Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    ARCHIVED MESSAGES

    Share

    atiezm

    Posts : 10
    Join date : 2009-07-01

    SERIUS LA JEJAKA N

    Post  atiezm on Thu Jul 02, 2009 12:41 pm

    DALAM HAL CAM NI PUN MASIH NAK WAT LAWAK LAGI KER?? BERITA YANG DIDENGAR TU BETUL KE TAK??

    mama_baby

    Posts : 9
    Join date : 2009-07-01

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  mama_baby on Thu Jul 02, 2009 12:44 pm

    atiezm wrote:DALAM HAL CAM NI PUN MASIH NAK WAT LAWAK LAGI KER?? BERITA YANG DIDENGAR TU BETUL KE TAK??
    sokong! sokong!
    no to main main... Mad

    herm aka staff3

    Posts : 31
    Join date : 2009-07-02

    nk btl kan info

    Post  herm aka staff3 on Thu Jul 02, 2009 2:21 pm

    erm setahu aku la kan...c zakaria tu just staff biase je...bile pulak die di naikkan pangkat????
    een adk ko ckp zakaria yg pegi buka ofis????amboi suke2 je kan Z ckp mcm tu...kalo die yg buka ofis knape die x de dlm ofis tu???mase ari salase tu aku ade dkt ofis coulomb...btg idung c zakaria tu pon aku x nmpk langsung... n untuk pengetahuan korg coulomb kat malaysia br beroperasi dlm setahun...howcome c Z da keje 4 years????x msk akal langsung....ntah2 die yg subahat kot....
    lagi 1...staff bkn kene thn la...staff pegi bt report...korg ni pon x blh la nk blame staff 100%...kalo staff subahat staff tu bkn BODOH nk pegi ofis on that day....think +ve la....
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  Q on Thu Jul 02, 2009 2:32 pm

    betul ke ni. confirm ko ade kat sana?
    habis selalsa tu apa yg berlaku sebenarnya. cuba bagi cerita detail. so org faham situasi sebenar.
    kalau ko ade kat sana mesti ko tau bila polis dtg. kenapa. apa barang yg tinggal dalam tu.
    cuba bgtau kami yg xtau ni Shocked

    herm aka staff3

    Posts : 31
    Join date : 2009-07-02

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  herm aka staff3 on Thu Jul 02, 2009 2:56 pm

    ari isnin aku pegi ofis...ade notice yg m'gatakan adk ariffin passed away...tomorrow operation will be open as usual...so ari selasa aku pegi lg...tiba2 aku tgk ramai org berkumpul dkt bwh....aku da x sedap ati...aku pon naik la...aku dgr org ckp ofis tutup pkl 1 br buka balik sbb nk tunggu bos....tungu punye tunggu ofis x buka2..dlm pkl 12 lbh ade sorg lelaki india buka pintu n terg kan ape yg jd...so lelaki india tu srh kami semua masok ofis..x lame lpas tu polis smpi amik keterangan kat staff coulomb... keadaan masa tu tak lah mcm apa yg korg dengar sebelum ni customer masing2 tgh blur tak tahu apa2 dorg diam n tggu penjelasan cuma ader sorg dua yg bersuara....tu pon mcm x pk seblm ckp....aku ngan custtomer lain tunggu n lihat je la...then ade staff bitau bos missing in action n dorg cube call bos x dpt....brg2 dlm ofis semuanye ok....xde ape pon yg berubah aku tgk...xde pon tande2 mcm bos nk lari...lpas tu polis soh staff n customer wat report kat balai dang wangi...so skrg ni polis tgh siasat.....
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  Q on Thu Jul 02, 2009 3:05 pm

    info mcm ni la aku tunggu...
    ini ada yg cakap bukan2. org mengamuk. pintu kene pecahla
    siapa yg takde sebenarnya? arifin saje? atau ade lagi?
    duit petty cash? ada? bank ? ada lagi maklumat pada hari tu?

    LOSESS
    Guest

    APE DAH JADI NI!!!

    Post  LOSESS on Thu Jul 02, 2009 3:25 pm

    aku baru je tau pasal coulomb ni...macam x pcaya ape dah berlaku.ni pun tergerak aku nak click kat blog..aduhhh....bia betul tu.. abis saving aku rm21840. x dpt sesen pun lg ni.wawawawaaaaaaaa lemah tol

    tgk boy
    Guest

    to jejaka n

    Post  tgk boy on Thu Jul 02, 2009 3:47 pm

    wey broo.aku tau lea wit ko x dpt lagi...baek la ko punya citer lawak...aku sedih ni..nk beli itik ade stock ld x?.huhuhu

    mama umairah

    Posts : 1
    Join date : 2009-07-02

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  mama umairah on Thu Jul 02, 2009 3:56 pm

    hmmm... mama sepatut yerk dapat duit 13 july nie..coz nie 1st payment biler jadi cam nie musnah harapan ku..harap2 semua kan pulih seperti biasa.. minta2 coulomb beroperasi seperti biasa... jauhkan dari bad news nie... next week jerk payment ku dah ler 1st time try nie...


    sape free blog terjah my blog naaa... http://nhmi.blogspot.com/

    atiezm

    Posts : 10
    Join date : 2009-07-01

    BULAN INI BULAN BAIK ( REJAB)

    Post  atiezm on Thu Jul 02, 2009 3:58 pm

    MARILAH KITA SAMA-SAMA BERPUASA DI BULAN REJAB INI.. SELAMA LIMA HARI DAN SEMATKAN DALAM HATI AGAR SEGALANYA BERJALAN SEPERTI BIASA.. DAN BERDOA.. AMIN.. RAMAI YANG LAKUKAN.. DOA MENJADI SATU.. DAN NIAT INSYAALLAH AKAN DI MAKBULKAN..

    north_south

    Posts : 8
    Join date : 2009-07-01

    insyaALLAH...

    Post  north_south on Thu Jul 02, 2009 4:06 pm

    gaye nyer...
    still ade sinar di ujong trowong...
    let police do their job first...
    neway,
    berDOA lah kite pada 'DIA'...
    insyaALLAH...


    P.S.
    thanx to herm for updating...
    keep on do it bro...
    hopefully will give some bright for us...
    Idea Idea Idea

    abgtertipu

    Posts : 9
    Join date : 2009-07-02

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  abgtertipu on Thu Jul 02, 2009 4:55 pm

    ye aku pn ade ms ari selasa tu...and btl kate si herm tu...en zakaria a.k.a zack tu cuma staff biasa jex dan pada hari tu aku pun x nampak batang idung dia...penipu tul si zack tu...aritu dah la berlagak sbg manager..skung dia ckp dia asist manager plak???suka btl dia bt cerita...so jgn percaya pd staff yg bernama en zakaria aka zack tu ye kwn2.....dia mmng sk reka2 cerita...

    herm aka staff3

    Posts : 31
    Join date : 2009-07-02

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  herm aka staff3 on Thu Jul 02, 2009 5:03 pm

    yg aku tau petty cash mmg xde kat ofis tu...dlm akaun x sure la ade ke tdk......kalo korg rajin korg check la maybank coulomb....erm bkn takat ariffin je yg xde....tp hr manager ngan operation manager pon missing in action....

    PipsUntu
    Guest

    **Update

    Post  PipsUntu on Thu Jul 02, 2009 5:10 pm

    Ni update aku dapat dari member aku... Dia cakap dia dapat hubungi En. Zakaria setelah banyak kali mencuba tghhari tadi.. and En. Zakaria kata dia sekarang tgh usaha kumpul semua boss-boss besar dari setiap cawangan untuk ada kan meeting tergempar... dan En. Zakaria kata if possible diorg akan usahakan untuk cuba solve kan this problem and if possible untuk ambik alih pengurusan company.. Tapi bila aku tanya member aku ni, ada tak tanya En. Zakaria tu yg actually duit dalam Akaun Coulomb still exist or not.. Member aku kata lupa pulak nak tanya... So aku assume, if duit dalam Akaun Coulomb still ada and enough to pay all the coulombers payment.. and En. Zakaria ada usaha untuk take over company.. Why not..?? Why don't we give him chance and support.. at least masih ada sinar cahaya di hujung longkang yang tersumbat... So if Coulomb really genuine and have real contract with US retail company, they can run business as usual after make a clearance payment to every coloumbers yg payment diorg tertunggak.. Anything En. Zakaria tu kata akan informkan kemudian... So give him 2,3 days or perhaps a week for him to do something for us... for our future... for our MONEY~
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  Q on Thu Jul 02, 2009 5:38 pm

    nampaknya "macam" 4 org ni bersekongkol. arifin, 2 india & zack. mengikut cerita la.
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  Q on Thu Jul 02, 2009 5:47 pm

    hm..ade marahkan zack. ada yg bagi harapan kat zack. mana satu ni. betulke sumber yg zack akan terus usahakan semua ni? bleh bagi proof x? aduiyai.

    herm aka staff3

    Posts : 31
    Join date : 2009-07-02

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  herm aka staff3 on Thu Jul 02, 2009 5:54 pm

    yg tu aku x berani nak mengiakan...tp yg aku pasti c z tu just staff biase je....lg 1 aku pnah bt registration ngan c z...die janji coulomb akan bg 1 akaun free selepas 6 bln...tp bile aku tnye staff yg lain dorg x tau ape2 pon pasal tu....pastu aku tnye sendiri ngan shiv yg MIA tu die ckp 'wat da he** is he talk about'....so aku diam je la....so nmpk sgt la c zack tu x blh pakai punye org...x lame lagik die pon xpired..hahahahaha Twisted Evil

    tranformers

    Posts : 21
    Join date : 2009-07-01

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  tranformers on Thu Jul 02, 2009 5:57 pm

    ala.. kalau dah kena tipu,ditipu aje...
    buat ape pun x guna dah Twisted Evil

    Dr mahadir cakap 'melayu mudah lupa'
    orang melayu semua nak cari jalan mudah n never learn from the past.

    wake up guys!

    Chinese said 'No free lunch in this world'
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  Q on Thu Jul 02, 2009 6:06 pm

    mcm tu plak. ntah ape2 da ni. hahahhaha. zack. kalo ko baca ni. xkn xterasa nak defend. tunjuk muka la. bgtau kitorg semua kat opis. set time.

    herm aka staff3

    Posts : 31
    Join date : 2009-07-02

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  herm aka staff3 on Thu Jul 02, 2009 6:18 pm

    btl2 aku sokong ko Q.....tp aku rase die x brani nk tunjuk muke la...

    abgtertipu

    Posts : 9
    Join date : 2009-07-02

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  abgtertipu on Thu Jul 02, 2009 6:18 pm

    astaga....knp la si zack tu bt citer mcm tu...aku br pas call branch manager bangi...and dia ckp xde plak si zack ckp ape2 pn...knp la dia nak bt cerita mcm tu dikala org semua ngah susah ati...jgn la menambahkan pening kpl org lain..xbaik la dia bt camtu...untuk pengetahuan pipsuntu dia tu cuma staff biasa jex..mcm mn dia nak amek alih syarikat plak????? kpd si zack...henti2kan lah mereka cerita...jgn bt kan org ramai keliru tentang situasi sebenar...

    abgtertipu

    Posts : 9
    Join date : 2009-07-02

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  abgtertipu on Thu Jul 02, 2009 6:20 pm

    aku pn sokong ko Q
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  Q on Thu Jul 02, 2009 6:25 pm

    XDE SAPE LEH USAHAKAN DPTKAN SEMUA CONTACT NUMBER DORG. KITA MINTAK KERJASAMA SEMUA DAN POLIS. KITA WAT PERJUMPAAN. KAN XPAYAH KITA NAK BUAT CERITA LAGI KAN... CADANGNA AKU LA. AKU NAK MINTAK PENDAPAT PADA YANG LEBIH BERUSIA DARI AKU. MUNGKIN ADA YANG LEBIH PRO DALAM HAL2 MACAM NI.

    PipsUntu
    Guest

    peace~

    Post  PipsUntu on Thu Jul 02, 2009 6:31 pm

    haha.. relax.. aku hanya menyampaikan jep info ni sebab memang member aku sendiri yg bercakap telepon ngan En. Zakaria.. Macam aku kata.. at least adalah sikit sinar cahaya di hujung longkang yang tersumbat.. Aku suka dapatkan info-info yg positive dan aku sokong sape-sape yg ada usaha untuk do something.. walaupun aku tak berharap duit dapat semula.. tapi aku berharap business CoulombWorld yang lebih kukuh dan lebih sistematik dan lebih secure pada masa akan datang dapat dicontinue kan untuk menyenangkan hidup warga coulombers.. peace bro!

    abgtertipu

    Posts : 9
    Join date : 2009-07-02

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  abgtertipu on Thu Jul 02, 2009 6:35 pm

    xpe2..aku x salahkan ko..aku cm geram jex knp la si zack tu bt mcm2 cerita...td aku dgr dia ckp ofice bk esk la...i2 la ini la...mcm2 dia bt cerita...apsal dia x tunjuk mk???

    Sponsored content

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Sat Jul 21, 2018 1:54 am