & Amik contoh dari bangsa2 lain.

    Berusaha dari bawah
    Sikit2 lama jadi bukit..

    Sorry if tis annoyed u guys, but tis is the fact,
    Still not too late.. Life Move on!



    1MALAYSIA cheers cheers
    avatar
    donv

    Posts : 7
    Join date : 2009-07-02

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  donv on Mon Jul 06, 2009 5:09 am

    besok ada harapankah,janganlah kamu harap sangat mungkin ini penipuan confused

    faiz979

    Posts : 23
    Join date : 2009-07-01

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  faiz979 on Mon Jul 06, 2009 9:28 am

    donv wrote:besok ada harapankah,janganlah kamu harap sangat mungkin ini penipuan confused

    staff dapat bonus, branch manager dapat downpayment utk kluar keta.. eh kalau tak silap aku, manager branch terengganu pun asalnya org kelantan juga kan?

    faiz979

    Posts : 23
    Join date : 2009-07-01

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  faiz979 on Mon Jul 06, 2009 9:40 am

    faiz979 wrote:
    donv wrote:besok ada harapankah,janganlah kamu harap sangat mungkin ini penipuan confused

    staff dapat bonus, branch manager dapat downpayment utk kluar keta.. eh kalau tak silap aku, manager branch terengganu pun asalnya org kelantan juga kan?

    Tranaction ID customer dealer product quantity unitPrice currency totalPrice
    1161 CPI2062783745 187519829 AE Postcard Flip Flop 1 9.95 USD 9.95
    1164 CPI1680282565 876465662 AE Suede Platform Wedge 1 44.5 USD 44.5

    shahn9

    Posts : 8
    Join date : 2009-07-03

    ???

    Post  shahn9 on Mon Jul 06, 2009 10:19 am

    Any info today??
    avatar
    acura_paul

    Posts : 28
    Join date : 2009-07-01
    Location : KUALA LUMPUR

    nope

    Post  acura_paul on Mon Jul 06, 2009 10:58 am

    WE HAVEN GET ANY NEWS YET ... SO THERE HAVE BEEN INFO HAS BEEN CIRCULATING AROUND .. AND WE HAVEN VERIFY YET WHETHER IS IT GENUINE OR NOT ... I GOT SOME PPL GOING OVER TO COULOMB TODAY LETS SEE WHAT HAPPENS

    herm aka staff3

    Posts : 31
    Join date : 2009-07-02

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  herm aka staff3 on Mon Jul 06, 2009 11:06 am

    faiz979 wrote:
    donv wrote:besok ada harapankah,janganlah kamu harap sangat mungkin ini penipuan confused

    staff dapat bonus, branch manager dapat downpayment utk kluar keta.. eh kalau tak silap aku, manager branch terengganu pun asalnya org kelantan juga kan?

    suke2 ati je korg ni bt andaian....erm n setahu sy la kan kat terengganu mane ade branch....kalo coulomb masih bukak sy n staff lain br je balik dr terengganu utk carik tmpt nk bukak kat sane....
    avatar
    acura_paul

    Posts : 28
    Join date : 2009-07-01
    Location : KUALA LUMPUR

    question

    Post  acura_paul on Mon Jul 06, 2009 11:43 am

    DEAR STAFF TODAY IS MONDAY ALREADY ... ANY NEWS YET ...

    Sponsored content

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Wed May 23, 2018 3:07 pm