Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Share

    sabahans

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-02

    NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  sabahans on Sun Jul 05, 2009 2:29 am

    Pelanggan coulomb yang dihormati,

    saya bagi pihak staff coulomb sdn bhd ingin memberitahu bahawa sehingga sekarang kami tidak dapat apa-apa maklumat terkini pasal coulomb.

    kami tidak mendapat sebarang maklumat tentang perjumpaan pada 06.07.09 dan tidak begitu pasti dengan perjumpan itu. kami sebagai staff telah membuat laporan polis pada 30.06.09 dan kini menunggu feedback dari pihak polis.

    Sesiapa yang ada maklumat tentang perjumpaan itu, sila memberitahu kepada kami dari mana mendapat sumber maklumat ini dan sesiapa yang mendapat sms, tolong jangan percayai sampai ia dibuktikan. Sebarang sms ataupun e-mail berkenaan dengan perjumpaan ini tidak kena mengena dengan staff coulomb.

    Harap semua pelanggan bersabar dan menunggu feedback dari pihak polis.

    terima kasih atas kerjasama anda.


    INFO DARI : http://asiaparttime.com/blog/scam/home-based-typist-clerk-scam-revealed/

    Sekian,

    coulomb staff


    Last edited by Q on Sun Jul 05, 2009 3:08 am; edited 1 time in total (Reason for editing : SEDIKIT KEMASKINI)

    yuszroy

    Posts : 6
    Join date : 2009-07-01

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  yuszroy on Sun Jul 05, 2009 9:25 am

    Updating...

    Website:

    http://www.coulombworld.com/dea/


    Pengurusan Coulomb World:

    Chairman & Managing Director : Wan Mohd Arifin Bin Wan Muda (550630-03-5459)
    Address:
    B-18-7, Vistana Kiara Condominiums
    Bukit Kiara Estate
    50480, Kuala Lumpur

    Director : Derek John Fernandez (650318-08-5791)

    P Deivendran A/L K Pathamanathan (660611-14-5125)

    Executive Director : Ramu Udayamani (Passport : F9124797)

    HR Manager Mr Shiva (Shiv)(Indian National)


    Berdasarkan maklumat di atas semakkan telah pun dibuat (Imigresen) dan didapati cuma Derek John Fernandez passport no A14793505 tarikh lahir 18.03.19.65 masih ada di Malaysia.Last keluar dari Malaysia pada 19.08.2008 melalui KLIA. Maklumat yang lain TIADA REKOD mungkin silap IC atau x pernah buat passport.

    Hari nie dalam Mingguan Malaysia ada keluar cerita Coulomb.
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Q on Sun Jul 05, 2009 12:04 pm

    coulomb masuk paper kosmo hari ni

    Post mama aleeya Today at 10:40 am



    5,000 pelabur kempunan - Bos syarikat pengurusan data lesap bersama pelaburan lebih RM10 juta

    Oleh MOHD. TURMADZI
    MADUN


    KUALA LUMPUR - Alasan yang diberi kononnya menghadiri majlis pengebumian pada 31 Jun lalu tetapi rupa-rupanya beberapa orang pegawai sebuah syarikat pengurusan data terus 'lesap' bersama wang pelaburan orang ramai yang dipercayai berjumlah lebih RM10 juta.

    Beberapa mangsa membuat dakwaan itu selepas yakin mereka adalah sebahagian daripada 5,000 pelabur yang ditipu oleh sebuah syarikat perkhidmatan penyumberan luar perniagaan (BPO) yang beroperasi di sebuah pejabat di Jalan Tun Razak di sini.

    Setiap mangsa telah membayar RM1,040 untuk satu akaun dan diberi kata laluan bagi mengakses laman web syarikat berkenaan.

    Mangsa kemudian menggunakan akaun itu untuk memasukkan data jualan Internet bagi rangkaian pasar raya terkemuka Walmart di Amerika Syarikat dengan janji pulangan RM600 sebulan untuk setiap akaun.

    Janji manis itu nyata mengaburi mata sesetengah pelabur sehingga ada yang sanggup berhenti kerja dan meminjam daripada ah long untuk membuka sehingga 30 akaun.

    shahn9

    Posts : 8
    Join date : 2009-07-03

    BERITA MINGGU (UTUSAN) HARI INI.

    Post  shahn9 on Sun Jul 05, 2009 12:15 pm

    Waspada dengan syarikat tawaran pekerjaan
    KUALA LUMPUR 4 Julai - Yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran. Hajat sepasang suami isteri ini ialah untuk mendapatkan pulangan lumayan hasil pelaburan mereka melalui Internet.

    Tetapi malangnya selepas menambah pelaburan sehingga sebanyak RM30,000 dan berhenti kerja untuk menumpukan bisnes dalam Internet itu, rupa-rupanya ia hanya tipu helah belaka.

    Kisahnya bermula apabila pasangan itu mendaftar di sebuah syarikat yang menawarkan kerja memasukkan data kononnya untuk kegunaan pasar raya besar terkemuka dunia, Wal-Mart.

    Mereka membuat pelaburan awal sebanyak RM3,120 untuk membuka tiga akaun di syarikat itu sejak Februari lalu dan tidak curiga kerana pelaburan membuahkan hasil.

    Sebagaimana dijanjikan iaitu RM600 sebulan bagi setiap akaun yang dibuka, pasangan itu berjaya memperoleh RM3,600 untuk tempoh dua bulan pertama.

    Mangsa yang hanya ingin dikenali sebagai Eshwar, 40-an menceritakan, setelah membuka akaun mereka diberikan kata laluan untuk mengakses laman web syarikat tersebut bagi kegunaan memasukkan data-data yang diberikan setiap hari.

    "Tugas pemegang akaun ialah memasukkan kesemua 30 data yang dimuat turun dari laman web itu ke dalam ruangan disediakan," katanya ketika ditemui Mingguan Malaysia di sini.

    Beliau berkata, data-data tersebut didakwa transaksi pembelian barangan secara online dari seluruh dunia untuk pasar raya besar Amerika Syarikat, Wal-Mart.

    "Kami yakin dengan pulangan itu dan mengeluarkan wang simpanan RM30,000 pula untuk membuka 27 lagi akaun, dua minggu lalu.

    "Saya juga telah meletakkan jawatan sebagai jurufoto di sebuah syarikat pengurusan majlis untuk memberi tumpuan kepada kerja itu," katanya.

    Beliau berkata, malangnya minggu lalu, laman web syarikat itu tidak lagi dapat diakses dan kunjungan ke pejabatnya pula mendapati ia telah ditutup dan tidak lagi beroperasi.

    "Semasa ke pejabat syarikat itu, kami menemui ramai yang menjadi mangsa. Rupa-rupanya ada yang lebih malang dengan kerugian RM120,000.
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Q on Sun Jul 05, 2009 12:18 pm

    shahn9 wrote:Waspada dengan syarikat tawaran pekerjaan
    KUALA LUMPUR 4 Julai - Yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran. Hajat sepasang suami isteri ini ialah untuk mendapatkan pulangan lumayan hasil pelaburan mereka melalui Internet.

    Tetapi malangnya selepas menambah pelaburan sehingga sebanyak RM30,000 dan berhenti kerja untuk menumpukan bisnes dalam Internet itu, rupa-rupanya ia hanya tipu helah belaka.

    Kisahnya bermula apabila pasangan itu mendaftar di sebuah syarikat yang menawarkan kerja memasukkan data kononnya untuk kegunaan pasar raya besar terkemuka dunia, Wal-Mart.

    Mereka membuat pelaburan awal sebanyak RM3,120 untuk membuka tiga akaun di syarikat itu sejak Februari lalu dan tidak curiga kerana pelaburan membuahkan hasil.

    Sebagaimana dijanjikan iaitu RM600 sebulan bagi setiap akaun yang dibuka, pasangan itu berjaya memperoleh RM3,600 untuk tempoh dua bulan pertama.

    Mangsa yang hanya ingin dikenali sebagai Eshwar, 40-an menceritakan, setelah membuka akaun mereka diberikan kata laluan untuk mengakses laman web syarikat tersebut bagi kegunaan memasukkan data-data yang diberikan setiap hari.

    "Tugas pemegang akaun ialah memasukkan kesemua 30 data yang dimuat turun dari laman web itu ke dalam ruangan disediakan," katanya ketika ditemui Mingguan Malaysia di sini.

    Beliau berkata, data-data tersebut didakwa transaksi pembelian barangan secara online dari seluruh dunia untuk pasar raya besar Amerika Syarikat, Wal-Mart.

    "Kami yakin dengan pulangan itu dan mengeluarkan wang simpanan RM30,000 pula untuk membuka 27 lagi akaun, dua minggu lalu.

    "Saya juga telah meletakkan jawatan sebagai jurufoto di sebuah syarikat pengurusan majlis untuk memberi tumpuan kepada kerja itu," katanya.

    Beliau berkata, malangnya minggu lalu, laman web syarikat itu tidak lagi dapat diakses dan kunjungan ke pejabatnya pula mendapati ia telah ditutup dan tidak lagi beroperasi.

    "Semasa ke pejabat syarikat itu, kami menemui ramai yang menjadi mangsa. Rupa-rupanya ada yang lebih malang dengan kerugian RM120,000.



    Rasanya mcm xde langkah. cuma kita boleh mendesak badan kerajan / polis/ NGO
    untuk menyiasat dan mengambil tindakan secepat mungkin.
    kalau nak refund. aku rasa susah.
    lagipon korang semua tau. kat malaysia ni banyak yang x telus.
    percaya atau tidak. itu masing2. tapi percayalah.
    (di padam atas tidak mahu berlaku masalah pada orang yang xphm bahasa).


    Last edited by Q on Sun Jul 05, 2009 1:53 pm; edited 2 times in total (Reason for editing : dia padam atas tidak mahu berlaku masalah pada orang yang xphm bahasa)

    killaz

    Posts : 1
    Join date : 2009-07-05

    apa pulak

    Post  killaz on Sun Jul 05, 2009 12:50 pm

    allo kawan dah sendiri salah lagi mau cabar pihak berkuasa, kalau aku cakap korang pengor korang marah, dah banyak kali dinasihatkan benda2 suspicious jangan masuk, ASB ada... Mutual Fund yang sah ada banyak korang masih lagi nak masuk Skim2 yang ntah ape ape....

    cakap pikir2 la dulu... korang punya kepengoran dan kerakusan bila dah kantoi korang nak suruh pihak berkuasa pulak buat kerja.. siap cabar pulak tu, memang kaorang ni dahlah gendeng menyusahkan orang pulak


    Last edited by killaz on Mon Jul 06, 2009 11:54 am; edited 2 times in total (Reason for editing : mcm biasa. org xtahan sabar. keco)
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Q on Sun Jul 05, 2009 12:54 pm

    killaz wrote:allo kawan dah sendiri salah lagi mau cabar pihak berkuasa, kalau aku cakap korang bodoh korang marah, dah banyak kali dinasihatkan benda2 suspicious jangan masuk, ASB ada... Mutual Fund yang sah ada banyak korang masih lagi nak masuk Skim2 yang ntah ape ape....

    cakap pikir2 la dulu... korang punya ketamakkan dan kebodohan bila dah kantoi korang nak suruh pihak berkuasa pulak buat kerja.. siap cabar pulak tu, memang kaorang ni dahlah bodoh menyusahkan orang pulak


    alamak dia ni. apesal ko ni? ape bodoh2 ni... menyusahkan ape nye, kerja dorang la kene wat kerja. ko ape terasa?
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Q on Sun Jul 05, 2009 1:51 pm

    To all my friends,

    Aku tau semua sekarang upset/bengang/frust/marah. Tapi harap semua xgunakan cara yang xelok untuk menghilangkan stress korang. Banyak2 bersabar. semua yang terjadi ada hikmah disebaliknya. Duit tu tetap haram.
    Walaupun sini dorg terlepas. kat sana ada lagi.

    memang ada yang sanggup berhenti kerja, buat pelaburan yang besar. Semua ni bukan atas sebab kebodohan atau ketamakkan. Kadang2 kita terlalu mudah percaya pada sesuatu dgn cepat. walaupun ada yang telah ikuti perkembangan coulomb smpi 1 tahun untuk lihat kekuhan coulomb namun tetap terkena jugak. anggap lah ni ujian kepada kita semua dan pengajaran yang mahal harganya.

    Korang jgn marah atau malu bila ada sesiapa ckp tindakan kita bodoh (dan segala yg busuk2). Korang saja yang tahu niat korang sebenarnya. Ada yang ingin membantu keluarga, menyara anak bini, nak kahwin, nak cari modal bisnes lain, nak tambah pendapatan nak setelkan loan cepat.. Ingat. apa yang kita buat bukannya kerja yang xelok.

    korang bukan mencuri, korang bukan merompak. korang bukan makan duit anak yatim, korang bukan pau
    duit orang, korang bukan. semuanya usaha sendiri tak kira duit simpanan atau loan atas dasar untuk membuat kebaikan.

    Beringatlah lepasni. Walau apa pon korang buat. Mulakan dari kecil. dari bawah. walaupun aku xterasa sgt kehilangan duit..sebab Aku sendiri topup satu2 selepas dapat keuntungan. aku pon mulakan dari 1tapi usaha kita kalau xde hasil memang terasa juga....Mmg kita inginkan sesuatu. tapi sabarlah. mulakan satu2. kalau akan dtg terkena lagi korang dah pun prepare sebelumnya..

    Ingt, tak kira apa jenis pelaburan atau business yang korang buat lepas ni. mulakan dari bawah. cuba. try n error.
    tak kira. meniaga pasar malam. pertanian. ternakan. MLM ape2 lagi la. sabar...

    ini nasihat dari aku yang tak seberapa. tapi aku type ni untuk yang rasa diri mereka dah terlalu frust.

    "orang yang xde masalah atau tak ditimpa masalah, sebenarnya orang yang tak buat apa2"

    "You dont have to be ashamed of being a peddler. i would rather bankupt than be dead"

    sweet_mama

    Posts : 11
    Join date : 2009-06-30

    *-*

    Post  sweet_mama on Sun Jul 05, 2009 2:16 pm

    Aku baru balik dr kmpg.....umm nak tanye sket.....korang ni dah wat perjumpaan kat kedai mamak bawah coulomb tu ke tak scratch
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Q on Sun Jul 05, 2009 2:17 pm

    sweet_mama wrote:Aku baru balik dr kmpg.....umm nak tanye sket.....korang ni dah wat perjumpaan kat kedai mamak bawah coulomb tu ke tak scratch

    belum tiada sambutan

    sweet_mama

    Posts : 11
    Join date : 2009-06-30

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  sweet_mama on Sun Jul 05, 2009 2:27 pm

    Q~~ aku nak update balik memori card dlm otak aku ni Cool Soo.....yg hilang tu en ariffin....n 3 mamat from india tu kan?? aku ni dah loss dah....nak bace balik sume2 dah tak kose dah Laughing Hope ko sabo je laa layan kakak ni n citer balik, eh....tq N untill today tangkapan takdak??

    She

    Posts : 5
    Join date : 2009-07-04

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  She on Sun Jul 05, 2009 2:33 pm

    Sedeyy la..... Sad
    avatar
    donv

    Posts : 7
    Join date : 2009-07-02

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  donv on Sun Jul 05, 2009 4:42 pm

    No realiti no coulomb tomorrow latest update news believe this
    oulomb over.......
    fernendez is international smuggler before this also run company 9 years cheat people
    no coulomb] No No No No No No No No No No No No No No No No
    avatar
    acura_paul

    Posts : 28
    Join date : 2009-07-01
    Location : KUALA LUMPUR

    STICK TO THIS FORUM

    Post  acura_paul on Sun Jul 05, 2009 4:56 pm

    TO ALL USERS PLEASE DO NOT BELIEVE ANY INFORMATION POSTED BY OTHER USERS UNLESS IT HAVE BEEN CLARIFY BY ALL MODERATORS ... WE DONT WANT YOU GUYS TO BE MISLEADED.. STICK TO THE FORUM AND WAIT FOR A PROPER INFO BY US ... CURRENTLY THERE IS RUMERS THAT COULOMB WILL BE OPEN TOMOROW ... THIS INFO HAS NOT BEEN CLARIFY YET.. WE DOESNT KNOW WHERE SOME GET THIS INFO FROM ... AND ITS PROPERBLY NOT GENUINE ... PLEASE GUYS EVERYONE IS HOPING FOR A GOOD ANSWER.. UNTIL THEN DONT TRUST ANY DOUBTFULL INFO ... IF YOU NEED TO FIND OUT MORE PM US ,Q OR SCARECROW TQ
    avatar
    Blue_Cap

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-05
    Location : KL

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Blue_Cap on Sun Jul 05, 2009 5:13 pm

    acura_paul wrote:TO ALL USERS PLEASE DO NOT BELIEVE ANY INFORMATION POSTED BY OTHER USERS UNLESS IT HAVE BEEN CLARIFY BY ALL MODERATORS ... WE DONT WANT YOU GUYS TO BE MISLEADED.. STICK TO THE FORUM AND WAIT FOR A PROPER INFO BY US ... CURRENTLY THERE IS RUMERS THAT COULOMB WILL BE OPEN TOMOROW ... THIS INFO HAS NOT BEEN CLARIFY YET.. WE DOESNT KNOW WHERE SOME GET THIS INFO FROM ... AND ITS PROPERBLY NOT GENUINE ... PLEASE GUYS EVERYONE IS HOPING FOR A GOOD ANSWER.. UNTIL THEN DONT TRUST ANY DOUBTFULL INFO ... IF YOU NEED TO FIND OUT MORE PM US ,Q OR SCARECROW TQ


    Agree. We better wait.

    I will only take words from coulomb (ex)staff here [nieta, ros, Z, etc] n hope they will identify themself b4 posting with (hopefully, good) info...

    I will take other postings as my reading pleasure/pressure...
    avatar
    Blue_Cap

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-05
    Location : KL

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Blue_Cap on Sun Jul 05, 2009 5:32 pm

    Hope ex-staff dun mind responding to my queries below utk pengetahuan ramai ya. Just curious. Thanks.

    Can any of the ex-staff beritahu honestly, betul ke berita u all dapat bonus payment? If betul, ni satu tanda dia orang dah rancang dari awal & ambil sempena tamatnya tempoh domain name coulombworld.com on 30th July, hari yang sama as birthday ke-54 Wan Ariffin (if betul his IC number as posted earlier).

    The US contract & other contracts jika ada, boleh tak sesapa ambil & scan the first & last few pages & agih to we all as ‘miserable’ souvenir sebelum diambil polis or BNM (hehehe…)?

    Lokasi server yg we all access setiap week days tu di mana? Dalam bilik Wan Ariffin? Sapa programmer yg sediakan job & allocate to all da logins tiap hari?

    Thanks.

    DahNasib_

    Posts : 1
    Join date : 2009-07-05

    RE huhu

    Post  DahNasib_ on Sun Jul 05, 2009 8:26 pm

    aku tertanya2 camne pihak berkuasa pantau benda2 camnie?.. senang2 je lepas.. siap register lagi kat ssm... mana plak wakil rakyat yang kita undi tu.. huhu sedey2

    sabahans

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-02

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  sabahans on Sun Jul 05, 2009 8:57 pm

    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  scarecrows on Sun Jul 05, 2009 8:57 pm

    mangkin rumit lah nanti kes ni nak selesai, klu dah masuk paper. Dah lah maklumat kat dalam paper tu salah, ingat kat sini jer maklumat tak betul kat paper pun tak betul ker.
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  scarecrows on Sun Jul 05, 2009 9:00 pm

    sory salah tulis. *makin*. esk bkn nye ofis coulomb nak bukak, esok ada org nak wat demo kat ofis coulomb. sebab tu diaorg kata ofis coulomb akn dibuka, klu tak wat gitu tak ramai lah org yg pegi. Sabar menanti....
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Q on Sun Jul 05, 2009 9:03 pm

    scarecrows wrote:mangkin rumit lah nanti kes ni nak selesai, klu dah masuk paper. Dah lah maklumat kat dalam paper tu salah, ingat kat sini jer maklumat tak betul kat paper pun tak betul ker.

    paper pon dapat dari orang kita jugak.
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  scarecrows on Sun Jul 05, 2009 9:13 pm

    dengar kata staff coulomb boleh bonus dari boss2 diorang, berapa ribu agaknye diaorg dpt ek..,

    She

    Posts : 5
    Join date : 2009-07-04

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  She on Sun Jul 05, 2009 10:54 pm

    Haah le....betul ke tak cerita ni? kalau betul, so mmg Ariffin n the gang memang dah buat perancangan rapi le....bagus otak diorang ni...OTAK PENIPU!!!

    arbakyah

    Posts : 5
    Join date : 2009-07-05

    Terkejut....! Baru Mengetahuinya

    Post  arbakyah on Sun Jul 05, 2009 11:01 pm

    Hai semua...

    Sy baru saja tahu pasal scam nih tadi ptg.. tu pun lepas ader member yang bagitau... Sy dah baca post2 yang kat sini... dari exstaf yang kerja kat colomb... dan dari semua yang rasernya dah tertipu kat sini...

    namun sy belum nampak gambaran yang jelas apa yang sebenarnya telah berlaku... dr kronologi yang diceritakan... ada kematian dr pihak MD.. pastu pej kena serbu.. pastu panggil polis... pastu broken link jadi.. sampai ari nih takder apa2 info...

    ader tak ex-staff yang call MD untuk inform apa yang terjadi...? pastu tahu tak MD tu kematian kat kelantan tu kat mana..?? (out of coverage..??) pastu semua director ker yang tak dapat dihubungi.... ? meaning not even 1 person from top management tak leh nak contact lansung... kalau betul semuanya dah lesap.. hmm maknanya kita semua dah kena "kapur" la..

    pastu ader tgk dah bukak cwngn baru... hmm nih yang konpius.. lau betul dia nak kapur org naper nak tunggu sampai setahun.. lau dah setahun dan bnyk mana customer dpt pulang modal... pastu ader org yang register sampai 100 acc tuh mcm mana lak... pergghh...

    setahu ramai yang masuk jd customer nih bkn dr org biasa..org yang bekerjaya la jugak... bila check company berdaftar dgn ssm... hmm lau nak daftar bukankah dia check dulu latar belakang directornya....? (correct me if i'm wrong)

    apa pun sy dah daftar 2 acc... dan dah 2x dpt pulangan.. ermm.. tp bila masuk yg ke-3 nih la br terkantoi... member wat dr januari lagi...7 acc.. tak pernah miss lak payment dia... ok jer...

    so sy ajak my sister to joint last month... dia open 3 acc... siannya blum dpt lagi pulangan... dah jadik mcm nih... 1040 x 3 = 3120 rugi...

    apa pun tgk la sampai isnin mcm mana.... tp nampak gaya mcm dah kena kapur.. but hopefully there still a light.....


    Sad Sad Sad
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Q on Sun Jul 05, 2009 11:06 pm

    arbakyah wrote:Hai semua...

    Sy baru saja tahu pasal scam nih tadi ptg.. tu pun lepas ader member yang bagitau... Sy dah baca post2 yang kat sini... dari exstaf yang kerja kat colomb... dan dari semua yang rasernya dah tertipu kat sini...

    namun sy belum nampak gambaran yang jelas apa yang sebenarnya telah berlaku... dr kronologi yang diceritakan... ada kematian dr pihak MD.. pastu pej kena serbu.. pastu panggil polis... pastu broken link jadi.. sampai ari nih takder apa2 info...

    ader tak ex-staff yang call MD untuk inform apa yang terjadi...? pastu tahu tak MD tu kematian kat kelantan tu kat mana..?? (out of coverage..??) pastu semua director ker yang tak dapat dihubungi.... ? meaning not even 1 person from top management tak leh nak contact lansung... kalau betul semuanya dah lesap.. hmm maknanya kita semua dah kena "kapur" la..

    pastu ader tgk dah bukak cwngn baru... hmm nih yang konpius.. lau betul dia nak kapur org naper nak tunggu sampai setahun.. lau dah setahun dan bnyk mana customer dpt pulang modal... pastu ader org yang register sampai 100 acc tuh mcm mana lak... pergghh...

    setahu ramai yang masuk jd customer nih bkn dr org biasa..org yang bekerjaya la jugak... bila check company berdaftar dgn ssm... hmm lau nak daftar bukankah dia check dulu latar belakang directornya....? (correct me if i'm wrong)

    apa pun sy dah daftar 2 acc... dan dah 2x dpt pulangan.. ermm.. tp bila masuk yg ke-3 nih la br terkantoi... member wat dr januari lagi...7 acc.. tak pernah miss lak payment dia... ok jer...

    so sy ajak my sister to joint last month... dia open 3 acc... siannya blum dpt lagi pulangan... dah jadik mcm nih... 1040 x 3 = 3120 rugi...

    apa pun tgk la sampai isnin mcm mana.... tp nampak gaya mcm dah kena kapur.. but hopefully there still a light.....


    Sad Sad Sad


    xtau mana staff pegi harini dorg sneyap je. siapa ade call staff. jawabkan pertanyan dorg ni.

    Sponsored content

    Re: NEW NEWS: 05 July 2009 (SUNDAY).

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Wed May 23, 2018 3:05 pm