Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Share

    staff coulomb

    Posts : 19
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff coulomb on Fri Jul 03, 2009 4:34 pm

    amtaro wrote:.1-u rasa dapat ade harapan x nak dpat blik duit reg.rm 1040 ni...????

    2.. Berape ribuuuuu org yg dah join colomb nie....???

    3. colomb ni baru 1 thn jer??? confused confused

    tapi northern region kat penang kata, colomb ni dah b'operasi 8 thn dah...hampehhhhh btolll aku kena tipu...

    siap masuk 4 acc lg... Mad ('Mad') ('Mad')

    emmmmm...gerammmnyer aku....hareee kena tipu hidup2...habis duit simpananku Mad Mad Mad Mad Mad Mad


    1-i xberani nak ckp dpt refund ke x..sbb bukan u sorang, even my dad pun dah rugi..dia bukak 14 acc.. Sad
    2-i xboleh nak bgtau brp ramai, tp mmg countless!!
    3-well, ktorang mmg dah 8thn, tp COULOMB ni br sthn sbb br tukar nm

    hyundai

    Posts : 6
    Join date : 2009-07-02

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  hyundai on Fri Jul 03, 2009 4:41 pm

    hrp2 btl la apa yg baby bgtau tu..... isnin dpn beroperasi semula... tp blh ke percaya sumber dr baby tu? aku xnk le bg harapan je tp hakikatnya mmg xde harapan... plz baby reply.... bgtau yg sbtl2nya...

    faiz979

    Posts : 23
    Join date : 2009-07-01

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  faiz979 on Fri Jul 03, 2009 4:44 pm

    BlckBook wrote:"""faiz979
    on Fri Jul 03, 2009 3:04 pm

    salam and gud evening...

    nie benda yg aku tahu..
    -setahu aku, duit dari branch akan di hantar ke HQ every day.. close jer opis, kira berapa akaun.. hantar..."""



    Aku reply:

    >>> Aku nak dengar jawapan dari staf-staf jep.. (nieta, rose, alyn)... Tolong jawab soalan aku kat atas yg tadi k..

    >>> Kalau duit dari branch akan hantar ke HQ every day... Sape person yg in charge dari branch tu untuk buat money transfer? manager branch sendiri ke?.. (faiz979 sila lah jawab soalan saye....)

    >>> Transfer money ke HQ melalui akaun mana dan bank apa? Transfer ke personal akaun si Uday or si Shiv or si Ariffin tu ke? Suppose if transfer money to HQ, the money should transfer to company akaun under Coulomb name.. NOT personal account.. (right kawan-kawan?)

    >>> Manager branch should know the account number to make money transfer.. What the bank account number? Aku nak hantar spy kerja dalam bank untuk siasat... (Manager bank contohnye si Eric, branch BBB... SILA JAWAB..)




    p/s: Sape-sape nak jadi detective?..

    .

    transfer ke akaun company ler.. kan ke masa ader website dulu ader no akaun company..

    staff coulomb

    Posts : 19
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff coulomb on Fri Jul 03, 2009 4:44 pm

    acura_paul wrote:hi kwn2 ! Ada berita baik utk semua org.... I ada dpt tau hari isnin mereka akan buka sever dan opis mcm biasa. Sabar lah kwn2. Jgn buat pekara yg tidak baik dgn cpt. Nanti kita yg susah. Skrg pun pasal kita yg jadi masalah besar. duduk fikir lah... Boss Coulomb tidak tipu kita. Hari Selasa mereka ada buka opis mcm dia org bg tau. Salah Seorang kita dah marah mereka... pasal itu mereka bg tau polis dan tutup opis. fikir lah... klu org yg nak tipu... knp nak buka byk branch ??? Boss itu skrg siasat oleh polis... pasal ada ramai orang bg report atas syarikat dan boss itu. Ingat satu perkara... Klu kita busuk nama syarikat dan boss itu... nanti boss itu dah buka balik business... dia blh report atas kita semua minta ganti rugi...pasal pasal kita business dia dah tutup selama beberapa hari.... ini semua kita kena ingat dan fikir... I dpt tau lawyer, doktor dan bank manager semua ada masuk duit dalam business ini. So mereka tau cara-cara semua. Org yg buka branch semua bukan bodoh.... dia org mesti siasat pasal business ini semua baru dia org buka branch. Ok Kawan Kawan tolong jgn buat perkara tidak baik dgn cepat-cepat. I tau Semua org ada masuk duit beribu ribu.... Tapi Masa mcn ini kita kena sabar dan ambil keputusan baik. Lagi satu tolong jangan reka cerita mcm mcm sendiri. Fikilah sebelum buat.......... :

    is this report genuine dear staff !!!

    mn dpt info ni??ktorang staff coulomb sndr pun xtau pasal benda alah ni..
    adui, jgn mengkusutkan kepala sendiri dgn cerita yg kita xtau pangkal hujungnya sndr..

    faiz979

    Posts : 23
    Join date : 2009-07-01

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  faiz979 on Fri Jul 03, 2009 4:48 pm

    staff coulomb wrote:
    amtaro wrote:.1-u rasa dapat ade harapan x nak dpat blik duit reg.rm 1040 ni...????

    2.. Berape ribuuuuu org yg dah join colomb nie....???

    3. colomb ni baru 1 thn jer??? confused confused

    tapi northern region kat penang kata, colomb ni dah b'operasi 8 thn dah...hampehhhhh btolll aku kena tipu...

    siap masuk 4 acc lg... Mad ('Mad') ('Mad')

    emmmmm...gerammmnyer aku....hareee kena tipu hidup2...habis duit simpananku Mad Mad Mad Mad Mad Mad


    1-i xberani nak ckp dpt refund ke x..sbb bukan u sorang, even my dad pun dah rugi..dia bukak 14 acc.. Sad
    2-i xboleh nak bgtau brp ramai, tp mmg countless!!
    3-well, ktorang mmg dah 8thn, tp COULOMB ni br sthn sbb br tukar nm


    alah banyak benda2 tipu semasa nak menarik kemasukkan org dulu, even staff or manager sendiri yg menipu..

    1. contoh group yg dok jauh nie, diberitahu yg coulomb before this ader back up staff hampir 70 org utk cover keje sesapa yg tak buat..
    2. dulu tak kena bayar, tapi sebab org malas nak bagi komitment, so dikenakan bayaran.

    erm.. satau aku, setiap branch manager adalah agen before that, masa company nak buka branch, sesapa agen yg buat banyak sale akan dipilih utk jadi manager..

    jadi manager dapat down payment keta RM10k.. huhuhuhu

    staff coulomb

    Posts : 19
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff coulomb on Fri Jul 03, 2009 4:54 pm

    faiz979 wrote:
    staff coulomb wrote:
    amtaro wrote:.1-u rasa dapat ade harapan x nak dpat blik duit reg.rm 1040 ni...????

    2.. Berape ribuuuuu org yg dah join colomb nie....???

    3. colomb ni baru 1 thn jer??? confused confused

    tapi northern region kat penang kata, colomb ni dah b'operasi 8 thn dah...hampehhhhh btolll aku kena tipu...

    siap masuk 4 acc lg... Mad ('Mad') ('Mad')

    emmmmm...gerammmnyer aku....hareee kena tipu hidup2...habis duit simpananku Mad Mad Mad Mad Mad Mad


    1-i xberani nak ckp dpt refund ke x..sbb bukan u sorang, even my dad pun dah rugi..dia bukak 14 acc.. Sad
    2-i xboleh nak bgtau brp ramai, tp mmg countless!!
    3-well, ktorang mmg dah 8thn, tp COULOMB ni br sthn sbb br tukar nm


    alah banyak benda2 tipu semasa nak menarik kemasukkan org dulu, even staff or manager sendiri yg menipu..

    1. contoh group yg dok jauh nie, diberitahu yg coulomb before this ader back up staff hampir 70 org utk cover keje sesapa yg tak buat..
    2. dulu tak kena bayar, tapi sebab org malas nak bagi komitment, so dikenakan bayaran.

    erm.. satau aku, setiap branch manager adalah agen before that, masa company nak buka branch, sesapa agen yg buat banyak sale akan dipilih utk jadi manager..

    jadi manager dapat down payment keta RM10k.. huhuhuhu


    "alah banyak benda2 tipu semasa nak menarik kemasukkan org dulu, even staff or manager sendiri yg menipu.." -->ktorang staff pun terpaksa berckp mengikut logik akal masing2 sbb BOSS ktorang yg MIA tu semua x bagi penjelasan yg kukuh utk bisnes ni. so ktorang as STAFF just jlnkan tugas mcm biasa, mkn gaji shj..

    p/s: i don't like u're telling us CHEATING on the customers. klu ktorang menipu pon, ape benefit yg ktorang dpt? watch ur words. pale
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 4:59 pm

    faiz ni mcm tau bnyak. agent jugak ke? semua dia tau. staff pon xtau
    avatar
    acura_paul

    Posts : 28
    Join date : 2009-07-01
    Location : KUALA LUMPUR

    to all coulomb staff

    Post  acura_paul on Fri Jul 03, 2009 5:06 pm

    sekarang you orang buat ofis aper when all ur md gone with the wind ... is there anyone in charge there now... whois running the company now...
    its kindda weird since it happen few days back you guys still in ofis ... server down... is there any info from the police since u guys made the report

    want2know

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-01

    to staff

    Post  want2know on Fri Jul 03, 2009 5:52 pm

    korg rs duit2 yg kte collect sblum ni sbnr nye dr mane ek? ke cume pusing duit customer yg br register? cmne ngan sistem financial company ni?

    staff2

    Posts : 30
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff2 on Fri Jul 03, 2009 5:56 pm

    alahai..dh la tu faiz...jgnlah mengeruhkan keadaan k...
    jgn nk blame org sgt...
    lagi satu...company kan tutup sementara polis jalankan siasatan...so tak derlah org kat office tu...saper lah pulak nk g keje klu bos MIA....

    138

    Posts : 4
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  138 on Fri Jul 03, 2009 5:57 pm

    staff2 wrote:alahai..dh la tu faiz...jgnlah mengeruhkan keadaan k...
    jgn nk blame org sgt...
    lagi satu...company kan tutup sementara polis jalankan siasatan...so tak derlah org kat office tu...saper lah pulak nk g keje klu bos MIA....

    sekarang ni biar dulu polis buat kerja....

    faiz979

    Posts : 23
    Join date : 2009-07-01

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  faiz979 on Fri Jul 03, 2009 5:59 pm

    Q wrote:faiz ni mcm tau bnyak. agent jugak ke? semua dia tau. staff pon xtau

    aku lah bos coulomb... huah huah huah... haram punya boss...

    ala.. biasa la.. banyak benda yg tau pun, aku still tertipu juga like u all... cuma nasib aku lebih baik, aku just ambik upah keja ja..

    cinatidaktakutmati

    Posts : 5
    Join date : 2009-07-01

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  cinatidaktakutmati on Fri Jul 03, 2009 6:00 pm

    lol!
    Comment by kc
    2009-07-03 14:49:02
    look at all the story above 1 to another no link. Like ROC some said ……..

    Comment by b
    2009-07-02 18:48:18
    what i know, coulomb BPO is just started on 29 june 2008 and on 29 june 2009 coulomb has give us a super suprise when the MD is MIS(Missing in action) and coulomb website no server.Then, how come yr cousin dah masuk 2 thn doing this copy and paste work? Can’t we reliase the date? cukup2 1 thn. Please correct me if my info are not correct.
    Wanna to share with u all about coulomb search.
    Company Search Result:
    Established in 2001 but making losses all these years. Two new directors were appointed in June 2008. One of the director is from India as only passport number was given, have an agent in India who secured all the overseas contract. It is a RM2 paid-up capital company.
    Comment by Rain
    2009-07-02 19:47:52
    B,
    This company is RM350K paid up capital, so it is untrue that it is RM2 company.
    I got this info from BRIS (CTOS/CCRIS alike system for companies) and find out all these details. It took me a while before deciding to open the accounts there.
    Really all will end well soon…

    Not sure which one is correct. There are many pupil reading out there thus I hope who post PLEASE post with more solid info insisted >

    anini

    Posts : 4
    Join date : 2009-07-03

    infor

    Post  anini on Fri Jul 03, 2009 6:07 pm

    Hi,

    I nak share sikit infor. On 30th June (Tuesday) I xble tidur, bangun pukul 1.30am buat data entry untuk coulomb. I buat utk 11 acc. Bila i sudah siap 9 acc, kira2 pukul 2.30am server coulomb suddenly xble access.

    I think pada masa itu ada org shut down server and angkat server - cabut! Mungkin pada masa tu, ada org curi semua wang dan lari jua. Mid-night, nobody will knw.

    Skrg, yang penting tu, itu lift dekat megan office ada CCTV tak, dari sana boleh investigate la.

    amtaro

    Posts : 8
    Join date : 2009-07-02

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  amtaro on Fri Jul 03, 2009 6:44 pm

    faiz979 wrote:
    Q wrote:faiz ni mcm tau bnyak. agent jugak ke? semua dia tau. staff pon xtau

    aku lah bos coulomb... huah huah huah... haram punya boss...

    ala.. biasa la.. banyak benda yg tau pun, aku still tertipu juga like u all... cuma nasib aku lebih baik, aku just ambik upah keja ja..

    hang wan tone ker?...aku agak2 je hehehh jgn bgtau org laen noh...

    elmo
    Guest

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  elmo on Fri Jul 03, 2009 6:54 pm

    Nieta, Zack 2 Zakaria ek?

    Adik een ader kol En. Zakaria & En. Zakaria ckp dia da join Coulomb 4thn, dia pon ader buka akaun gak. Bila ari selasa tu dia ada check akaun maybank coulomb & duit msh ada dlm akaun tp mslhnye Director xde utk sign duit utk payment.

    So just nk kepastian dr Nieta..atau Nieta pon mmg xpasti ttg ape yg En. zakaria i katakan.. Jgn En. Zakaria ni tmbah perisa dah ler.. Crying or Very sad

    myy

    Posts : 6
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  myy on Fri Jul 03, 2009 7:21 pm

    please lah dont blame the staff (girls) as in charge branch office (rwg/klang/melaka) really we dont know. Crying or Very sad on monday when newly appointed branch manager HQ called and said boss tak ada. we all kelam kabut..... now we are waiting appointment with police (inspector) he coming back on 4th july. let our branch office get appointment with inspector. let we see wat investigate report from polis. since monday i answering my call who calling to my hp. i tak pegi kerja. duduk rumah and answering call. i really hope we can get good news from police.

    myy

    Posts : 6
    Join date : 2009-07-03

    im not staff coulomb (incharge for branch) not yet official appointed.

    Post  myy on Fri Jul 03, 2009 7:28 pm

    i m not staff coulomb. Mr.ramu asking to take care the branch (registation and fax the bank slip to coulomb HQ and follwo up with User ID and password) We are all same boat. i had very confidence after see mr. ramu opened branches then i bought banyak accounts on 26/6/2009 on thursday and friday. . i really dont why he spent so much $$$$$$$ for branch. each branch he spent about RM20K and more. couloumb have 8 branches. just opened on june 2009. most branch especially rawang /melaka /klang tak banyak registered. most of them yang sudah ada accounts di KL and customer tambah di klang. di branch melaka only 5 orang saja and rawang 7 orang saja.


    Last edited by myy on Fri Jul 03, 2009 7:36 pm; edited 1 time in total

    shila

    Posts : 12
    Join date : 2009-07-02
    Age : 43
    Location : Ipoh,Perak

    Kami tidak Menyalahkan Staff

    Post  shila on Fri Jul 03, 2009 7:32 pm

    bagi saya, saya tidak salahkan staff, kalau boleh staff yang ada disini adakan meeting ker, perbincangan ker...untuk perkara ini dikenalpasti/diketahui oleh umum. I'll support staff yang ada sifat bertanggungjawab. Sekiranya benar, perkara ini akan berlanjutan berbulan-bulan....we have to face it...

    staff coulomb

    Posts : 19
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff coulomb on Fri Jul 03, 2009 7:58 pm

    elmo wrote:Nieta, Zack 2 Zakaria ek?

    Adik een ader kol En. Zakaria & En. Zakaria ckp dia da join Coulomb 4thn, dia pon ader buka akaun gak. Bila ari selasa tu dia ada check akaun maybank coulomb & duit msh ada dlm akaun tp mslhnye Director xde utk sign duit utk payment.

    So just nk kepastian dr Nieta..atau Nieta pon mmg xpasti ttg ape yg En. zakaria i katakan.. Jgn En. Zakaria ni tmbah perisa dah ler.. Crying or Very sad

    ZACK @ ZAKARIA
    ialah org yg sama. Klu nak tau, sy dan zack same2 joined coulomb in July,28th 2008..sy xsure samada dia ade bukak acc ke x..tp klu dia ade pon, itu xmustahil even ktorang pon ade acc sndr. duit dlm maybank plak, sy mmg xtau lgsg pasal tu. sorry

    een

    Posts : 1
    Join date : 2009-07-04

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  een on Sat Jul 04, 2009 12:07 pm

    staff coulomb wrote:
    elmo wrote:Nieta, Zack 2 Zakaria ek?

    Adik een ader kol En. Zakaria & En. Zakaria ckp dia da join Coulomb 4thn, dia pon ader buka akaun gak. Bila ari selasa tu dia ada check akaun maybank coulomb & duit msh ada dlm akaun tp mslhnye Director xde utk sign duit utk payment.

    So just nk kepastian dr Nieta..atau Nieta pon mmg xpasti ttg ape yg En. zakaria i katakan.. Jgn En. Zakaria ni tmbah perisa dah ler.. Crying or Very sad

    ZACK @ ZAKARIA
    ialah org yg sama. Klu nak tau, sy dan zack same2 joined coulomb in July,28th 2008..sy xsure samada dia ade bukak acc ke x..tp klu dia ade pon, itu xmustahil even ktorang pon ade acc sndr. duit dlm maybank plak, sy mmg xtau lgsg pasal tu. sorry

    Een ader view bbrape blog & dorg perkatakan isnin ni kemungkinan ofis akn buka blk. Jd ape2 hal baik een tany e awk dulu sbb sbg staff mesti dorg kene notify awk & staff2 lain utk buka ofis kan. So so far awk ader dpt ape msg atau mmg org atasan senyap ajer pd awk & mmber2 awk (staff2 lain)..?
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Sat Jul 04, 2009 12:10 pm

    een da baca semua yg dalam forum ni? kitorang semua pelik bila een punya info bnyak bercanggah dengan staff lain.
    xsilap la. cuba bca2
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  scarecrows on Sat Jul 04, 2009 12:48 pm

    Comment by hope
    2009-07-04 10:50:08
    ok frens
    i gt new news: i heard tat in one week they goin to restructre the coulombworld cos the directors in t taiwan…and aso coulombworld aso registered in bank negara malaysia…tis news igt it from one of my agent who went to make police report then police man told her bout tis…and she went to tat office bt no staff working ….only the police ask them to close the office operation until the directors appear…hope tis is a good news and v wait n see hw

    may god help us…



    ermm....apa cer lak ni, director kat taiwan?...
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Sat Jul 04, 2009 1:09 pm

    rasanya. mcm ada org luar yg saja mempermainkan kita je.

    want2know

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-01

    tau xpe

    Post  want2know on Sat Jul 04, 2009 1:11 pm

    aku rs cm ade org luar wat citer bkn2 la.. ntah mane2 la dorg dpt info...

    Sponsored content

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Sat Jul 21, 2018 1:57 am