Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    04 July 2009 (Saturday)

    Share
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    04 July 2009 (Saturday)

    Post  scarecrows on Sat Jul 04, 2009 12:45 am

    Hi Guys,

    I got this message from other blog :

    Arasu said
    July 3, 2009 at 9:48 pm
    BERITA TERBARU! Pada hari Isnin depan { 06/07/2009 } iaitu pada pukul 10.00pagi syarikat Coulomb World Sdn Bhd akan di buka seperti sediakala. Orangramai yang memegang account Coulomb dikehendaki hadir pada hari tersebut. Dimaklumkan bahawa MD syarikat Coulomb Sdn Bhd akan memberi penjelasan serta pembayaran kepada mereka semua yang membuat account Coulomb ini. Saya sendiri akan turun pada hari Isnin ini.Sumber maklumat ini saya dapati hasil perbincangan dengan agent2 yang terdekat dengannya selama satu hari suntuk .God is great. Jom turun beramai-ramai Isnin ini.

    Seems like all will turun padang this monday at 10am…i also will go and see if its true !!



    Arie yang ni ker yg ko ckp kan tu...., kepada staff2 coulomb sila bagi pendapat tentang maklumat ni. leh percaya ker tak nie.

    Arie

    Posts : 7
    Join date : 2009-07-03

    Re: 04 July 2009 (Saturday)

    Post  Arie on Sat Jul 04, 2009 12:49 am

    tu la die. Komen....
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    Re: 04 July 2009 (Saturday)

    Post  scarecrows on Sat Jul 04, 2009 1:01 am

    setahu aku MD coulomb MIA(Missing In Action) mcam mana lak dia yg nak bg keterangan. Mana lah si Arasu tu dpt maklumat ni. Jangan terlampau mengharap sgt...

    Arie

    Posts : 7
    Join date : 2009-07-03

    Re: 04 July 2009 (Saturday)

    Post  Arie on Sat Jul 04, 2009 1:05 am

    aku bukan mengharap sangat cuma nk syer info dgn korang je..

    yeop

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-02

    betul ker nie? apa kata staff?

    Post  yeop on Sat Jul 04, 2009 1:08 am

    apa kata staff? dah dpt maklumat ke blum nie?

    Arie

    Posts : 7
    Join date : 2009-07-03

    Re: 04 July 2009 (Saturday)

    Post  Arie on Sat Jul 04, 2009 1:11 am

    staff dia dah tdo kot..

    138

    Posts : 4
    Join date : 2009-07-03

    Re: 04 July 2009 (Saturday)

    Post  138 on Sat Jul 04, 2009 1:14 am

    Aku rasa maklumat tu tak betul....dengan status MD adalah MIA...dan aku percaya staff pun tak tahu apa2....

    yeop

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-02

    hurmmmmmmmmm

    Post  yeop on Sat Jul 04, 2009 1:22 am

    tu la.. aku pun rasa mcm tu... mcm tak logik jer..
    kalo betul mesti dorg kene hubungi kite.. dorng kan dah ada email ngan no tpon kite...
    takpe la, if ada sesiapa yg pergi kesana tolong bgtau status nye nati...

    positively

    Posts : 4
    Join date : 2009-07-04

    Re: 04 July 2009 (Saturday)

    Post  positively on Sat Jul 04, 2009 2:32 am

    im not sure how to start...but i badly need all ur help.
    im not sure wats going on. ape yg berlaku dan sebagainye.
    ape yang staff die lakukan untuk membantu all of us to remain as investor or subcontractors. im very confused wen i have called a staff regarding this matter but was instead scolded for my insensitivity towards others in the situation.
    do i just wait?
    do i report? -so many has reported..mcm tak perlu utk report...
    if nak report..wat do i report it under? nanti kene dgn polis lagi...
    im confused n filled w heartache. i dont want to blame sesape.. i juz hope others dont too.
    do i have to go to coloumb office on monday?
    i appeal to those yg ade info to share and those who r negative thinkers to keep it to themselves until its proven.
    i mayb narrow but the pain hurts soo much.just i hope for help n guidance from all and GOD.

    positively

    Posts : 4
    Join date : 2009-07-04

    tomorrow jadi ke?

    Post  positively on Sat Jul 04, 2009 2:42 am

    im wondering, jadi ke jumpa esok kat mamak kat coloumb tu? alien
    i really tak tau nak buat ape...nak report pun tak reti camne...
    ke xyah report...

    staff2

    Posts : 30
    Join date : 2009-07-03

    Re: 04 July 2009 (Saturday)

    Post  staff2 on Sat Jul 04, 2009 3:15 am

    ai semua...
    sowie td rose kuar makan...lapa...huhuhu
    ni tak tau lah pulak pasal ader gather senin ni coz ptg td rose ader bercakap ngan branch manager pasal prob ni...
    setahu kitaorg...takder pon apa2 arrangement dibuat....if ader pasti we all tau....huh..pelik bin ajaib lak...sapelah yg memandai janji2 ni...klu ader lh bukti sahih..tlg info rose k..

    positively

    Posts : 4
    Join date : 2009-07-04

    Re: 04 July 2009 (Saturday)

    Post  positively on Sat Jul 04, 2009 3:22 am

    hi, nak tanye sikit..brape yg di invest yg dikire besar. wat is the biggest contract given? do u guys contact these ppl personally regarding bende ni semua?
    just nak tahu je

    staff2

    Posts : 30
    Join date : 2009-07-03

    Re: 04 July 2009 (Saturday)

    Post  staff2 on Sat Jul 04, 2009 3:25 am

    the biggest? u mean berape bnyk acc? plg bnyk ader lah yg bukak seratus dua seorg...
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: 04 July 2009 (Saturday)

    Post  Q on Sat Jul 04, 2009 3:37 am

    rose? xtido lagi?

    mie

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-01

    Re: 04 July 2009 (Saturday)

    Post  mie on Sat Jul 04, 2009 11:55 am

    rose..betul ke ada perjumpaan hari isnin ni. saya dok kota bharu.kalau betul ,saya nak ambil cuti.

    sabahans

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-02

    Re: 04 July 2009 (Saturday)

    Post  sabahans on Sat Jul 04, 2009 5:18 pm

    Comment by poppy Subscribed to comments via email
    2009-07-04 15:13:44

    hi kwn,
    plz read below…..

    LifeMustGoOn wrote:
    sorry to say wahai colombian semua…. walaupun sy ade 33 acc kat coulomb and berharap yg terbaik… tp dr source2 yg saya dapat… susah untuk kita nak percaya yg coulomb will back to normal operations….
    just dapat information dari Inland Revenues Board (LHDN), i quite sure yang mr MD En Wan Ariffin hanyalah dummy untuk coulomb… the real EVIL behind all this is MR DEREK. based on info from IRB last year En Wan Ariffin just paid around RM400 personal tax… tak kan MD coulomb gaji ciput sgt… and CONFIRM Wan Ariffin tak de value ape2 utk coulomb selain dr dummy, sbb register company atas nama die pun tak de….
    but untuk Mr DEREK (the real EVIL) behind all this scene ada lebih dr 4 buah company yg di register atas nama dia… rujukan LHDN… 1) Fernandes & Co. 2) Rapidx (M) Sdn Bhd. 3) Daya Manusia Sdn Bhd. 4) Coulombworld Sdn Bhd.
    Address yg VALID dr IRB :
    WAN MOHD ARIFFIN BIN WAN MUDA 550630-03-5459 (MD Coulomb)
    Address KL:
    No.6, Jln Kolam Air,
    Off Jalan Ipoh
    51200 Kuala Lumpur
    Address Kelatan :
    2879 - Q, Taman Laksamana
    Jalan Mahmud
    15200 Kota Baharu
    Kelantan
    Nama Isteri : Noraini Binti Hj Yusop
    DEREK JOHN FERNANDEZ 650318-08-5791
    Address KL
    No. 10 Lorong 5/10A
    46000 Petaling Jaya
    Address Fernandez & Co.
    1st & 2nd Floor
    Bangunan Ban Guan Hin
    No. 61, Jln Dato’ Hamzah
    41000 Klang.
    dr sumber yg di percayai… DEREK merupakan dalang segalanya untuk apa yg berlaku.
    DEREK pindahkan sebahagian besar duit deposit coulomb ke dalam syarikat2 lain yg telah di senaraikan diatas (hasil semakan dr IRB) dan jumlah yang ditinggalkan dalam acc bank yg register atas nama coulomb hanyalah sebahagian kecil supaya jika BANK NEGARA freeze acc bank, hanyalah acc bank coulomb yang terlibat tapi tidak syarikat lain.
    sy sempat bercakap dgn pak guard coulomb semasa hari kejadian (selasa), he told me that dia personally every day since last year without failed akan escort antara 4 org director coulomb utk wat deposits duit tak kurang rm100 ribu sehari ke mcm2 bank yg berlainan. so i was suspected yg diaorg sbnrnya masukkan duit kita semua kat acc bank bukan atas nama syarikat coulomb sdn bhd, tp atas nama syarikat2 lain yg di senaraikan di atas…
    sy br wat checking acc MAYBANK EN ARIFFIN…. ada transaction duit keluar hari ini (jumaat 3hb) dekat maybank SOGO!!! meaning kad ATM dia masih di KL…. tp orgnya di mana????
    untuk maklumat2 di atas.. jika sesiapa inginkan kepastian… boleh check dekat SSM dan IRB….

    kalau nk lebih lanjut , sila layari :-

    http://www.topix.com/forum/world/brunei/T2CL7L2P18QTRB5E1/p5

    sabahans

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-02

    Re: 04 July 2009 (Saturday)

    Post  sabahans on Sat Jul 04, 2009 5:22 pm

    Berita Terkini.....!!!!!
    COULOMBworld akan meneruskan perniagaannya
    pada hari Isnin ini dengan seperti biasa...
    Dibawa bertenang,,...baru I terima panggilan dari Encik Arrifin..
    Dia dengan kekawannya Ramu, shiv kini berada di
    Thailand,,,tak boleh balik lagi kerana disyaki kena H1N1...dalam kuarantin pihak Hosptial Bangkok..
    Harap bersabar para Columbers..!!!!

    sabahans

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-02

    Re: 04 July 2009 (Saturday)

    Post  sabahans on Sat Jul 04, 2009 5:24 pm

    nih bukan saya yang cakap tapi ambil dari forum lain,,,, Very Happy Twisted Evil cyclops pirat tongue I love you Idea Exclamation Evil or Very Mad Crying or Very sad Surprised Sad Shocked Cool

    want2know

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-01

    it's it true?

    Post  want2know on Sat Jul 04, 2009 5:24 pm

    btol ke sabahans? dpt info dr mane?

    sabahans

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-02

    Re: 04 July 2009 (Saturday)

    Post  sabahans on Sat Jul 04, 2009 5:28 pm

    sorry ah kalu dah bagi harapan ,,, saya dapat info nih dari forum lain,,,,, tapi saya sendriti dah anggap duit saya dah lesap,, saya buka 11 ACCOUNTs,,,, bodoh!!! visit lah link kat bawah nih,,, thanks


    http://www.topix.com/forum/world/brunei/T2CL7L2P18QTRB5E1/p5

    ayamas

    Posts : 2
    Join date : 2009-07-04

    meow2

    Post  ayamas on Sat Jul 04, 2009 5:30 pm

    sudahlah..putus harapan je..kita buat bisnes lain plak..
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: 04 July 2009 (Saturday)

    Post  Q on Sat Jul 04, 2009 6:23 pm

    staff ada kat forum ni. pggl suma kat sini sudah. yg pegi sana tu wat mende

    herm aka staff3

    Posts : 31
    Join date : 2009-07-02

    Re: 04 July 2009 (Saturday)

    Post  herm aka staff3 on Sat Jul 04, 2009 7:26 pm

    sabahans wrote:Berita Terkini.....!!!!!
    COULOMBworld akan meneruskan perniagaannya
    pada hari Isnin ini dengan seperti biasa...
    Dibawa bertenang,,...baru I terima panggilan dari Encik Arrifin..
    Dia dengan kekawannya Ramu, shiv kini berada di
    Thailand,,,tak boleh balik lagi kerana disyaki kena H1N1...dalam kuarantin pihak Hosptial Bangkok..
    Harap bersabar para Columbers..!!!!

    erm tu rumors je kot....sbb ktorg pon x tau ape2 i mean staff la....kalo ape2 hal msti la bos call one of us...ni senyap je....

    staff2

    Posts : 30
    Join date : 2009-07-03

    Re: 04 July 2009 (Saturday)

    Post  staff2 on Sat Jul 04, 2009 7:32 pm

    umm...rumors saje ye...
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: 04 July 2009 (Saturday)

    Post  Q on Sat Jul 04, 2009 7:42 pm

    dorg ni aku xtau la nape buat cerita mcm ni. bila aku mintak bukti sorg pon xreply. ade gak nak kene maki ngn aku ni.

    Sponsored content

    Re: 04 July 2009 (Saturday)

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Sat Jul 21, 2018 2:03 am