Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Share

    amtaro

    Posts : 8
    Join date : 2009-07-02

    FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Post  amtaro on Fri Jul 03, 2009 2:20 pm

    salam,utk ahli2 dr penang sila join utk kita borak2
    n gelak2 kan diri sendiri...(bere,jenglot,syam,namie,pokok, kome xnak join ker...
    hehehe Laughing Laughing
    1st pi semayang jumaat dulu.ok c u later.... cheers <doa byk2 lps semayang nnt Laughing Laughing

    UpNorth

    Posts : 8
    Join date : 2009-07-01

    Re: FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Post  UpNorth on Fri Jul 03, 2009 2:54 pm

    Ada ape-ape perkembangan terkini..?

    mama aleeya

    Posts : 10
    Join date : 2009-07-01

    Re: FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Post  mama aleeya on Fri Jul 03, 2009 3:01 pm

    pantun dari karam sing walia....

    harapkan dapat durian runtuh..

    rupa2 dpt durian mangkoo....'rabbit')

    klu nak makan durian....

    kena beli durian balik pulau.... alien alien



    * karam sing walia m'laporkan dari coulomb png... cheers albino rendeer lol!

    UpNorth

    Posts : 8
    Join date : 2009-07-01

    Re: FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Post  UpNorth on Fri Jul 03, 2009 3:23 pm

    Next week, I dah fly outstation.. ader job assignment selama seminggu.. Kalo ada aper-aper news, postkan dalam forum nie.

    amtaro

    Posts : 8
    Join date : 2009-07-02

    Re: FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Post  amtaro on Fri Jul 03, 2009 3:28 pm

    kpd coulombers penang,sila updatekan latest info yg btul2 punyer.criter xcomfirm jgn bubuh sini.
    ok chow nak pi keroje...

    faiz979

    Posts : 23
    Join date : 2009-07-01

    Re: FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Post  faiz979 on Fri Jul 03, 2009 3:31 pm

    amtaro wrote:salam,utk ahli2 dr penang sila join utk kita borak2
    n gelak2 kan diri sendiri...(bere,jenglot,syam,namie,pokok, kome xnak join ker...
    hehehe Laughing Laughing
    1st pi semayang jumaat dulu.ok c u later.... cheers <doa byk2 lps semayang nnt Laughing Laughing

    bere mana berani nak komen.. dok sedey...

    bktpancur

    Posts : 5
    Join date : 2009-07-01

    Re: FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Post  bktpancur on Fri Jul 03, 2009 3:44 pm

    habis la kita...abdul hg kena gigeh kat kilang besi tu,burn and the gang kita nak buat apa pulak...asyik kena kencing aje...mai kita bela kambing dan ketutu la...
    riduan hg tak kan tak ada info sikit2 dan jaga branch.... Question Exclamation Idea

    faiz979

    Posts : 23
    Join date : 2009-07-01

    Re: FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Post  faiz979 on Sat Jul 04, 2009 12:05 pm

    bktpancur wrote:habis la kita...abdul hg kena gigeh kat kilang besi tu,burn and the gang kita nak buat apa pulak...asyik kena kencing aje...mai kita bela kambing dan ketutu la...
    riduan hg tak kan tak ada info sikit2 dan jaga branch.... Question Exclamation Idea

    aku nak tanam cili.. sapa nak jadi sleeping partner?

    mama aleeya

    Posts : 10
    Join date : 2009-07-01

    Re: FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Post  mama aleeya on Sat Jul 04, 2009 1:33 pm

    aku nak tanam cili.. sapa nak jadi sleeping partner?
    menjadik ker...??? jgn hangat2 tahik ayam ..udah ler...

    buat habis kan boreih jer kut.... Laughing ..

    shila

    Posts : 12
    Join date : 2009-07-02
    Age : 43
    Location : Ipoh,Perak

    Marketing Staff Dikehendaki

    Post  shila on Sat Jul 04, 2009 3:47 pm

    Salam,

    kalau nak duit raya, leh la wat part time ngan company saya, JUST NAK TOLONG WARGA COULOMB SEMUA, cr org kerajaan yang nak wat loan melalui koperasi, komisen tinggi.....proses loan hanya seminggu ke dua minggu. Maklumat lanjut, email kepada saya.

    SATU SEN PUN TAK PERLUKAN BAYARAN UNTUK KERJA DENGAN SAYA.

    duddin_myhero@yahoo.com.my
    (012-419 6789)....yang betul2 serius jer kol yer......

    faiz979

    Posts : 23
    Join date : 2009-07-01

    Re: FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Post  faiz979 on Sat Jul 04, 2009 11:31 pm

    mama aleeya wrote:
    aku nak tanam cili.. sapa nak jadi sleeping partner?
    menjadik ker...??? jgn hangat2 tahik ayam ..udah ler...

    buat habis kan boreih jer kut.... Laughing ..

    serius la.. memandangkan tempat nak ushakan tanaman cili tue kat sungai petani ja, sesapa yg berminat, bleh mai tgk sendiri..
    erm nie punya pulangan, tak ler besar cam ngan biz coulomb.. tapi insyaallah, dari dok bersedih ngan benda yg lalu, baik kita ushakan sesuatu yg lebih baik..

    nanti saya uploadkan detailnya..

    nie detailnya.. bleh download kat sini: DETAIL TANAMAN CILI FETERGRASI

    sabahans

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-02

    hehehh

    Post  sabahans on Sun Jul 05, 2009 12:09 am

    macam nih lah,,,,,, Semua benda kena start dari bawah,, tanam cili cadangan bagus,,, hehehheh,, keep it up,, jangan lagi join benda yang sial macam coulomb lagi,,, Smile

    faiz979

    Posts : 23
    Join date : 2009-07-01

    Re: FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Post  faiz979 on Sun Jul 05, 2009 12:36 am

    sabahans wrote:macam nih lah,,,,,, Semua benda kena start dari bawah,, tanam cili cadangan bagus,,, hehehheh,, keep it up,, jangan lagi join benda yang sial macam coulomb lagi,,, Smile

    letih dah kena kencing.. so berdikari la... buat biz sendiri.. tujuan aku iklankan adalah nak besarkan kawasan tanaman... bior sampai bleh jadi supplier besar.. sekarang nie cuma market utk peniaga2 ja..

    mama aleeya

    Posts : 10
    Join date : 2009-07-01

    Re: FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Post  mama aleeya on Sun Jul 05, 2009 1:20 am

    faiz979 wrote:
    sabahans wrote:macam nih lah,,,,,, Semua benda kena start dari bawah,, tanam cili cadangan bagus,,, hehehheh,, keep it up,, jangan lagi join benda yang sial macam coulomb lagi,,, Smile

    letih dah kena kencing.. so berdikari la... buat biz sendiri.. tujuan aku iklankan adalah nak besarkan kawasan tanaman... bior sampai bleh jadi supplier besar.. sekarang nie cuma market utk peniaga2 ja..

    kalo nak buat tu bior ler bebetoi jgn angat2 taik ayam,laki aku pon penah
    buat cili fetigasi ni tp hampeh,partner buat taik semua t'bengkalai jadi cabai kering
    modal besor nak setup natang ni burn camtu jer...

    faiz979

    Posts : 23
    Join date : 2009-07-01

    Re: FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Post  faiz979 on Sun Jul 05, 2009 1:38 am

    mama aleeya wrote:
    faiz979 wrote:
    sabahans wrote:macam nih lah,,,,,, Semua benda kena start dari bawah,, tanam cili cadangan bagus,,, hehehheh,, keep it up,, jangan lagi join benda yang sial macam coulomb lagi,,, Smile

    letih dah kena kencing.. so berdikari la... buat biz sendiri.. tujuan aku iklankan adalah nak besarkan kawasan tanaman... bior sampai bleh jadi supplier besar.. sekarang nie cuma market utk peniaga2 ja..

    kalo nak buat tu bior ler bebetoi jgn angat2 taik ayam,laki aku pon penah
    buat cili fetigasi ni tp hampeh,partner buat taik semua t'bengkalai jadi cabai kering
    modal besor nak setup natang ni burn camtu jer...

    sapa tue? geng2 bere ka?

    mama aleeya

    Posts : 10
    Join date : 2009-07-01

    Re: FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Post  mama aleeya on Sun Jul 05, 2009 11:32 am

    yup! bere,dato k,art senior,midon,art siam,kamal n laki aku arm.
    depa quick sbb shift pattern kilang depa tukor 4-2-4-2,so xde sapa
    yg lrt nak trn ke kebun.aku xsalahkan depa semua tp bende ni aku rasa
    xboleh buat part time-kene ader sorang yg full time monitor kebun.
    anyway ko buleh teruskan nak buat kebun cili ni sbb byk tmpt tanam
    cili dah t'bengkalai juga.share partner ko letak rege braper???

    faiz979

    Posts : 23
    Join date : 2009-07-01

    Re: FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Post  faiz979 on Sun Jul 05, 2009 10:45 pm

    mama aleeya wrote:yup! bere,dato k,art senior,midon,art siam,kamal n laki aku arm.
    depa quick sbb shift pattern kilang depa tukor 4-2-4-2,so xde sapa
    yg lrt nak trn ke kebun.aku xsalahkan depa semua tp bende ni aku rasa
    xboleh buat part time-kene ader sorang yg full time monitor kebun.
    anyway ko buleh teruskan nak buat kebun cili ni sbb byk tmpt tanam
    cili dah t'bengkalai juga.share partner ko letak rege braper???

    erm saya berhenti komag dah 1 tahun dah.. emp memang buat fulltime..
    share partner tanaman cili nie tak ler sehebat coulomb, return kecik ja.. kecil sebab itu adalah tahap yg mampu diberikan..
    sekarang pun dah jalan dah keja2 ladang, cuma nak tambah dan besarkan ladang ja..

    She

    Posts : 5
    Join date : 2009-07-04

    Re: FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Post  She on Sun Jul 05, 2009 11:10 pm

    Bpa ramai org yg join coulomb kat pen? sapa2 ada info?

    faiz979

    Posts : 23
    Join date : 2009-07-01

    Re: FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Post  faiz979 on Mon Jul 06, 2009 12:05 am

    She wrote:Bpa ramai org yg join coulomb kat pen? sapa2 ada info?


    tak sure lah.. kena tanya manager.. as long as i know, arround 400 lot are sold start from branch opening untill 30 jun..

    faiz979

    Posts : 23
    Join date : 2009-07-01

    Re: FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Post  faiz979 on Mon Jul 06, 2009 9:20 am

    tranformers wrote:x payah lah tunggu bulan jatuh keriba Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
    Belajar dari kesilapan.....

    dah memang orang kita senang ditipu..
    lepas dah kena tipu nak salahkan orang lain

    masa orang bagi nasihat, tak nak dengar,
    atleast fikir logikla sikit, sebelum nak join benda2 macam ni.

    Bila dapat duit mata dah kelabu...
    Orang buka satu acc, ko buka 100 acc.

    So, pengajaran kat sini jangan tamak dan kelabu mata bila dapat duit banyak
    Sampai benda yang xlogik pun boleh jadi logik.ishhhh

    Sebab nak jadi kaya cara senang, inilah padahnya
    Wahai Orang2 melayu, bangunlah sebelum terlambat.

    Janganlah biarkan generasi seterusnya mewarisi sikap kita ni.
    Belajar & Amik contoh dari bangsa2 lain.

    Berusaha dari bawah
    Sikit2 lama jadi bukit..

    Sorry if tis annoyed u guys, but tis is the fact,
    Still not too late.. Life Move on!



    1MALAYSIA cheers cheers

    la? ader ker sesapa pinjam duit mamat nie? awat yg dok beletiaq nie? dalam nie tak de sapa2 yg tuduh menuduh kata org nie salah, org tue salah...
    benda memang dah berlaku, duit tak akan dapat balik.. tapi kat sini org bincang macam mana cara nak kenakan syarikat tue balik... paham?

    bktpancur

    Posts : 5
    Join date : 2009-07-01

    Re: FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Post  bktpancur on Mon Jul 06, 2009 1:22 pm

    biasa la mamat otak transformer > tak baliax lg... lol!

    mama aleeya

    Posts : 10
    Join date : 2009-07-01

    Re: FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Post  mama aleeya on Mon Jul 06, 2009 3:29 pm

    *hanya tinggal kenangan......Sad Sad Sad'

    user :gy.....
    password: password123

    1.inbox & download
    the data is ready for today (30-06-2009) *last day*
    2.excel" clik open"
    3.data analyser pad..
    * dah ada data..copy & paste jer...*


    colomb nie, dah arwah dah b'kubo dah bankrap dah ...Sad 'Sad x payah ler dok m'harap lg...x pyah dok pikior2 'scratch' ('scratch') ..buat sakit ati & jiwa raga jer Mad ...jgn smpai jagi giler udah ler... Laughing...
    ('study') tutup buku ttng colomb nie, buka buku baru...cari 4 time yg lain plak...yelah mcm ner skali pun,hidup ni mesti diteruskan jg...selagi blum ajal kita...('sunny')p'jalanan hidup kita masih jauh lg bukan setakat ni jer.... lol!


    Last edited by mama aleeya on Mon Jul 06, 2009 4:15 pm; edited 1 time in total

    eyra

    Posts : 6
    Join date : 2009-07-06

    ada kah keja part time lain???

    Post  eyra on Mon Jul 06, 2009 3:56 pm

    salam...
    mama aleeya ada kah keja part time lain???? kalu ada bagi lah tau bkn yang scam lagi.....

    eyra

    Posts : 6
    Join date : 2009-07-06

    ada tak sesapa pernah cuba nieh.....

    Post  eyra on Mon Jul 06, 2009 4:03 pm

    ada tak sesapa pernah cuba nieh.....
    http://www.duit10minit.com/?refid=swiss&gclid=CNnR0IuowJsCFZYtpAod5COGBQ

    tol kah buleh buat duit....kalu ada tlg lah ajar sy

    mama aleeya

    Posts : 10
    Join date : 2009-07-01

    Re: FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Post  mama aleeya on Mon Jul 06, 2009 4:53 pm


    entah ler betul ker x...'Question') 'Question')..entah2 sama jg mcm colomb nie SCAM jg....eyra kena selidik btul2 dulu....pkara mcm nie, bukan jer betul sngt pun...sajer nak bagi org t'tipu jer....jgn kena tipu lg udah ler... susah nak dpat kan yg BETUL2........'Basketball'

    eyra...mama aleeya pun tngah dok m'cari jg 4 time yg laen...blum dpt lg.... nnti klu dah dapat mama aleeya akan bgi tau eyra erk...... 'Wink

    Sponsored content

    Re: FOR COULOMBERS IN [PENANG]

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Sat Jul 21, 2018 1:55 am