Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    ARCHIVED MESSAGES

    Share

    zana jb

    Posts : 10
    Join date : 2009-07-01

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  zana jb on Wed Jul 01, 2009 11:14 pm

    nak sampai ke cicit lame sgt.moga2 dapt income 12k mcm coulomb pun dah ok. Sad Sad

    tranformers

    Posts : 21
    Join date : 2009-07-01

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  tranformers on Wed Jul 01, 2009 11:48 pm

    Tat y, next time wanna to go into tis kind of thing,
    pls think carefully.Infact there so many scam cases
    happened bfore.

    I dun know wat to say to those who quick their
    permanent job just to get into tis.

    Tis wat problem with our people!
    only wan easy way to get money.ish.....

    Pls think Evil or Very Mad
    "Bukan Senang nak Senang"
    "Bukan Susah nak susah"

    ajoi
    Guest

    ade coulomb awek sayang.xde coulomb awek x layan

    Post  ajoi on Thu Jul 02, 2009 12:00 am

    dulu ko kata sygg sgt kt aku.apepun nk cinta aku smpai bila2.bila ko tau coulomb dah ade hal.ptg td bole ke ko kata ngan aku xdee mase depan! peh!!!ko ni jenis pompuan ape arhhh!!!dulu ko kata nk idup semati ngan aku.wlau aku ssah skali pun.skarang ko tau aku pokai!ko ckp mcmni eh.aku rase beruntung dpt awek scantik ko.aku sedar aku ni llaki biase2 je..skrg baru ler aku perasaan yg gigi aku pon xde sebatang.rambut da botak.xde keja pulak tu.dulu aku x nmpak kelemahan aku pun bila wat coulomb ni.dulu aku rase happy je ngan life aku dan suka sgt ade awek yg cantik.tapi skrang aku sedar saper diri aku nih!!mmang hebat penangan coulomb nih!!!mmang hebat awk aku belakun tuuu...huhuhu

    PipsUntu
    Guest

    **Update

    Post  PipsUntu on Thu Jul 02, 2009 12:02 am

    Comment by b
    2009-07-01 22:04:23
    Latest news..

    one of my fren is working in coulumb. she said, after they waiting n waiting their boss to coming, until 11am, the BOD of coulumb are still not coming. then, they make a police report. at the evening, the police said, the BOD of coulumb has been detect in Kedah. The question here is, why the coulumb BOD are still in Malaysia if ist true the directors want to run away?? Why they choice kedah, why not going to outside M’sia?

    PipsUntu
    Guest

    **Update

    Post  PipsUntu on Thu Jul 02, 2009 12:04 am

    Comment by UpNorth
    2009-07-01 22:43:29
    I heard the Malay Big Boss is cooperating wif the police force to settle down this catastrophy smoothly. Anyway, the company is genuine co but it is the ppl (that 2 irresponsible director) had cause the stir, swindling ppl hard earned money. They will get their punishment in this world, no need to wait till afterworld.

    Another update–> Coulomb may resume as normal as they hv genuine contract with local banks and UK client….
    avatar
    pudin2kamalia

    Posts : 2
    Join date : 2009-07-01

    report

    Post  pudin2kamalia on Thu Jul 02, 2009 12:05 am

    sesiapa nk wat report polis??? bleh jmpe kt bndar bukit puchong..
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  Q on Thu Jul 02, 2009 12:05 am

    Rolling Eyes bersimpati. tapi rasanya tak perlulah sampi bukak topik baru bro

    Coulombworldvictim

    Posts : 2
    Join date : 2009-07-02

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  Coulombworldvictim on Thu Jul 02, 2009 12:14 am

    wei Sue, B Boss ne 1? cmne lak ko leh cntct B Boss sdgkn owg len xle..xkn r ko nieh ank buah B Boss, sje nk sdpkn ati ktowg?

    mie

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-01

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  mie on Thu Jul 02, 2009 12:15 am

    jadi...bila ofis akan buka semula

    mie

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-01

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  mie on Thu Jul 02, 2009 12:20 am

    pipsuntu boleh call saya. saya buka 30 akaun. nak tahu juga maklumat terkini sebab saya tak duduk Kl no h/p saya 0139242748

    tranformers

    Posts : 21
    Join date : 2009-07-01

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  tranformers on Thu Jul 02, 2009 12:24 am

    What ever it is,ORANG MELAYU MEMANG SENANG DITIPU!
    That the fact!
    Wakeup guys!!!!

    No Free lunch in tis world & No Pain No gain
    No No

    the_shor
    Guest

    hahahaa korang memang pandai putar dan belit citer yang bukan2 rumors korang memang gempak lahhh!!!

    Post  the_shor on Thu Jul 02, 2009 1:31 am

    woit pudin2kamalia... jng wat rumors yg bkan2 nanti lg kecoh wat org woit.. memandai2 kate MD kene culik..
    aku dh survey forum2 yang ada kt website 1 persatu... ada yang kata disebabkn lambat bayar payment customer wat report. ada kata one of their MD wat lari duit, ada yang kata MD diorang Missing in action, ada yang kata coulomb dh bankrupt, ada yang g tau polis nga wat investigation skunk, cukup lah rumors yang ada nie.. pening wat nye.. hmm tp yang mana satu kite nk percaya pn x tau.. kebanyakn sumber2 ni susah nak reliable. pasal rumors macam2 citer..... so sya sendiri x leh nak wat rumusan awal berkenaan issue ini. pg td member aku ada g ke opis, kebetulan nk bka acct baru, tetiba tukar niat when kat dpn pintu opis tertampal ' opis di tutp wat sementara waktu' haah terkejut die.. dengn crowded org2 lain dalam keadaan bingung, ada yang marah, ada yang sedih dan ada yang dah patah semangt pasal diowng inagt wang diowang dh kene 'songlap' ..hmmjavascript:emoticonp('What a Face')m wat mase nie kite tunggu dan lihat... x perlu wat laporan polis g, cukup lah laporan yang tlah dibuat oleh pihak2 lain.... tunngu dan lihat aje.. haha!javascript:emoticonp('What a Face')javascript:emoticonp('cyclops')javascript:emoticonp('Twisted Evil')javascript:emoticonp('elephant')

    PipsUntu
    Guest

    Branch baru bukak sebulan... Apa kes??

    Post  PipsUntu on Thu Jul 02, 2009 1:57 am


    bangunan dah cantik dah, atas DHL jep tu..




    Mangsa-mangsa??? (tuhan jep tahu)


    Launching date May 31st 2009... (today 2nd July 2009)


    nampak meriah jep.. GIMIK pe ke??
    ..


    Cukup-cukup sebulan jep... dan dan terus buat hal.. anginnn jep kepala..

    So, can these pictures be the evidence?
    If anyone can recognize any WANTED FACE inside the pictures.. do let me know..!!!!!
    .

    PipsUntu
    Guest

    Saya tujukan lagu ini untuk semua..

    Post  PipsUntu on Thu Jul 02, 2009 2:17 am

    Dewa - Hadapi Dengan Senyuman

    Hadapi dengan senyuman
    Semua yang terjadi
    Biar terjadi….
    Hadapi dengan tenang jiwa
    Semua... kan baik baik saja

    Bila ketetapan tuhan
    Sudah ditetapkan
    Tetaplah sudah….
    Tak ada yang bisa merubah
    Dan takkan bisa berubah

    Reff
    Relakanlah saja ini
    Bahwa semua yang terbaik
    Terbaik untuk kita semua
    Menyerahlah untuk menang


    .

    amtaro

    Posts : 8
    Join date : 2009-07-02

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  amtaro on Thu Jul 02, 2009 2:22 am

    pic no.3: awek pakai kemeja putih tu rasenyer staff kat branch ni
    buley tahan jgk,rase mcm nak ayat je tp xkesampaian sbb bwk bini aku skali time register itu hari
    hampeh!!!niat dah xbtul patut le dpt bala.tobat,tobat Laughing

    faiz979

    Posts : 23
    Join date : 2009-07-01

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  faiz979 on Thu Jul 02, 2009 2:28 am

    amtaro wrote:pic no.3: awek pakai kemeja putih tu rasenyer staff kat branch ni
    buley tahan jgk,rase mcm nak ayat je tp xkesampaian sbb bwk bini aku skali time register itu hari
    hampeh!!!niat dah xbtul patut le dpt bala.tobat,tobat Laughing

    hang sapa ek? nak bagi wan toney marah ka?

    faiz979

    Posts : 23
    Join date : 2009-07-01

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  faiz979 on Thu Jul 02, 2009 2:34 am

    PipsUntu wrote:
    bangunan dah cantik dah, atas DHL jep tu..




    Mangsa-mangsa??? (tuhan jep tahu)


    Launching date May 31st 2009... (today 2nd July 2009)


    nampak meriah jep.. GIMIK pe ke??
    ..


    Cukup-cukup sebulan jep... dan dan terus buat hal.. anginnn jep kepala..

    So, can these pictures be the evidence?
    If anyone can recognize any WANTED FACE inside the pictures.. do let me know..!!!!!
    .

    sebab nak scam kan biz nie ler yg buka branch tue..
    sepanjang buka selama 1 bulan, hampir 400 keping resit habis...
    bayangkan kalau 1 akaun per resit.. 1 branch...
    branch yg baru buka berapa?
    BIZ MODAL BESAR.. UNTUNG PUN MAU BESAR LA>>>

    mula2 bayar dulu, until 1 year.. bila org dah confidance.. org masuk banyak ah... masa nie lah diaorang syok skit nak larikan duit...

    faiz979

    Posts : 23
    Join date : 2009-07-01

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  faiz979 on Thu Jul 02, 2009 2:35 am

    INFO yg aku dapat malam nie...

    STAFF tak de pun kena tahan polis..
    Staff juga senasib ngan investor..
    staff juga invester..

    so.. LIHAT LAH, SAPA YANG KENA????

    eyra
    Guest

    PipsUntu ko tuko pic

    Post  eyra on Thu Jul 02, 2009 2:40 am

    PipsUntu yang ko g letak pic adik ipo aku per hal.... dia tak join coulomb pon..dia teman aku g register aje....ko tuko lah pic lain ekkk....

    north_south

    Posts : 8
    Join date : 2009-07-01

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  north_south on Thu Jul 02, 2009 3:26 am

    sweey_ma wrote:27-1-1B, Jalan Medan PB2B, Seksyen 9, Pusat Bandar Baru Bangi

    Tapi buat sementare waktu ni, opis tutop atas sebab keselamatan pekerje dia yg sorang je tu Laughing

    Shocked Shocked Shocked sorg je ker staff dier???
    lme dah branch ni buka?

    jejaka_n
    Guest

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  jejaka_n on Thu Jul 02, 2009 3:36 am

    pd mmbr2 coulomb smua.sapa yg nk jual itik mainan contack aku.komesyen rm2 stiap seko.klu anda jual 1 hari 100 ekor dh dpt rm200 tu..klu sebulan?..dpt la rm6000..wt duit raya beb.. Laughing sabtu ni aku dh oder itik 1 ribu ekor dulu wt permulaan..

    nurr

    Posts : 22
    Join date : 2009-07-01

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  nurr on Thu Jul 02, 2009 10:27 am

    korang ni btl2 ke atau saje m'hiburkan hati yg lara??? Basketball

    jejaka_n
    Guest

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  jejaka_n on Thu Jul 02, 2009 12:05 pm

    berita trbaru..pg td dlm pukul 9,slh 1 staff coulomb call aku.dia kata jgn bimbang..ptg ni jgk duit2 cstmr yg lum dpt pymnt dia akn byr..aku pnyer la suka smpai aku trlompat2 dari katil.pnyer la tinggi aku lompat smpai jejak ke bumbung.hbes pecah syiling rumah aku kna hentak ngn kpla.luka klpa aku.darah meleleh kluar..aku nk tampal pkai handplast,dh hbes lak.yg ade cuma koyok je.kira bole laaaa..dh emergency kan..aku pon brgegas ke klinik yg brdekatan.dlm prjlanan tu aku trjumpa maickel jackson.dia tanyer "nk g mana bro? " aku jwp.."nk g klinik tampal luka"..(aisyemen..jp eahh..sakit perut!..t aku sambong lg)....

    want2know

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-01

    to jejaka

    Post  want2know on Thu Jul 02, 2009 12:08 pm

    btol ke? abis cmne ngan org yg br join?
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  Q on Thu Jul 02, 2009 12:24 pm

    ko biar betul..jgn la wat citer.. pasti ke ni?

    Sponsored content

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Sat Jul 21, 2018 1:51 am