Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Share

    staff2

    Posts : 30
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff2 on Fri Jul 03, 2009 12:28 pm

    umm...tu lah rose nk tau jugak...saper yg bgtau...klu kater staff...rose n kawan2 tak pernah bgtau apa2 info terkini lg...klu si zack yg ckp tu...tak tahulah..sbb jgn dok percaya sangat cakap die tu...

    BlckBook
    Guest

    Soalan lagi..

    Post  BlckBook on Fri Jul 03, 2009 12:29 pm

    Kepada staf-staf coloumbWorld (nieta and rose), tolong jawab soalan ni:

    1. Branch-branch lain yang baru bukak seperti kat Penang, BBB, N9 tu semua.. mana pergi duit yg diorg amik untuk registration? Contoh seminggu yang lepas, tarikh 22 june 09 (isnin) sampailah 27 june 09(sabtu).. Andaikan sepanjang seminggu ada 500 akaun baru register kat branch lain tu... So soalan aku, sampai je hari sabtu, ke mana diorg simpan duit kat branch tu? Takkan semua duit dari setiap branch pun lesap???

    2. Ada orang kata, Coulomb sekarang ada contract dengan US company, but now tengah cuba dapatkan contract dari UK company and direct terus tanpa 3rd party dari India.. Betul ke tak betul yang mmg Coulomb tgh deal ngan UK company? Siapa org yg responsible untuk propose UK deal tu?

    3. Takde ke no contact or email dengan US atau UK company tu? Pasal kalau ada, aku nak deal ngan US atau UK company tu untuk dapatkan contract... Then aku nak buat sorang2 semua akaun... hahaha.. gurau jep..




    ** hari ni nak pegi levi's warehouse sales!!..

    .

    staff2

    Posts : 30
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff2 on Fri Jul 03, 2009 12:37 pm

    kepada yg bertanya tu....

    1. Branch-branch lain yang baru bukak seperti kat Penang, BBB, N9 tu semua.. mana pergi duit yg diorg amik untuk registration? Contoh seminggu yang lepas, tarikh 22 june 09 (isnin) sampailah 27 june 09(sabtu).. Andaikan sepanjang seminggu ada 500 akaun baru register kat branch lain tu... So soalan aku, sampai je hari sabtu, ke mana diorg simpan duit kat branch tu? Takkan semua duit dari setiap branch pun lesap???
    -[b]itu i tak pasti sbb bab2 duit ni si uday n shiv yg uruskan..klu diorg betol2 lari mgkin dorg dh g collect nk bawak lari semua duit2 tu (perhaps not)

    2. Ada orang kata, Coulomb sekarang ada contract dengan US company, but now tengah cuba dapatkan contract dari UK company and direct terus tanpa 3rd party dari India.. Betul ke tak betul yang mmg Coulomb tgh deal ngan UK company? Siapa org yg responsible untuk propose UK deal tu?
    -itulah apa yg diberitahu kpd kami ketika wan arfin tu g UK dulu...sejauh mana kebenarannya hanya wan arifin jew yg tahu...tp problemnye die lak yg tak muncul2...(mmg babun tol)

    3. Takde ke no contact or email dengan US atau UK company tu? Pasal kalau ada, aku nak deal ngan US atau UK company tu untuk dapatkan contract... Then aku nak buat sorang2 semua akaun... hahaha.. gurau jep..
    -bukan setakat u...ramai sebenarnya yg nk running balik projek ni...tp sebab ni dh jadi kes polis...apa pun kite tak boleh nk geledah lagi...

    klu ader info2 baru rose n nieta akan update kan....
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  scarecrows on Fri Jul 03, 2009 12:42 pm

    betul tu rose si zak tu bkn nye leh caya sgt auta jer lebih dia tu, berlagak jadi assistant manager, buat keje pun sambil lewa jer...
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 12:42 pm

    hahah. bahaya org mcm ko ni blckbook. belum ape2 lagi dah nak wat sorg. nak jadi cam wan aripin ka? lol



    rose. ni i. anak buah zarehan. u rasa xel ke kita gath semua yg mana boleh tu. info yg tepat diperlukan.

    staff2

    Posts : 30
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff2 on Fri Jul 03, 2009 12:46 pm

    yup...i remember u Q...
    mana blh lupa...kan 2 akaun baru registered ngan i kan..(klu tak slhlaa...correct me if im wrong)
    kawan2 i kata dorg tak der masalah nk gather tapi biarlah kami kumpul cukup info dulu...klu jumpa tak der info pon..buang masa kan...
    lagi satu...ader staff yg resah sebb kene ugut ngan customer...u ingat senang2 ke nak jumpa klu dh terima ugutan...betol tak...
    avatar
    acura_paul

    Posts : 28
    Join date : 2009-07-01
    Location : KUALA LUMPUR

    baby1702 wrote:

    Post  acura_paul on Fri Jul 03, 2009 12:51 pm

    [b]the info i posted is not from me lo... its from baby1702: im asking is it genuine laa... mane ader aku buat cerita ... nie not my style
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 12:55 pm

    staff2 wrote:yup...i remember u Q...
    mana blh lupa...kan 2 akaun baru registered ngan i kan..(klu tak slhlaa...correct me if im wrong)
    kawan2 i kata dorg tak der masalah nk gather tapi biarlah kami kumpul cukup info dulu...klu jumpa tak der info pon..buang masa kan...
    lagi satu...ader staff yg resah sebb kene ugut ngan customer...u ingat senang2 ke nak jumpa klu dh terima ugutan...betol tak...


    haha. yea. 2 akaun. i dah siap kira nak tambah this month 3 akaun. dan next month seterusnya. hahha. adoi.
    kalau xde msalah. kita boleh gather. mungkin esok cukup xmasa untuk dptkan info yg banyak?
    ugutan macam tu disebabkan tiada penjelasan.. kalau u all mmg tkt sgt. kita bleh je gath sebelah je balai. ha.
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  scarecrows on Fri Jul 03, 2009 1:01 pm

    sory lah acura aku tak perasan lah baby yg send tu.....hehe..

    want2know

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-01

    to staff

    Post  want2know on Fri Jul 03, 2009 1:06 pm

    rose,sape yg bgtau ari isnin xbukak ofis sbb adk arifin meninggal? bos korg ke yg suruh?

    staff2

    Posts : 30
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff2 on Fri Jul 03, 2009 1:08 pm

    si shiv yg hr tu...ader yg dpt msg..ader yg dpt call...pagi2 senin dlm kul 7 lebih

    want2know

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-01

    mmg di rancang

    Post  want2know on Fri Jul 03, 2009 1:21 pm

    mesti time die kol 2,die dh plan nk blah...mmg kureng btol la si shiv ni!

    roslan

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  roslan on Fri Jul 03, 2009 1:55 pm

    Rose
    So x de harapn lg utk dapat balik duit kta org ye? Sy look forward nak dpt income. Nampaknya x de harapn utk Coulomb be operasi semula la ye?

    staff2

    Posts : 30
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff2 on Fri Jul 03, 2009 2:10 pm

    lom dpt dicomfirmkan aper2 lg la encik roslan...nk ckp ade harapan ke tak semua org harap ader harapan...kenelah kiter tggu hasil siasatan,,,lagipon bende ni melibatkn bnyk duit...mgkin polis xnk kechkn bende ni....klu kecoh kan mengganggu penyiasatan lak kan....so..kiter bersabar lah sedikit....wlwpun hari2 jantung berdegup kencang....

    QTT

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-02

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  QTT on Fri Jul 03, 2009 3:16 pm

    Hi Rose. Remember me? The one who always say ur voice is very sweet and nice while on the phone??
    I am pleasantly surprise that u are in this forum.
    May I ask who is in charge of this case. I saw that u and Sharifah (I hope I get her name correct) went into the police
    car on Tue. And some of us have written our name, phone no and e mail add onto some paper and Sharifah
    said she will contact us of any news.
    I would like to suggest that all the former staff of coulomb should get together at some place and appoint a spokeperson
    in order to announce any latest news (especially from the police).
    It is indeed very sad that this has to happen to so many ppl.
    I am very disappointed with the authority why they can let this company go on with their operation for so long.
    Moreover, this is a SDN BHD.
    Pray that there is a happy ending to this ugly episode.

    staff2

    Posts : 30
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff2 on Fri Jul 03, 2009 3:33 pm

    hi QTT,
    UMM...Thanx...yup...me n the branch manager went into the police car on tue to make a police report......the others staff drive their own car.
    yup, itu mmg ader dlm perancangan kami tapi biarlah kami dpt info yg sahih dulu...klu tak buat apa jumpa klu tak der info kan...
    kami pun masih menunggu siasatan dr police...klu ader info2 terkini pasti kami bgtau semua...k

    herm aka staff3

    Posts : 31
    Join date : 2009-07-02

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  herm aka staff3 on Fri Jul 03, 2009 3:39 pm

    noreason wrote:Question to coulomb staff.
    Zack claimed dia sudah bekerja dgn coulomb for 4 yrs..so bermakna coulomb has estb for quite sometime....betulke?

    erm ko kene kencing je ngan z tu....ko xyah la caye sgt ckp die.....die tu jenis ckp berapi...menggunung...tp result die hampeh cam buah klape Evil or Very Mad

    BlckBook
    Guest

    Re: Soalan lagi..

    Post  BlckBook on Fri Jul 03, 2009 3:44 pm

    ""Post staff2 Today at 11:37 am
    kepada yg bertanya tu....

    1. Branch-branch lain yang baru bukak seperti kat Penang, BBB, N9 tu semua.. mana pergi duit yg diorg amik untuk registration? Contoh seminggu yang lepas, tarikh 22 june 09 (isnin) sampailah 27 june 09(sabtu).. Andaikan sepanjang seminggu ada 500 akaun baru register kat branch lain tu... So soalan aku, sampai je hari sabtu, ke mana diorg simpan duit kat branch tu? Takkan semua duit dari setiap branch pun lesap???
    -[b]itu i tak pasti sbb bab2 duit ni si uday n shiv yg uruskan..klu diorg betol2 lari mgkin dorg dh g collect nk bawak lari semua duit2 tu (perhaps not) ""


    Aku Reply:

    >>> Sepatutnya every branch should have person yg in charge jaga duit diorg amik untuk registration sepanjang seminggu kat branch masing2.. Takkan lah si Uday and si Shiv tu nak collect duit dari setiap branch setiap minggu?

    >>> Lets say branch kat Penang... takkan lah si Uday and si Shiv tu dari KL then pegi Penang jauh-jauh hari Sabtu lepas nak collect duit? Then bawak lari duit? Siapa yg bertanggungjawab serahkan duit kutipan untuk seminggu dan serahkan pada si Uday and si Shiv? Manager dari Penang tak tau pape ke?


    .. sorry lah banyak tanya.. pasal aku confuse and musykil duit dari branch lain kutipan untuk seminggu registration new akaun pun boleh lesap... Duit dari setiap branch pulak tu.... kalau setakat duit kat HQ KL jep yg hilang xpe.. En. Arifin bela toyol pe ke??




    p/s: Sedap ke ikan bakar semalam? hehe..
    .

    roslan

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  roslan on Fri Jul 03, 2009 3:47 pm

    Rose

    Kalu ada apa2 response dr pihak polis dan bank negara, boleh tak u inform kta orang? Sekurang2nye kta org tau polis dan bank negara ada buat keje. Harapan dah la tinggal 1% je. Semangat jgn ckp dah hilang. Plzz ye. Im so use of doing coulomb data entry now I hv nothing. No work no money. Raya dah nak dekat. Where am I to look for work something like coulomb?

    faiz979

    Posts : 23
    Join date : 2009-07-01

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  faiz979 on Fri Jul 03, 2009 4:04 pm

    salam and gud evening...

    nie benda yg aku tahu..
    -setahu aku, duit dari branch akan di hantar ke HQ every day.. close jer opis, kira berapa akaun.. hantar...

    -Aku kagum ngan staff dan manager branch coulomb nie.. walaupun kita semua tertipu habis-habisan, tapi still ader sifat selaku staff company..
    mungkin sebab benda nie dilakukan oleh BOS2, tapi kalau aku jadi staff, memang aku suruh ja semua org yg terlibat nie buat report sebab sememangnya duit kita dah lesap.. tak akan dapat balik dah...




    coulomb world.. mudal ratus ribua, untung ratus juta.. sebab tue company sanggup tunggu bayar upah sampai 1 tahun...

    leogirl

    Posts : 2
    Join date : 2009-07-01

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  leogirl on Fri Jul 03, 2009 4:11 pm

    hey guys are u sure that this monday the co is open??
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 4:16 pm

    sakng ni staff kat sini, rose. nieta. herm(siapa).

    dan info baby ynag begitu rapat dgn kepala besar tu. boleh disahkan ke?
    kalau ia ade kepala besar lagi kenapa xtampil bg penjelasan. xde la jadi camni kan.

    staff coulomb

    Posts : 19
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff coulomb on Fri Jul 03, 2009 4:28 pm

    acura_paul wrote:dear coulomb staff... i would like u to verify us that ... is coulomb will be back in biznez.. if not would we get back our investment back ... and there is a nother one did all the bosses ran away with the money ...

    erm, i don't think i can answer ur question. klu boss xdpt dikesan, cmner bisnes coulomb nak dijalankan??skrang ni kes ni dah membabitkan police, so wil take some times. Smile

    BlckBook
    Guest

    Re: Soalan lagi..

    Post  BlckBook on Fri Jul 03, 2009 4:30 pm

    """faiz979
    on Fri Jul 03, 2009 3:04 pm

    salam and gud evening...

    nie benda yg aku tahu..
    -setahu aku, duit dari branch akan di hantar ke HQ every day.. close jer opis, kira berapa akaun.. hantar..."""



    Aku reply:

    >>> Aku nak dengar jawapan dari staf-staf jep.. (nieta, rose, alyn)... Tolong jawab soalan aku kat atas yg tadi k..

    >>> Kalau duit dari branch akan hantar ke HQ every day... Sape person yg in charge dari branch tu untuk buat money transfer? manager branch sendiri ke?.. (faiz979 sila lah jawab soalan saye....)

    >>> Transfer money ke HQ melalui akaun mana dan bank apa? Transfer ke personal akaun si Uday or si Shiv or si Ariffin tu ke? Suppose if transfer money to HQ, the money should transfer to company akaun under Coulomb name.. NOT personal account.. (right kawan-kawan?)

    >>> Manager branch should know the account number to make money transfer.. What the bank account number? Aku nak hantar spy kerja dalam bank untuk siasat... (Manager bank contohnye si Eric, branch BBB... SILA JAWAB..)




    p/s: Sape-sape nak jadi detective?..

    .

    north_south

    Posts : 8
    Join date : 2009-07-01

    to BABY

    Post  north_south on Fri Jul 03, 2009 4:32 pm

    please baby...
    confirmkan source dr maner yg u dapat tu...
    sahih ker x?
    nk yg betoi sebetoi betoi nyer K....
    Cool Cool Cool

    Sponsored content

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Sat Jul 21, 2018 1:57 am