Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    ARCHIVED MESSAGES

    Share

    Admin
    Admin

    Posts : 20
    Join date : 2009-06-30

    ARCHIVED MESSAGES

    Post  Admin on Tue Jun 30, 2009 7:31 pm

    So far kita semua tak tau lagi betul ke pasal rumours pejabat Coulomb kena serbu, tapi aku tak sedap hati sebab;

    1. Macamana deorang generate income, ambil depost RM1040, boleh bayar RM600 selama 2 tahun. Memang ada job data entry deorang boleh buat BPO, tapi banyak sangat ke job sampai boleh upah data entry ramai2 macam takde limit...

    2. Nak buat data entry, kenapa perlu bayar deposit?

    3. Kalau ikut aku yang tak berapa reti teknikal ni, takat nak data entry tu, boleh upah programmer buat baru berapa ringgit je, then deorang boleh buat sendiri (automation) job tu. Contoh mamat ni boleh jual tools untuk data entry Coulomb dengan harga RM100 setahun;

    http://www.jiexinsystem.com/content/jiexin-web-data-filler-coulombwordcom

    Kalau ada tools macam ni, kenapa perlu nak ramai2 data entry... satu click je beribu2 line boleh masuk...

    3. Cara deroang manage duit bayaran dan pendaftaran, kelam kabut je.. hmm...

    4. Lastly.. biasa la.. kalau dah duit masuk banyak2... BNM for sure bukak mata...


    Last edited by Admin on Fri Jul 03, 2009 3:01 am; edited 1 time in total

    sweey_ma
    Guest

    *-*

    Post  sweey_ma on Tue Jun 30, 2009 11:34 pm

    Mase aku daftar kat cawangan Bdr Baru Bangi, ini info yg aku dpt ;

    1) RM1040 tu commitment fees.....takot org taknak wat keje tapi makan gaji bute Smile Kalo kene bayo, rajen laa sikit wat keje utk dptkan pulangan modal tu Cool

    2) Actually, kontrek tu from india.... then india sub kat cawangan di M'sia ni Neutral

    3) Katenye lg, tiap2 ari, lebih kurang 5 000 000 data masok, soooo, diorg tak menang tangan nak menangani data2 tu....thats why laa diorg tu perlukan kite2 ni haa Cool

    babygurl

    Posts : 4
    Join date : 2009-06-30

    boleh percaya lagi ke...

    Post  babygurl on Tue Jun 30, 2009 11:48 pm

    entah2 manager bdr baru bangi pun dah cuak psl acc dia
    SWEEY_Ma ayat cam nak sedapkan hati sendiri je
    barulah ingat nk dapat keja part time yg x scam...hampeh
    jgn la maki staff tu...aku yakin 100% dorg x tau
    kalau dorg tau dah lama dorg belah...watpe tgu kena maki kat sana...
    sian dorg especially ros...dia baik walaupun pressure dia ckp elok2 dgn kite

    hantucou
    Guest

    cawangan bangi

    Post  hantucou on Tue Jun 30, 2009 11:54 pm

    Hi Babygurl... boleh share skit pasal cawangan bangi, I tak tau pulak ada cawangan sana... ada opis ke?

    Admin
    Admin

    Posts : 20
    Join date : 2009-06-30

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  Admin on Wed Jul 01, 2009 12:44 am

    Hi Sweey_ma,

    Bukan nak argue, tapi tak puas hati ngan Coulomb;

    1) Deposit tu sebab dah lumrah, symptom2 penyakit SCAM ni, memang kena start dengan deposit.

    2) Macam2 cerita nih, ada kata contract from US, ada kata from India... anyway... deorang takkan release punya "how it work" la... Biarlah Rahsia (kata Siti Nurhaliza)

    3) 5,000,000 record daily, kalau bagi yang keje DBA kat luar tu, selamba kacang je derang import data2 tu... asalnya machine power... bukan perlu banyak tangan nak enter satu2 pun... semua buleh program... entah la.. kalau2 ada expert kat luar tu yang boleh bagi pendapat...

    Anyway... kita tunggu....


    sweey_ma wrote:Mase aku daftar kat cawangan Bdr Baru Bangi, ini info yg aku dpt ;

    1) RM1040 tu commitment fees.....takot org taknak wat keje tapi makan gaji bute Smile Kalo kene bayo, rajen laa sikit wat keje utk dptkan pulangan modal tu Cool

    2) Actually, kontrek tu from india.... then india sub kat cawangan di M'sia ni Neutral

    3) Katenye lg, tiap2 ari, lebih kurang 5 000 000 data masok, soooo, diorg tak menang tangan nak menangani data2 tu....thats why laa diorg tu perlukan kite2 ni haa Cool

    sweey_ma
    Guest

    Aku laa....

    Post  sweey_ma on Wed Jul 01, 2009 2:02 am

    Yg pegi cawangan BBB tu aku laa.... Cool Ade opis kat sane....baru je bukak awal bulan Jun Rolling Eyes Ape pon, manager kat situ ade 30 acc..... Menurot kate dia, ade mamat tu tak puas ati sbb blm dpt payment/payment lmbt, tu yg dia wat polis report tu Evil or Very Mad Kekadang bile pikir2 balik, mcm real, bukan scam....tapi bab yg adek director meninggal sampai tutop opis sbb berkabong tu mcm tak masok akal laa..... Razz Kalo direktor tu yg meninggal ya laa jugak...ni ape kene mengene adek dia ngan syarikat tu?? bom

    khai
    Guest

    fening2

    Post  khai on Wed Jul 01, 2009 9:34 am

    sapa yang join sawangan bangi..sila bg tau aku,
    korang punya ada masalah ker mcm yg terjadi kat kl ?

    sweey_ma
    Guest

    *-*

    Post  sweey_ma on Wed Jul 01, 2009 10:10 am

    Nanti karang aku gi yg kat BBB tu.....hopefully manager dia ade laa....dpt dgr citer 1st hand Cool Ape2 nanti aku bgtau kat sini Laughing

    nurr

    Posts : 22
    Join date : 2009-07-01

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  nurr on Wed Jul 01, 2009 10:16 am

    ok sweey_ma...u tanya manager die kt sna...sbb pg ni dh mcm2 tuduhan & info i bc psl coulomb nih...tp ade gak yg wt tuduhan yg x berasas..better tny yg lebih taw..nt u post kt sni..share ngn sume

    nurr

    Posts : 22
    Join date : 2009-07-01

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  nurr on Wed Jul 01, 2009 10:26 am

    Ni aku dpt info dr kwn aku ( die dpt info ni dr CEO coulomb sndri)

    1. Deposit RM1040 bayo sbb tu guarantee..takot org xwat kje..lg satu 5% tax yg dorg kne byr kt gomen, die cas kt kita sbb nt leh la cover tax yg dorg nk bayo.
    2. Actually kontrak tu bkn dr India yee....tp asalnya dr US kemudian di sub ke India & sub msuk pula ke Msia...mksudnya US-India-Msia
    3. Cara dorg manage duit pendaftaran tu sume mmg aku akui agak kelam kabut. kadang2 timbul rs mcm x percaya dlm diri aku nih...sign agreement cmtu jew..xde kne nk mintak salinan ic org yg bayar nih ngn CEo or org2 yg b'pangkat dlm tu..pstu dorg xde wt salinan kew..aku tgk bila sign jew agreement tu die trus bg kita..die xde simpan kew????

    yatie
    Guest

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  yatie on Wed Jul 01, 2009 12:25 pm

    bole bgtau x kat mana cawangan kat bbb ni? kalo lps ni coulomb ok mmg ingat nk join. kita pulak mmg tinggal kt bangi..

    sweey_ma
    Guest

    *_*

    Post  sweey_ma on Wed Jul 01, 2009 12:51 pm

    Opis kat BBB tutop ari ni atas sbb keselamatan pekerje dia....clark kat sane sorang je Very Happy

    Opis BBB kat sini--> 27-1-1B, Jalan MedanPB2B, Seksyen 9, Pusat BBB.....dekat Az-Zahrah

    pedih
    Guest

    x tau nasib

    Post  pedih on Wed Jul 01, 2009 1:54 pm

    untuk menampung keperluan hidup yg semakin tinggi ni.aku sentiase mencari peluang untuk menambahkan pendapatan untuk aku .anak2 dan isteri.slama 6bulan aku bersama coulomb sumenya ok.sebelum ni aku terpaksa mmbuat smpai 2 kerja dn income aku adalah dalam 2500.00.wlaupun penat bkerja tapi aku terpaksa lakukan.aku bkerja tidak kira mase.walaupun cuti am.atau ahad jika tidak aku tidak mampu untuk mmbayar keta.umah sewa dn menampung perbelanjaan yg laen.wlau penat tapi aku x ambil peduli tu sume.yg pnting ckup untk aku sekeluarga. memandangkan kos sara idup yg makin tinggi,tu lah yg aku lakukan semenjak aku bkahwin 10 tahun yg lpas.slame dngan coulomb 8bulan aku telah berhenti dari 1 kerja aku lbh kurang bulan 4 lpas.baru aku boleh rase lega.kerana bnyk mase terluang bsama isteri dan ank2.aku juga kerap dpt bercampur ngan kluarga aku dan mertua aku.aku ckup lega dgan cara idup aku daripda yg lalu.baru aku nak btul2 lega,dngar2 coulomb ni mcm ade masaalah menimpaa.aku mcm dah ilang semangat bila dngar ni sume.kerana 15hb 5 aku ade mminjam dari sebuah syarikat kredit 6k.perjanjian aku dgn syarikat tu untuk 4 bulan aje.skarang mcmana aku nk mmbayar balik?aku pula xde saving langsung ....jika d kira2.aku xde untung kerana 6ac aku tu skali pun x blk lg!!!!!!aku rase bukan aku je yg alami nasib mcmni.ramai lg orang senasib dgn aku d sane!!!aku da runsing daa ni!!!!!

    jejaka_n
    Guest

    camni x dpt tambah awek laa..

    Post  jejaka_n on Wed Jul 01, 2009 6:01 pm

    aiyyoooo yyooooooo..ape citer ni.baru brangan nk beli kereta sport.nk tambahkn bilangan aweks.dh nk brkubur lak coulomb ni..nasib-nasib..
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  Q on Wed Jul 01, 2009 6:02 pm

    hahah,. niat tu kene tuka kot. lol

    jejaka_n
    Guest

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  jejaka_n on Wed Jul 01, 2009 6:17 pm

    nmpk gayanya aku kna bisnes jual itik mainan yg aku dh deal ngn apek masa aku lpk2 kt bkt bintang isnin lps..dpt duit saku pon jd laa..wt tambah2 duit raya..

    zana jb

    Posts : 10
    Join date : 2009-07-01

    to jejaka n

    Post  zana jb on Wed Jul 01, 2009 6:28 pm

    ade peluang bisness yg baek2 x.klau ade sharing la.i susah hati ni..jual itik tu boleh untung x?

    zana jb

    Posts : 10
    Join date : 2009-07-01

    to jejaka n

    Post  zana jb on Wed Jul 01, 2009 6:32 pm

    klau jual itik mainan pun boleh dpt income mcm 10 ac coulom ok gak.huhuhuhuhu

    nurr

    Posts : 22
    Join date : 2009-07-01

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  nurr on Wed Jul 01, 2009 6:34 pm

    aku baru jew planing nk sub kt org...company pon dh siap register...nmpknya t'kubur cmtu laa.......

    zana jb

    Posts : 10
    Join date : 2009-07-01

    tumpang simpati

    Post  zana jb on Wed Jul 01, 2009 6:36 pm

    sdih dngar citer u tu.bsabar je la kita2 ni.benda yg pahit mcmni..mmang susah.i ngan hubby i smpjejk bhenti keja.utang masih keliling pinggang.jejaka n kata ade bisness jual itik mainan .bole la cari duit nak raya ni.

    zana jb

    Posts : 10
    Join date : 2009-07-01

    to nurr

    Post  zana jb on Wed Jul 01, 2009 6:40 pm

    u boleh tido x bila dngar2 mcm ni.i ngan hubby i dah jadi mcm tonggong dah ni.u comment ckit?

    nurr

    Posts : 22
    Join date : 2009-07-01

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  nurr on Wed Jul 01, 2009 6:41 pm

    sabar2...pedih mmg pedih...aku pon dh benti kje..komitmen byk yg nk kne bayar....bkn stakat tu jew...aku siap register company nk bg sub kt org..nk bukak biz..nmpknye t'kubur cmtu laa...runsing gak pk...td aku dh mula usha2 kje..t'pksa aku cari kje blk...aku rs ramai lg yg kt luar sana masih t'kejut..lemah lutut terutama yg dtg opis nk amek payment..aku yg jauh ni pon shocked sekejap...mcm mn nk bgtau family?? loan nk kne byr...sume bnda nk kne byr...saving aku xde...tu pon nasib baik aku sempat amek payment 3600 sbtu lps..tp tu pon bila tolak2 sume utang..bape sen jew yg tgl....nk mulakan idup baru kne ade modal gak...t'pksa sakit blk utk bangun lepas t'jatuh cmni....kpd sume cousin, p'cik aku & kwn2 yg register lps aku...sowi byk2...xsangka bnda ni akan jd....

    nurr

    Posts : 22
    Join date : 2009-07-01

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  nurr on Wed Jul 01, 2009 6:44 pm

    smlm mmg xley tdo laa....mcm blurr jew sbb shocked..org tny nape sedey, i pura2 wy hepi..cm xde pape....skang ni i bkn pk psl diri sendri jew tp psl my cousin yg nk kwen..duit ilang cmtu jew...pastu ngn my uncle n me yg xde kje...tu sume mmg shocked giler laaa...pastu ape lak perasaan bila mak tny dh siap wt kje ke?? mmbr2 duk YM tny biz mcm mn??

    jejaka_n
    Guest

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  jejaka_n on Wed Jul 01, 2009 6:45 pm

    bole je tido..law susah sgt nk tutup mata, g kandang kambing..ti alien alien do ngn kambing bobok.suruh kambing tu dodoikn..gerenti lena pnya..

    PipsUntu
    Guest

    Info positive yang memberi harapan..

    Post  PipsUntu on Wed Jul 01, 2009 6:48 pm

    Een

    Selangor, Malaysia
    3 hrs ago

    KKK, same la gak dgn aku...aku da bukak 6 account n 1st pyment aku patut dpt 17hb ni..huhu!
    Adik aku lak patut dpt 30/06/09 ari tu..tapi pegi2 pintu da tutup..huu.

    Aku da kol Bank Negara Msia (BNM)& ckp dgn En. Fakrul.. dia ckp dia xleh bgtau byk sbb sulit tp ape yg dia leh bgtau Coulomb ni belum ada lagi dlm senarai syarikat yg dorg da ambush.. so xde sbb dorg nk bekukan apa2 aset Coulomb..

    En. fakrul ckp slalunya kalau dorg dpt report dr org ramai mgatakan duit xdpt, BNM akan anta spy tgk2 tempat..klu dorg rasakn syarikat 2 bwt keje xbetul dorg akan ambush & kuarkan arahan bekukan segala aset & hentikan segala keje dlm tempoh 3 bulan.. Klu lps siasatan 3 bln BNM dapati syrikat ni mmg bagi keje & byr duit pd org ramai secara betul then dorg akan lepaskan.. Tp klu didapati syarikat guna duit secara haram tempoh dilanjutkan kpd 9 bulan..

    En. Fakrul bg nasihat klu still xdpt duit..buat report kt balai polis & juga dtg bwt report kt Bank Negara.

    Hope dpt kongsi info dgn sume org..

    Sponsored content

    Re: ARCHIVED MESSAGES

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Sat Jul 21, 2018 2:01 am