Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Share

    staff coulomb

    Posts : 19
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff coulomb on Fri Jul 03, 2009 2:20 am

    GTG GUYS..
    nak masuk tdr.. anything just leave ur words here..

    gudnite e'one!!
    sambung esok

    cheerssss

    Smile
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 2:23 am

    ok. ajak kawan2 yg lain join esok ye.

    sweet_mama

    Posts : 11
    Join date : 2009-06-30

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  sweet_mama on Fri Jul 03, 2009 2:50 am

    Kalo betol laa mcm nieta ckp....ade jumpe kontrak dgn US, maknenye, keje2 yg coulomb bg kat korang buat tu sume btl laa.....tapi sbb nak cepat kaye, diorg songlap duit2 kite.....malunye kat org US....pasni, diorg tak caye kat kite M'sian lg laa jawabnye Evil or Very Mad

    north_south

    Posts : 8
    Join date : 2009-07-01

    L0G!k GAK...

    Post  north_south on Fri Jul 03, 2009 6:33 am

    3. Kenapa hari isnin still boleh masukkan data but malam isnin start server down?? and actually kat mana server korang time tu? Server tu dalam office kat HQ ke?
    -secara jujur dan logik, aku rs ke3-3 boss ni mmg dah plan awal2..dorang mmg target sethn dr fisrt coulomb ditubuhkan utk kaut duit customers..sbb ape yg aku tau, mn2 website yg kita buat, kite kene byr yuran dia yearly..so, bila dah cukup sethn dorang xbyr website tu, automatically website tu broken. spt ape yg aku tau, boss ckp server ktorang tu dr INDIA




    *** logik jugak...
    cukop jer stahon, chow...
    mybe collection lebih dr what they all expect kot....

    Sad Sad Sad Sad Sad Sad Mad Mad
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 10:24 am

    hahaha. kalau la aku dapat kontak tu. aku kumpulkan siapa yg terer i.t buat balik semula. kalo kontrak tu setahun. kita buat setahun. tapi itu kalau je =p
    avatar
    acura_paul

    Posts : 28
    Join date : 2009-07-01
    Location : KUALA LUMPUR

    got question

    Post  acura_paul on Fri Jul 03, 2009 11:18 am

    dear coulomb staff... i would like u to verify us that ... is coulomb will be back in biznez.. if not would we get back our investment back ... and there is a nother one did all the bosses ran away with the money ...
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    subahat

    Post  scarecrows on Fri Jul 03, 2009 11:28 am

    aku rasa si zak tu subahat ngan 3 ekor mamat tu lah. Aku tgk dia asyik berkepit je ngan si Shiva tu. Pah tu buat kerja pun ntah apa2 tah... Evil or Very Mad

    TheVic

    Posts : 4
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  TheVic on Fri Jul 03, 2009 11:29 am

    acura_paul wrote:dear coulomb staff... i would like u to verify us that ... is coulomb will be back in biznez.. if not would we get back our investment back ... and there is a nother one did all the bosses ran away with the money ...


    hi acura paul, i would like to have contact with, if possible. it looks like ur an active user in this forum. Juz wan to get more updates from you. if u guys wanna have any gathering plzzzzzz let me noe. Im all alone dunno wat to do. NO frens to keep in touch regarding this matter. thanks

    TheVic

    Posts : 4
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  TheVic on Fri Jul 03, 2009 11:30 am

    acura_paul wrote:dear coulomb staff... i would like u to verify us that ... is coulomb will be back in biznez.. if not would we get back our investment back ... and there is a nother one did all the bosses ran away with the money ...


    hi acura paul, i would like to have contact with, if possible. it looks like ur an active user in this forum. Juz wan to get more updates from you. if u guys wanna have any gathering plzzzzzz let me noe. Im all alone dunno wat to do. NO frens to keep in touch regarding this matter. thanks

    staff2

    Posts : 30
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff2 on Fri Jul 03, 2009 11:41 am

    apa yg boleh kite buat sekarang...tggu lah hasil siasatan polis...jgn buat penilaian terlalu cpt...kite tak tahu hujung pangkal...i sama mcm nieta...kite tak tau nk bgtau apa2 lagi pd semua customers coz kite tak dpt apa2 news lagi dr polis...yg dok antar bende2 merepek tu baiklah hentikan sahaja...hantar comment yg bukan2 menyakitkan hati...ni bukan masanya dh nak blame sape2...

    jo
    Guest

    hai thevic

    Post  jo on Fri Jul 03, 2009 11:41 am

    hai thevic i agree with u.please leave ur handphone number.will call u .thank u
    avatar
    acura_paul

    Posts : 28
    Join date : 2009-07-01
    Location : KUALA LUMPUR

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  acura_paul on Fri Jul 03, 2009 11:46 am

    jo wrote:hai thevic i agree with u.please leave ur handphone number.will call u .thank u


    hey there jo and vic stay strong bro we keep u up date in this forum ... dont let sadness overcome u guys ...

    TheVic

    Posts : 4
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  TheVic on Fri Jul 03, 2009 11:46 am

    jo wrote:hai thevic i agree with u.please leave ur handphone number.will call u .thank u

    hi jo, thanks for your reply, pls leave yor email id. i will mail my contact number to you.

    staff2

    Posts : 30
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff2 on Fri Jul 03, 2009 11:48 am

    yup betol tu....jgn sedih2.(sbb tak larat dh nk sedih ni)...n jgn ambil tindakan yg melulu kelak kite jugak yg rugi...
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 11:57 am

    CADANGAN AKU. ESOK , SABTU(SATURDAY) 4TH JULY 2009, 1.OO TENGAHARI, MAMAK BAWAH COULOMB H.Q. KITA DUDUK BERBINCANG DAN BAGI IDEA YANG PALING BAIK UNUTK KITA BUAT LEPAS NI.

    KITA BINCANGKAN SEBAIK MUNGKIN ADAKAH PERLU KITA SAMA2 KE BALAI LAGI.
    ATAU PERLU KE KITA SAMPAIKAN SEMUA NI KE PIHAK MEDIA.
    ATAU ADA CARA LAIN?

    ADA SESIAPA BERSETUJU? SEBENARNYA LEBIH ELOK JIKA STAFF DAPAT HADIR BERSAMA.

    SEKARANG BUKAN MASA UNUTK MENUNDING JARI PADA SESIAPA. TAPI UNTUK HENTIKAN SPEKULASI2 YANG TAK BETUL DAN HARAPAN2 YAMG TINGGAL.

    staff2

    Posts : 30
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff2 on Fri Jul 03, 2009 12:01 pm

    q,
    dh banyak report di buat di balai....i rase enough wif police report...
    wartawan? umm..klu ikutkan dh lama boleh...tp ini mungkin akan mengeruhkan keadaan...
    mmg masing2 tak sabar nk ambil tindakan...tp let us give it to pihak yg lebih berkuasa jalankan tugas mereka dahulu....(wlwpun kiter tau polis ni mcm mane..huhuhu) tp mungkin dorg sedang berusaha....kan..
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 12:02 pm

    staff2 wrote:yup betol tu....jgn sedih2.(sbb tak larat dh nk sedih ni)...n jgn ambil tindakan yg melulu kelak kite jugak yg rugi...

    CIK STAFF NI YANG MANA? =]

    staff2

    Posts : 30
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff2 on Fri Jul 03, 2009 12:06 pm

    rose
    avatar
    acura_paul

    Posts : 28
    Join date : 2009-07-01
    Location : KUALA LUMPUR

    meeting

    Post  acura_paul on Fri Jul 03, 2009 12:13 pm

    bro if u say 1pm its too early for me ... as im in work anyway ... if u guys meet .. please handle this case in care.. i heard some say wanna protes .. bring reporter... i think that is too much .. if we do this things kite punyer chances of getting back the money is fading.. u guys should be in discustion with coulomb staff in how to solve the problem ... dear staff this is a very critical situation .. bear with us

    amtaro

    Posts : 8
    Join date : 2009-07-02

    for NIETA @ staff colomb...

    Post  amtaro on Fri Jul 03, 2009 12:15 pm

    .1-u rasa dapat ade harapan x nak dpat blik duit reg.rm 1040 ni...????

    2.. Berape ribuuuuu org yg dah join colomb nie....???

    3. colomb ni baru 1 thn jer??? confused confused

    tapi northern region kat penang kata, colomb ni dah b'operasi 8 thn dah...hampehhhhh btolll aku kena tipu...

    siap masuk 4 acc lg... Mad ('Mad') ('Mad')

    emmmmm...gerammmnyer aku....hareee kena tipu hidup2...habis duit simpananku Mad Mad Mad Mad Mad Mad


    Last edited by amtaro on Fri Jul 03, 2009 12:32 pm; edited 1 time in total
    avatar
    acura_paul

    Posts : 28
    Join date : 2009-07-01
    Location : KUALA LUMPUR

    is this tru

    Post  acura_paul on Fri Jul 03, 2009 12:20 pm

    hi kwn2 ! Ada berita baik utk semua org.... I ada dpt tau hari isnin mereka akan buka sever dan opis mcm biasa. Sabar lah kwn2. Jgn buat pekara yg tidak baik dgn cpt. Nanti kita yg susah. Skrg pun pasal kita yg jadi masalah besar. duduk fikir lah... Boss Coulomb tidak tipu kita. Hari Selasa mereka ada buka opis mcm dia org bg tau. Salah Seorang kita dah marah mereka... pasal itu mereka bg tau polis dan tutup opis. fikir lah... klu org yg nak tipu... knp nak buka byk branch ??? Boss itu skrg siasat oleh polis... pasal ada ramai orang bg report atas syarikat dan boss itu. Ingat satu perkara... Klu kita busuk nama syarikat dan boss itu... nanti boss itu dah buka balik business... dia blh report atas kita semua minta ganti rugi...pasal pasal kita business dia dah tutup selama beberapa hari.... ini semua kita kena ingat dan fikir... I dpt tau lawyer, doktor dan bank manager semua ada masuk duit dalam business ini. So mereka tau cara-cara semua. Org yg buka branch semua bukan bodoh.... dia org mesti siasat pasal business ini semua baru dia org buka branch. Ok Kawan Kawan tolong jgn buat perkara tidak baik dgn cepat-cepat. I tau Semua org ada masuk duit beribu ribu.... Tapi Masa mcn ini kita kena sabar dan ambil keputusan baik. Lagi satu tolong jangan reka cerita mcm mcm sendiri. Fikilah sebelum buat.......... :

    is this report genuine dear staff !!!

    staff2

    Posts : 30
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff2 on Fri Jul 03, 2009 12:23 pm

    aduhai...pada yg bgtau tu...cuba bgtau rose mana u all dpt info tu
    sapa yg bgtau u all...
    rose sendiri pon tak tahu menahu...
    apa ni...

    want2know

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-01

    to acura

    Post  want2know on Fri Jul 03, 2009 12:24 pm

    btol ke information yg u dpt nie? u dpt dr sumber mane?

    sweet_mama

    Posts : 11
    Join date : 2009-06-30

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  sweet_mama on Fri Jul 03, 2009 12:25 pm

    Yg cawangan BBB pulak bgtau aku, coulomb ni dah 2 thn....tapi baru 9 bln dia subkan keje data entry kat org ramai ....sebelom ni diorg wat sendiri je cyclops .....ape pon, aku caye je ape ckp nieta ni....dah tentu2 dia staff kat situ Cool ....bab next week coulomb bukak balik tu....wallawei....susah nak caye laa....eric yg jage BBB pon kate coulomb dah arwah dah Rolling Eyes
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  scarecrows on Fri Jul 03, 2009 12:27 pm

    ermm..dari mana lah ko dpt maklumat nie acura..., staff couloumb ker yg ckp mcm tu..., or ada org pandai2 nak sedap kan hati mangsa keadaan.

    Sponsored content

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Sat Jul 21, 2018 1:49 am