Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Share
    avatar
    acura_paul

    Posts : 28
    Join date : 2009-07-01
    Location : KUALA LUMPUR

    liers

    Post  acura_paul on Sat Jul 04, 2009 1:19 pm

    guys this is all hoax looo. i hate lies... y cant we get a proper info ... i just dont understand other countries involve?? buat a;awak antara bangsa
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  scarecrows on Sat Jul 04, 2009 1:34 pm

    Ermm...aku pantang klu org bg info tapi tak tau sumber dari mana. Senang2 lepas keje ni aku and member aku nak pegi balai polis Dang Wangi nak tanya perkembangan terkini pasal kes ni ngan officer yg incharge.

    myy

    Posts : 6
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  myy on Sat Jul 04, 2009 3:57 pm

    we called inspector 2day for appointment but inspector give us apppointment on monday @12am. b4 that to see him we have to call again to confirm. as today update. let we see inspector first. tks.

    Dragon_Malaya

    Posts : 5
    Join date : 2009-07-04
    Location : Bkt Beruntung,Rawang,Sgor

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Dragon_Malaya on Sat Jul 04, 2009 4:24 pm

    kita tawakal jelah,apa2 hal pun rajin2lah htr info pada kami yg masih mengharap ni.

    Ok Mantap!

    sabahans

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-02

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  sabahans on Sat Jul 04, 2009 5:13 pm

    Comment by zakaria
    2009-07-04 15:44:17

    saya cuma pekerja biasa saja kat coulomb tu..saya tidak tahu apa2 tentang rancangan atau muslihat..saya cuma bekerja secara amanah dan jujur kat coulomb..apa yang diberitahu oleh managment itulah apa yang saya sampaikn kat semua customer.saya bukan manager,assistant manager,akauntan,hr ke ape ke…bukan.betul saya ada uruskan duit syarikat,bank in kpd customer,amik duit kat bank tapi bukan saya yang pegang semua duit tu seterusnya..akauntan (shiv) yang pegang dan uruskan.saya cam pekerja biasa hanya buat pendaftaran kepada orang baru..saya cuma mempertahankan diri saya..memang saya rapat dengan managment(director)tapi saya tidak diberitahu langsung perancangan syarikat.saya pernah diberitahu oleh director yang syarikat akan amik projek baru yang lain(konon dari UK).so saya sampaikan kpd customer yang pernah saya jumpa.saya langsung tidak ada share dalam syarikat.saya dah keja kat sana hampir setahun sama spt pekerja biasa yg lain.bukan 4 tahun sperti org ckpkan.saya tak tahu darimana orang dapat sumber tu.saya memang tidak syak langung kejadian cam ni berlaku sedangkan semuanya berjalan ngan lancar sehingga sabtu lepas(27hb).saya tak penah dengar lagi ada orng yang tak dapat payment.company juga ada merancang untuk membuka satu lagi branch kat kuantan dalam bulan ni.itulah yang saya dengar dan diberitahu oleh pihak atasan.memang betul saya tidak ada kat ofis selasa lepas bila ramai yang menuggu untuk amik paymet.saya ada kol salah sorang staf yang mengatakan ofis buka pada pukul satu.so saya merancang datang pada pukul satu.saya diberitahu semua jadi kelam kabut bila managment tak sampai lagi.saya ada dapat panggilan dari beberapa orang agent dan customer bgtau keadaan semasa pada masa tu.saya terus datang ke balai polis dang wangi pada masa tu pada pukul lebih kurang pukul 3 petang.bukan saya yang tutup ofis n shut down kan system yang digembar gemburkan.saya tak faham n tak tahu dari mana orang dpt sumber camni.ramai yang tak puas hati bila saya gagal dihubungi.saya pun tak tahu nk buat ape.saya cuba jawab semua panggilan sebanyak mungkin.bateri low n abis.saya tak salahkan sesiapa sekiranya ramai yang tuduh saya macam2.sekiranya saya dipihak customer pun saya akan membuat tanggapan sama,rasa marah,kecewa,panik,actless,speechless…..sesetengah orang faham dan tahu situasi sebenar saya dan sesetengah lagi memang dah dijangkakan.benda ni melibatkan duit dengan amaun yang banyak.saya faham.saya betul2 teraniaya oleh pihak mangment (bagi mereka yang faham).saya banyak dijanjikan dengan janji2 manis dari director( tak perlu saya sebutkan).pasal tu saya banyak mempertahankn company apabila ditanya macam2 oleh customer.saya cuma menjalankn apa yang diarahkan oleh pihak managment tak lebih dari tu.sometime saya juga banyak tolong customer untuk mengurangkan jumlah yang perlu dibyar,promote customer kpd managment untuk jadi agent even saya pernah merayu kepada mangment untuk mengurangkan harga bayaran sesetengah orang dgn jumlah yang besar.adakalanya director bagi dan adakalanya tidak.director pernah menegur saya supaya tidak terlalu menyebelahi customer and tidak memberitahu ape urusan n perancangan syarikat.tapi kadang2 saya tercakap juga dengan beberapa customer beberapa perkara.mungkin ramai yang tak nampak hal tersebut.xpe.saya tak kisah pun.cuma saya merasa sedih bila benda2 cam ni berlaku semua orang salahkan saya..memang saya langsung tidak menahu hal ni..yea memang saya rapat ngan ariffin tu tapi dia tak bgtahu satu haram pun even kwan2 rapat dia pun(kwn2 rapat dari kelantan)yang selalu kluar n sembang sama2 tidak tahu menahu.inikan saya.come on la…semua orang tahu benda2 cam ni berisiko..semua orang tahu dan ada pengalaman masing2.ramai yang mintak jaminan dari saya apabila menyertai coulomb.saya tak pernah janji apa2 ngan sape2 pun melainkan kawn ngan orang yang rapat ngan saya(tak perlu saya sebutkan).

    saya banyak belajar banyak benda dari kejadian ini..saya harap semua orang pun camtu.harga yang perlu dibayar untuk dapatkn pengalaman ini begitu tinggi bagi diri saya..muhasabah dan syukur kpd tuhan..

    sabahans

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-02

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  sabahans on Sat Jul 04, 2009 5:14 pm

    Comment by zakaria
    2009-07-04 15:46:28

    apa2 nk tanya boleh call saya la..(0102193594)..maaf kalau saya tak jawab atau line busy..

    myy

    Posts : 6
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  myy on Sat Jul 04, 2009 7:49 pm

    Hai zakaria

    i dengar awak kena pukul ke??? betul.......... saya memang risau!!. harap tak appa apa berlake pada our staff.

    everybody even me know that we take risks and paid $$$$$$$$$$$$ for this part time data entry job....
    so please lar dont point people!!!!!!!!!!!!.
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Sat Jul 04, 2009 7:59 pm

    dgr dr mne lk ni?

    138

    Posts : 4
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  138 on Sat Jul 04, 2009 8:19 pm

    Ada call zek...dia kata ok tak kena pukul...rumors sahaja
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Sat Jul 04, 2009 8:28 pm

    alah. yang buat cerita ni pon belum tentu org colomb. saja je wat dajal.
    avatar
    acura_paul

    Posts : 28
    Join date : 2009-07-01
    Location : KUALA LUMPUR

    NO LIES

    Post  acura_paul on Sat Jul 04, 2009 9:24 pm

    WEI GUYS PLEASE JGN LAH BUAT BUAT CERITA .. YOU GUYS TAK PAHAM KER FEELINGS ORANG ...

    staff coulomb

    Posts : 19
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff coulomb on Sun Jul 05, 2009 12:56 am

    erm..i don't understand npe still ade yg nak buat citer. korang ni xtau ke beribu org susah hati ditipu, korang plak menambahkan masalah. pls la jgn mainkan perasaan org mcm ni. korang buat mcm ni same je ngan perangai boss2 coulomb tu. xde beza. memainkan perasaan org!

    lg satu, sp yg memandai kate COULOMB dibuka isnin ni..??MD nak bg keterangan?? erm, klu betul la dia tu nak bg keterangan, npe hari selasa tu lg dia x inform mn2 staff dia, so yg lain xsusah hati? ni nmpk mcm dia melarikan diri. and i think it's too late!! ni zaman teknologi la. byk cara kita nak berhubung antara satu sama lain.

    lantak korang la klu still nak ckp benda2 yg MUSTAHIL. klu mcm tu, xde beza ktorang ni staff coulomb muncul dlm forum ni. KORANG SEMUA LEBIH TAU DRP KTORANG YG INSIDER NI KAN??

    THINK ABOUT IT!
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Sun Jul 05, 2009 1:08 am

    staff coulomb wrote:
    erm..i don't understand npe still ade yg nak buat citer. korang ni xtau ke beribu org susah hati ditipu, korang plak menambahkan masalah. pls la jgn mainkan perasaan org mcm ni. korang buat mcm ni same je ngan perangai boss2 coulomb tu. xde beza. memainkan perasaan org!

    lg satu, sp yg memandai kate COULOMB dibuka isnin ni..??MD nak bg keterangan?? erm, klu betul la dia tu nak bg keterangan, npe hari selasa tu lg dia x inform mn2 staff dia, so yg lain xsusah hati? ni nmpk mcm dia melarikan diri. and i think it's too late!! ni zaman teknologi la. byk cara kita nak berhubung antara satu sama lain.

    lantak korang la klu still nak ckp benda2 yg MUSTAHIL. klu mcm tu, xde beza ktorang ni staff coulomb muncul dlm forum ni. KORANG SEMUA LEBIH TAU DRP KTORANG YG INSIDER NI KAN??

    THINK ABOUT IT!

    relax nieta. jgn mengamuk. heheh. sabar2
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  scarecrows on Sun Jul 05, 2009 1:09 am

    i dengar hr isnin ni ada org nak wat protes kat ofis coulomb kul 10 pagi. i pegi balai polis dang wangi tadi wat laporan, sambil2 tanya pasal perkembangan kes ni. polis kat situ kata tiada perkembangan lagi. Sabar jelah..

    myy

    Posts : 6
    Join date : 2009-07-03

    important

    Post  myy on Sun Jul 05, 2009 1:14 am

    it all not true office will open on monday. somebody create uncessary for their own purpose needs. please dont trust. as we check with staff. there are nobody knows this matter. staff going to see inspector on monday at 12am. Sabar!!!!!!!
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Sun Jul 05, 2009 1:25 am

    scarecrows wrote:i dengar hr isnin ni ada org nak wat protes kat ofis coulomb kul 10 pagi. i pegi balai polis dang wangi tadi wat laporan, sambil2 tanya pasal perkembangan kes ni. polis kat situ kata tiada perkembangan lagi. Sabar jelah..


    polis kita. hahahah. mcm tu la. kononnya mcm kes terpencil.
    kata dah masuk campur tangan BNM. buat la check transfer duit.
    check dengan local bank. pastu buat la networking dgn thai .
    pastu buat la network dgn kastam / imegresen.
    pastu cek la cctv. cctv dlm megan avenue. lift. semua. pastu
    cek la cctv jalan raya. kan k.l dah penuh cctv. itis punya.
    pastu check la alamat rumah. pastu kata derek tu banyak bisnes, cek la semua bisnes dia punya akaun.
    soal siasat staff dan secuirity. check semua tiket penerbangan / transit darat / laut
    pastu pergi tanya family(confirm jmpa family) dan dan jiran. pastu. kalau dorang dah melalaui sempadan. mesti akan ada sekatan dulu/ mana lepas bawak cash banyak. kalo lepas ikot jalan legal, dorg mesti ada kautim dgn kastam. kalo x mungkin naik bot haram.
    ataupon masih ada kat malaysia, cuma xjumpa kat mana. kita ada satelite. number phone semua register.
    detect la pki gps. pastu. banyak benda dorg tggalkan. number i.c ada. mcm2 ada. kalau naik kereta sendiri mesti isi minyak. kat stesen minyak semua ada cctv skang.

    sebenarnya boleh je dpt walopon sikit info. tapi ye lah kan.
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Sun Jul 05, 2009 1:27 am

    aku memandai je ni. kang ada gak yang nak sembur aku ni. =p

    want2know

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-01

    to q

    Post  want2know on Sun Jul 05, 2009 1:38 am

    mmg btol la q... polis kte jer yg lmbt b'tindak,sbnrnya klu wat btol2 mesti dh dpt info...
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Sun Jul 05, 2009 1:54 am

    want2know wrote:mmg btol la q... polis kte jer yg lmbt b'tindak,sbnrnya klu wat btol2 mesti dh dpt info...

    xsangka ada sokong.aku banyak tgk tv je.

    sebenarnyakan. benda ni da jauh sgt. kita mmg nanti kan polis nye update. bila dlm keadaan mcm ni kan. rasa mcm blur2 je. aku sebenarnya rasakan mmg susah kita nak dapat duit balik. tapi mmg berharap dpt. kalau boleh nak je colomb ni ada semula. tapi tu mcm mimpi je la. paling busuk pon nak bagi lega hati. dpt tangkap dorg tu da kira mcm dapat separuh modal da. hahahha.

    (saja borak kosong. xde update, bosan gila)
    avatar
    peningaku

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-04
    Location : Damansara

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  peningaku on Sun Jul 05, 2009 2:47 am

    tahu ape nak jadi la.. tgk la pagi isnin tu jadi apa laaa....
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Sun Jul 05, 2009 2:48 am

    peningaku wrote:tahu ape nak jadi la.. tgk la pagi isnin tu jadi apa laaa....

    MAKSUD NYA?

    Sponsored content

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Wed May 23, 2018 3:13 pm