Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    ARCHIVED MESSAGES

    Share

    PipsUntu
    Guest

    Soalan Cepu Emas..

    Post  PipsUntu on Thu Jul 02, 2009 6:51 pm

    Mistery soalan yang perlu di bongkar:

    1. Adakah Coulomb betul-betul ada akaun with bank? dan if ada, adakah masih wujud duit dalam bank itu?

    2. Di manakah server Coulomb? Dekat HQ KL atau server tu berada kat India??

    3. Mana hilang Chairman & Managing Director, Wan Mohd Arifin Bin Wan Muda? Dia dah muncul ke atau still hilang?
    Ada tak sape-sape yg sedara dgn En. Arifin ni?

    4. Ada tak sape2 pernah tengok kewujudan kontrak black and white dengan company US? Betul2 wujud kontrak dan dibayar ke?

    5. Siapa yg handle berurusan dengan pihak company US tu? Kalau CoulombWorld tutup, takkan pihak company US tu tak amik tindakan pape?


    ***
    Ada sape-sape yg boleh bagi info yg betul dgn kenyataan yg meyakinkan...
    aku bagi pisang masak ranum kat belakang semak umah aku kat kampung tu.. Amacammmm??
    ***

    .

    PipsUntu
    Guest

    **Soalan Cepu Emas..

    Post  PipsUntu on Thu Jul 02, 2009 6:57 pm

    Cepat! Cepat! Sebelum pisang masak ranum belakang semak kat kampung aku tu di kebas oleh monyet monyet liar...


    ..

    PipsUntu
    Guest

    **Update

    Post  PipsUntu on Thu Jul 02, 2009 7:03 pm

    Comment by ara
    2009-07-02 16:41:38

    Een
    Kuala Lumpur, Malaysia
    Reply »
    |Report Abuse |Judge it! |#42 20 hrs ago
    Ok all, Een buka 6 account, adik Een buka 8 account so Een fhm prasaan u all..adik Een lagi la, da la 30hb tu dia nk amik 1st payment aleh2 ofis tutup. Ms dia gi ari slasa time 2 ofis buka tp polis dtg..

    Neway latest update, adik Een contact 1 of de manager dlm coulomb 2 En. Zakaria ptg td.
    En. Zakaria ni yg actually buka ofis ms ari slasa 2, tp problem is dia xleh nk bg duit kt sume sbb director yg leh sign petty cash..mslhnya directer lak MIA.(missing in action).

    En. Zakaria ckp dia da keje dgn coulomb 4 thn, n dia sndiri buka 40 account bln May lps. Dia check Maybank account Coulomb & dia bgtau kt adik Een duit million msh ader lg dlm account coulomb.

    Tp disebabkan org ramai bising & takut jd rusuhan ke ape, En. Zakaria ni yg call polis suh dtg ari slasa 2. Polis dtg & tanye whats de situation. Bila diberitahu yg director MIA polis suh tutup dulu operasi syarikat smpai dpt cari director.

    So,En Zakaria ni tutup dulu ofis & dia bgtau lg kt adik Een dia la yg shut down server website coulomb 2, utk elakkan kita continue buat keje buat smentara waktu ni. Ye la, sbb kang kite dok buat keje aleh2 akhir bulan ramai lg dtg tuntut duit sbb ckp kami da buat keje sbulan da..

    En. Zakaria ckp dia tgh tunggu apa kata polis & dia minta adik Een call dia blk dlm next week utk more info..

    Ok, sekadar bkongsi..Smile

    .

    abgtertipu

    Posts : 9
    Join date : 2009-07-02

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  abgtertipu on Thu Jul 02, 2009 7:10 pm

    nk btl kan info

    Post herm Today at 1:21 pm
    erm setahu aku la kan...c zakaria tu just staff biase je...bile pulak die di naikkan pangkat????
    een adk ko ckp zakaria yg pegi buka ofis????amboi suke2 je kan Z ckp mcm tu...kalo die yg buka ofis knape die x de dlm ofis tu???mase ari salase tu aku ade dkt ofis coulomb...btg idung c zakaria tu pon aku x nmpk langsung... n untuk pengetahuan korg coulomb kat malaysia br beroperasi dlm setahun...howcome c Z da keje 4 years????x msk akal langsung....ntah2 die yg subahat kot....
    lagi 1...staff bkn kene thn la...staff pegi bt report...korg ni pon x blh la nk blame staff 100%...kalo staff subahat staff tu bkn BODOH nk pegi ofis on that day....think +ve la....
    avatar
    acura_paul

    Posts : 28
    Join date : 2009-07-01
    Location : KUALA LUMPUR

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  acura_paul on Thu Jul 02, 2009 7:18 pm

    i agree bro ... with you ... please guys we need proper and factfull information .. please anyone who got direct contact with police .. please up date us with the current info....
    avatar
    acura_paul

    Posts : 28
    Join date : 2009-07-01
    Location : KUALA LUMPUR

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  acura_paul on Thu Jul 02, 2009 7:29 pm

    betul tu Q... we move on tomorow.. kalau still takder info we meet together.. then i suggest on monday we go to coulomb together in peace and discuss with the person in charge there now... kite takyah buat keoh semua takyah marah.. we just go and disscuss ... okie
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  Q on Thu Jul 02, 2009 7:35 pm

    yep. i agree

    otai
    Guest

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  otai on Thu Jul 02, 2009 7:58 pm

    aku pun stuju gak .... kita kumpul ramai2 .... aku tengah pening nih .... bapak mentua aku tak tau lagi nih ... saje je x nak bagi tau ... minggu depan dia punya 2nd payment .... mcm mana aku nak jawab ???? silap2 ... rumah aku yang kat tingkat 13 atas tanah buleh jadi tingkat 13 bawah tanah ... tlg...tlg ....
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  Q on Thu Jul 02, 2009 8:08 pm

    heheh. kita sabar. aku nak je kumpul ngn korang. tapi ini betul2 confirm jumpa kita bincang la. aku nak kawin ni punya duit. aduyai. =o melopong jap

    abgtertipu

    Posts : 9
    Join date : 2009-07-02

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  abgtertipu on Thu Jul 02, 2009 8:09 pm

    samo la den..wet nak kawin nih..melopong la

    dauz
    Guest

    Kebenaran..

    Post  dauz on Thu Jul 02, 2009 8:48 pm

    Klau ikut logik, tak kan laa staff coulom nak datang opis n rela kena serang... Aku rasa staff coulom tak tahu aper2... last2 dia kena blame... Yang si zack tu aper kes? dia tu leh pakai ke... tak leh pakai.... tak yah laa nk kusutkan lagi keadaan... klau xtahu.. ckp xtahu.. tak yah nk reka2 citer... Dalam situasi mcm nie.. kite sume memerlukan kebenaran bukan putar alam yg direka2 kan.. tolong la... jgn laa buat citer yg bukan2... Pada Warga Kerja Coulombworld sdn. bhd. mintak kerjasama update laa latest story supaya kita org sume tak dgr khabar angin yg bukan2 dan jgn mereka citer klau tak tahu.. thankz..

    jejaka_n
    Guest

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  jejaka_n on Thu Jul 02, 2009 9:13 pm

    itik dah oder bro.nk brpa ekor..beli 10ekor free 1.beli 20ekor free 2...cepat2 x menang tgn ni ambik tempahan.lambat kalu..habis stok.

    sony style

    Posts : 1
    Join date : 2009-07-02

    haiz

    Post  sony style on Thu Jul 02, 2009 9:45 pm

    Sad Sad Sad Sad Sad Sad

    MD ARIFF
    Guest

    Pada all staff atau sesape yg terbaca blog ni tntang MD COULOMBWORLD

    Post  MD ARIFF on Thu Jul 02, 2009 10:09 pm

    [i]JIKA SESIAPE YG BENAR2 TAHU APE SUDAH JADI DNGAN KE TIGA2 MANAGING DIRECTOR COULOMBWORLD PLEASE BTAU WE ALL D SINI.SETIDAK2 NYA AKAN TENANG KAMI NAK TIDO MLM NI.RM52K IST PAYMENT 5 JULY NI.SESEN X DPT LG. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad bom bom bom

    tranformers

    Posts : 21
    Join date : 2009-07-01

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  tranformers on Thu Jul 02, 2009 10:10 pm

    bfore joint = Neutral
    Mase joint = Very Happy
    First payment = Laughing
    Second payment = Sad
    Tunggu payment = Shocked
    Tunggu lagi = Mad
    Tunggu lagi = Evil or Very Mad
    Masa Kena tipu = affraid
    Ditipu lagi = pig pig pig

    No No No
    lol!

    DahNasib
    Guest

    Re : aku patut keje 1hb7 2009

    Post  DahNasib on Thu Jul 02, 2009 10:15 pm

    aku baru je register 5 acc.. baru jek semangat nak mula keje 1 hb 7 ni.. tetiba jek kes ni jadi.. ape la malang nasib aku huhuhu...
    harap2 ada la jalan penyelesaian dalam hal ini.. dapat duit modal balik pun syukur huhuhu Crying or Very sad

    PipsUntu
    Guest

    **Update

    Post  PipsUntu on Thu Jul 02, 2009 11:02 pm

    sue said
    July 2, 2009 at 9:13 pm

    betul ckp een tu…en zakaria yg buat repot polis, ssb staf coulomb hampir nk kene pukul ngan org2 yg dtg minta duit..salah satu org (INDIA) yg MIA dh kene tangkap kat KEDAH..dia ckp adik dia dh meninggal, psl tu dia MIA…kalu coulomb ni nk tipu buat apa dia call POLIS lo….coulomb ada 1.8 juta jer dlm bank…(check wit my fren wrkin in MBB)

    .

    PipsUntu
    Guest

    **Update

    Post  PipsUntu on Thu Jul 02, 2009 11:13 pm

    izo87
    Selangor, Malaysia
    3 hrs ago

    dia kesnya, org besar tu yang bawak lari,en ariffin nama dia,
    aku tahu benda ni sbb mmbr aku duk satu office ngan dia ni,en ariffin ni bos besar,dia wat lari duit,
    sekarang ni ada 2 kemungkinan:

    1)sebenarnya kontak ngan u.s dah tamat,(sebab kalau kita tgk tarikh coulomb di buka adalah pada tarikh 20/06/08,yang terjadi adalah mulanya berlaku pada 20/06/09,cukup 1 year).n tarikh lahir en ariffin ni adalah pada 30/06/55,

    2)kemungkinan memang telah di rancang oleh 4 orang yang di ketuai oleh ariffin,siva,ayappan n lagi seorang yg tak di kenalpasti, aku dah cek dhn bank negara malaysia n lhdn pasal company ni, n diaorg sahkan yang perniagaan ni adalah legal,tapi di sebabkan ketamakan manusia semua ni terjadi..

    Aku harap kita doa benda ni akan wujud semula,sebab arini semua bos dari semua cawangan berkumpul untuk bincang untuk buka semula benda ni,tapi mungkin payah sikit sebab at least modal kena ada 10juta baru boleh bukak balik,n takut company dari u.s dah taknak lagi bagi kontrak kat kita,so kawan2,kita doa la semoga semua ni akan dapat balik pada kita,sebab ni adalah sumber yang halal,n kita buat dgn hasil kerja kita,bukan senang nak copy n paste,perlukan kesabaran yang tinggi,so kita sama2 lah doa semoga benda ni akan kembali pada kita yang hak,n yang lakukan kesalahan tu akan terima hukuman nya

    .

    tranformers

    Posts : 21
    Join date : 2009-07-01

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  tranformers on Fri Jul 03, 2009 12:25 am

    SERANGGGGGGGGGG affraid affraid affraid

    Admin
    Admin

    Posts : 20
    Join date : 2009-06-30

    Archived Messages (untuk dihantar ke Arkib Negara)

    Post  Admin on Fri Jul 03, 2009 2:38 am

    Please do not open new topic if not necessary, Thanks.

    Param1978

    Posts : 1
    Join date : 2009-07-03
    Age : 40

    Lets Hope For The Best!!!!!!!!

    Post  Param1978 on Fri Jul 03, 2009 11:51 am

    Shocked

    Hi kawan kawan, macam macam cerite yang aku dah dengar.

    Secare kesimpulannye,

    MD`s director brother expired - Director called from Thailand handphone number - Staff never get paid, Coloumb account payment not received - Directors didnt not turn up - Company Tutup - Police Report kat Dang Wangi.
    at the police statiion, heard that the directors have cleared the money in the account! Seems well planned escape!

    What everla.. if we can know who Coloumb is aliasing with... with right people and correct plan, we can get Coloumb running again. Monthly at least got additional income.

    Hope this Data Entry Job runs again. I have 3 people under me and they badly need the cash.

    Hope police and NGO can help on this.

    Praying hard!

    Ram


    Last edited by Param1978 on Fri Jul 03, 2009 2:00 pm; edited 1 time in total

    ismethulamraja

    Posts : 2
    Join date : 2009-07-02

    for bro & sis

    Post  ismethulamraja on Fri Jul 03, 2009 1:16 pm

    utk makluman bro2 & sister....
    lu org kecoh2,jumpa,kumpul,merusuh,repot kat wartawan,
    panggil ngo,buat apa?
    kita mmg dah kena beb,wakenabeb,lu kenabeb,semua kena...
    masuk paper,masuk berita,msk 999,masuk semua....
    kita xkan dpt duit blk...kalau duit tu ada pun,mesti jadi barang kes...
    pernah dgr skim pak man telo...sama jer cara dia..tp kita buat kerja..
    ada dgr diorg dpt blk payment?gua x penah dgr..masuk berita,msk paper,
    masuk toilet,msk semua2..tp habuk jer...org akan cakap,"BODOH,SAPA SURUH MASUK"..
    bila masuk paper,masuk berita,muka lu org la yg msk sekali..org akan cakap,"tu dia SUPER BODOH",
    jadi...kita biar polis buat keje...kita monitor je....kumpul ramai2 pun x guna..cukup setakat buat laporan polis
    & monitor apa cerita hari2 dr kawan2 n staff yg ada info sikit2....

    staff2

    Posts : 30
    Join date : 2009-07-03

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  staff2 on Fri Jul 03, 2009 1:21 pm

    betol3...

    Suffer I
    Guest

    ABIS KO NAK HARAPKAN POLIS JER KE?

    Post  Suffer I on Fri Jul 03, 2009 1:51 pm

    Ko Taknak duit ko balik ke kalau dapat?kalau dapat duit nanti ko takyah amik ok?different case different story la bro,Polis pun dah tentu perlukan cadangan kita semua untuk sisatan,Abih ko nak duduk dan lihat tanpa buat ape ape?Until now kita taktau ape ape,polis tak cakap ape ape pon lagi,masih dalam siasatan ,so memang masih boleh hoping la,Kalau betul dah kluar berita and police dah investigate cakap betul memang crap bisness then baru ko duduk je kat situ diam diam .

    staff2

    Posts : 30
    Join date : 2009-07-03

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  staff2 on Fri Jul 03, 2009 1:55 pm

    umm...macam2..ileks k...semua pandangan dialu2kan...

    Sponsored content

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Wed May 23, 2018 3:16 pm