Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    03 July 2009 (Friday)

    Share

    Poll

    Do you think Coulomb is SCAM?

    [ 11 ]
    22% [22%] 
    [ 29 ]
    58% [58%] 
    [ 10 ]
    20% [20%] 

    Total Votes: 50

    Admin
    Admin

    Posts : 20
    Join date : 2009-06-30

    03 July 2009 (Friday)

    Post  Admin on Fri Jul 03, 2009 2:54 am

    BERITA TERKINI - 03 July 2009 (Friday).
    avatar
    acura_paul

    Posts : 28
    Join date : 2009-07-01
    Location : KUALA LUMPUR

    bile nak jumpa !!

    Post  acura_paul on Fri Jul 03, 2009 8:00 am

    [b]so guys bile nak jumpa ... who in charge .. please make an announcement please ...

    je
    Guest

    bila nak gether

    Post  je on Fri Jul 03, 2009 9:44 am

    Surprised guys bila kita nak orang jumpa ? jadi ke jumpa kat mamak bawah coulomb? please confirm. hope kalaujumpa kita boleh bincang.
    at least we can meet after lunch ke .....
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: 03 July 2009 (Friday)

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 10:26 am

    aku ingt esok la. tapi itu cadangan aku je. arini jumaat. so. susah sket la

    poey
    Guest

    yang jauh mcm mana lak?

    Post  poey on Fri Jul 03, 2009 10:28 am

    kalau jumpa kat bawah tu boleh... tapi yang jauh mcm mana? kene betul2 set nie... jgn yang jauh dtang tapi tak dpt kumpul ramai... tolong set2 kan.... apa2 info tolong e mail kat aku mfr_ff@yahoo.com.. thanks... tolong ye..
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    Re: 03 July 2009 (Friday)

    Post  scarecrows on Fri Jul 03, 2009 11:16 am

    esok tu pukul berapa nak jumpa ek...., rasa aku pun nak joint gak lah Smile
    esok aku keje lah..sampai kul 1..

    phirdauz
    Guest

    nak join?

    Post  phirdauz on Fri Jul 03, 2009 11:35 am

    kul braper? Khas wat Company aku keje.. VPI International Sdn. Bhd... ( mintak maaf pinjam jap nama) yang joined coulombworld, esok kita jumper kat coulom.. bawak sepandok.. Staff VPI sorang tu ader member jadi wartawan.. leh ajak skali... huhuhuh.... Yang staff VPI ader OT xleh nk tolong la.. Planning kul 1.. Yang mengetuai perarakan Agen terakhir..Wardi N Izyan... ok guys? plz reply for comment
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: 03 July 2009 (Friday)

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 11:40 am

    cadangan elok. cuma kene sepanduk ke? kita nak bincang dulu kan? jgn wat mende pelik2
    avatar
    acura_paul

    Posts : 28
    Join date : 2009-07-01
    Location : KUALA LUMPUR

    whats the point

    Post  acura_paul on Fri Jul 03, 2009 11:41 am

    bro whats the point we protes in coulomb ... there is no ppl in charge there ... i think since ur from a company .. y not get a lawyer to persuade this case strongly ... at least they can pester the police to somehow get our money back or catch them.. maybe ur reporter fren might have a big influence in it.. what u say bro
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    Re: 03 July 2009 (Friday)

    Post  scarecrows on Fri Jul 03, 2009 11:43 am

    wei dauz syp2 sudah lah jgn lah guna nama tu, guna lah nama puaka mawas ker, puaka chin ker or puaka yunam..., tau lah dah transfer kat subang...aduhh...
    sory guys nama tu bkn nama sebenar ek..

    Puaka ma
    Guest

    Aper pendapat ko?

    Post  Puaka ma on Fri Jul 03, 2009 11:52 am

    Scarecrows.... saper ek? berita ni dh masuk Kosmo... coz anak buah bos kosmo pun kena tipu gak mcm kiter... esok mcm mn planing aku tu..

    Puaka ma
    Guest

    ada idea lain ker?

    Post  Puaka ma on Fri Jul 03, 2009 11:55 am

    Wahai warga Coulom... mintak kerjasama bagi idea yang bernas... supaya menjernihkan keadaan... atleast wat benda yg tak menyalahi undang2 negara la... aku tak nak masuk penjara...

    poey
    Guest

    sepanduk, wartawan?

    Post  poey on Fri Jul 03, 2009 11:56 am

    aku rasa sepanduk ngan wartawan bukan pilihan yang tepat.. buat ms nie aku rasa elok kalo nak jumpa kite jumpa dan berbincang dulu.. kalo bwk sepanduk ngan wartawan nanti lagi mengeruhkan keadaan... lagi menyusahkan siasatan pihak polis.... dari siatan polis cepat selesai jadi lambat lak nanti... apa kata korg?

    staff2

    Posts : 30
    Join date : 2009-07-03

    Re: 03 July 2009 (Friday)

    Post  staff2 on Fri Jul 03, 2009 11:57 am

    ummm...setuju...
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    Re: 03 July 2009 (Friday)

    Post  scarecrows on Fri Jul 03, 2009 11:59 am

    aku pun setuju gak....
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: 03 July 2009 (Friday)

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 12:01 pm

    CADANGAN AKU. ESOK , SABTU(SATURDAY) 4TH JULY 2009, 1.OO TENGAHARI, MAMAK BAWAH COULOMB H.Q.

    KITA DUDUK BERBINCANG DAN BAGI IDEA YANG PALING BAIK UNUTK KITA BUAT LEPAS NI.

    KITA BINCANGKAN SEBAIK MUNGKIN ADAKAH PERLU KITA SAMA2 KE BALAI LAGI.

    ATAU PERLU KE KITA SAMPAIKAN SEMUA NI KE PIHAK MEDIA.

    ATAU ADA CARA LAIN? BINCANGKAN TINDAKAN KITA SETERUSNYA. BUKAN MELEPASKAN MARAH ATAU APA.


    ADA SESIAPA BERSETUJU? SEBENARNYA LEBIH ELOK JIKA STAFF DAPAT HADIR BERSAMA.

    SEKARANG BUKAN MASA UNUTK MENUNDING JARI PADA SESIAPA. TAPI UNTUK HENTIKAN SPEKULASI2 YANG TAK BETUL DAN HARAPAN2 YAMG TINGGAL.

    Puaka ma
    Guest

    Idea

    Post  Puaka ma on Fri Jul 03, 2009 12:10 pm

    Aku ikut jer.. mana yg elok.. so mcm mn?

    baby1702

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-02

    sabar lah kawan kawan.... ada berita baik

    Post  baby1702 on Fri Jul 03, 2009 12:14 pm

    hi kwn2 Very Happy ! Ada berita baik utk semua org.... I ada dpt tau hari isnin mereka akan buka sever dan opis mcm biasa. Sabar lah kwn2. Jgn buat pekara yg tidak baik dgn cpt. Nanti kita yg susah. Skrg pun pasal kita yg jadi masalah besar. duduk fikir lah... Boss Coulomb tidak tipu kita. Hari Selasa mereka ada buka opis mcm dia org bg tau. Salah Seorang kita dah marah mereka... pasal itu mereka bg tau polis dan tutup opis. fikir lah... klu org yg nak tipu... knp nak buka byk branch ??? Boss itu skrg siasat oleh polis... pasal ada ramai orang bg report atas syarikat dan boss itu. Ingat satu perkara... Klu kita busuk nama syarikat dan boss itu... nanti boss itu dah buka balik business... dia blh report atas kita semua minta ganti rugi...pasal pasal kita business dia dah tutup selama beberapa hari.... ini semua kita kena ingat dan fikir... I dpt tau lawyer, doktor dan bank manager semua ada masuk duit dalam business ini. So mereka tau cara-cara semua. Org yg buka branch semua bukan bodoh.... dia org mesti siasat pasal business ini semua baru dia org buka branch. Ok Kawan Kawan tolong jgn buat perkara tidak baik dgn cepat-cepat. I tau Semua org ada masuk duit beribu ribu.... Tapi Masa mcn ini kita kena sabar dan ambil keputusan baik. Lagi satu tolong jangan reka cerita mcm mcm sendiri. Fikilah sebelum buat.......... : Cool

    apabolehbuat

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-03

    Re: 03 July 2009 (Friday)

    Post  apabolehbuat on Fri Jul 03, 2009 12:26 pm

    baby1702 wrote:hi kwn2 Very Happy ! Ada berita baik utk semua org.... I ada dpt tau hari isnin mereka akan buka sever dan opis mcm biasa. Sabar lah kwn2. Jgn buat pekara yg tidak baik dgn cpt. Nanti kita yg susah. Skrg pun pasal kita yg jadi masalah besar. duduk fikir lah... Boss Coulomb tidak tipu kita. Hari Selasa mereka ada buka opis mcm dia org bg tau. Salah Seorang kita dah marah mereka... pasal itu mereka bg tau polis dan tutup opis. fikir lah... klu org yg nak tipu... knp nak buka byk branch ??? Boss itu skrg siasat oleh polis... pasal ada ramai orang bg report atas syarikat dan boss itu. Ingat satu perkara... Klu kita busuk nama syarikat dan boss itu... nanti boss itu dah buka balik business... dia blh report atas kita semua minta ganti rugi...pasal pasal kita business dia dah tutup selama beberapa hari.... ini semua kita kena ingat dan fikir... I dpt tau lawyer, doktor dan bank manager semua ada masuk duit dalam business ini. So mereka tau cara-cara semua. Org yg buka branch semua bukan bodoh.... dia org mesti siasat pasal business ini semua baru dia org buka branch. Ok Kawan Kawan tolong jgn buat perkara tidak baik dgn cepat-cepat. I tau Semua org ada masuk duit beribu ribu.... Tapi Masa mcn ini kita kena sabar dan ambil keputusan baik. Lagi satu tolong jangan reka cerita mcm mcm sendiri. Fikilah sebelum buat.......... : Cool

    info ni dapat dari mana?...setahu saya, Zakaria (staff coulomb) bagitau bahawa semuanya dah berakhir..kita semua dah teraniaya

    guest gu
    Guest

    ?

    Post  guest gu on Fri Jul 03, 2009 12:30 pm

    sape u ni baby1702 ? Shocked
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    Re: 03 July 2009 (Friday)

    Post  scarecrows on Fri Jul 03, 2009 12:36 pm

    mcm mana lak ko leh tau sedangkan ex staff dia sendiri tak tau apa2 pun...ke ko nak sedap kan hati mangsa keadaan
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: 03 July 2009 (Friday)

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 12:39 pm

    info dari mana la baby ni dapat. staff sendiri xde ckp camni. apa kata dtg jumpa sama2. ajak siapa yg bg info camtu skali. meh ckp depan mata.

    staff2

    Posts : 30
    Join date : 2009-07-03

    Re: 03 July 2009 (Friday)

    Post  staff2 on Fri Jul 03, 2009 12:42 pm

    k..releks...jgn salahkan baby...mungkin die pon dpt info ni utk share ngan kiter kan...jgn kusutkan keadaan..
    lagi satu...rose terkilan sebab masih ader org yg tunding jari pada staff walhal kiter terima nasib yg sama...yg ader ugut2 staff tu hentikanlah....

    JO
    Guest

    IKUT JE JUMPA PUKUL 1 ESOK SABTU

    Post  JO on Fri Jul 03, 2009 12:43 pm

    afro IKUT JE JUMPA PUKUL 1 ESOK SABTU.BINCANG AT LEAST KITA PUAS JUMPA KAWAN-KAWAN
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: 03 July 2009 (Friday)

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 12:45 pm

    dorang ni rose. nak kan penjelasan je. sebab bnyk sgt cerita tu dorg kelam kabut nak ugut2...

    sekarang ni yg sume nak kan cuma penjelasan yg clear dan tepat. u sendri baca. si baby tu ckp ade info baru. yg bagi harapan lak tu. so, mcm mana la dorg ni xbising.kan?

    Sponsored content

    Re: 03 July 2009 (Friday)

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Wed May 23, 2018 3:07 pm