Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Share

    staff coulomb

    Posts : 19
    Join date : 2009-07-03

    INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff coulomb on Fri Jul 03, 2009 1:05 am

    aku ni mmg betul2 staff coulomb. aku xtipu. tp aku tertipu jugak ngan 3 boss aku. so, kat cni aku nak betulkan ape yg korang ckp.

    1-zack tu mmg customer care mcm aku je dan dia bukan MANAGER @ ASSISTANT MANAGER (HELLO!!!!!!!!! Evil or Very Mad )
    2-ktorang xkena tahan pon and ktorang just pegi balai polis dang wangi selasa tu tuk buat laporan.
    3-ktorang staff PEREMPUAN yg korang kate BODOH tu la yg call police.
    4-zack mmg xde kat office selasa lepas, yg ade aku n staff yg lain n pak guard.
    5-pasal duit dlm bank, directors kena tahan kat mn2 tu adalah RUMOURS semata2 sbb skrg ni POLIS masih buat siasatan.

    skarang ni aku xfaham KENAPA ade customers nak blame kan ktorang. padahal klu ktorang bersubahat sekalipun, ktorang xkan berani dtg office last TUESDAY and ask all of the customers to come in to the office even ambik masa ktorang nak bukak pintu sbb ktorang takut klu ape2 benda yg x diingini berlaku sbb ktorang semua PEREMPUAN. what else can we do to protect ourselves!!??once again i want to HIGHLIGHT here, ZACK is not there with us!! sp2 customer yg ade time tu, dorang lebih tau. zack hanya menampilkn diri masa kat balai polis dang wangi WITHOUT lodge a report. hanya ktorang staff ppuan shj yg buat report that time.

    pagi 29/06/09 aku dpt msg dr budak opis aku jugak "arini cuti, adik en. ariffin meniggal"..so esoknya ktorang dtg mcm biasa even time tu ktorang dah rasa lain mcm sgt!!then ktorang semua xnak bukak office and tggu boss dtg office smpi pukul 11..sbb tu ktorang mengurungkan diri dlm office cz klu ktorang bukak office mcm biase pon, cmner korang nak ambik PAYMENT and do the REGISTRATION klu boss xde??sbb ktorang pon xde duit la nak byr utk payment korang. and FYI, family aku pun ramai yg joined benda alah ni..and aku sndr pon sama..bukan korang je yg rugi, aku pon sama!!

    think about it, aku ni MELAYU bukan jenis MAKAN MELAYU mcm EN. WAN MOHD ARIFFIN yg aku sangka baik orgnya rupanya CELAKA JAHANAMMMMMMMM..ape2 korang nak ty,let it out here guys..but pls, don't being rude.


    for real,

    EX-COULOMB STAFF

    ceaser666

    Posts : 1
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  ceaser666 on Fri Jul 03, 2009 1:12 am

    habis tu?? apa citer yang sebenarnya?? dah macam2 version aku baca.. xtau mana satu yang betul... yang pasti duit aku lesap.. Crying or Very sad
    so tolong buat satu subjet yang sahih dan nyata bleh tak admin?

    staff coulomb

    Posts : 19
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff coulomb on Fri Jul 03, 2009 1:14 am

    setakat ape yg aku tau, itu je yg aku berani ckp. sbb aku sndr xtau ape perkembangan terbaru. bukan ko sj yg lesap duit, aku pon sm. termasuk famili aku..mmg aku hangin gile ngan boss2 tu..
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 1:17 am

    1stly thanx join forum ni =]

    tahniah sebab dapat terangkan kejadian yang betul. i hope u ni memang betul staff coulomb.

    sape ni? ros?


    so. u dah baca topic yang percanggahan info tu? kitorang sendiri pening mana satu yang betul. tertunggu2 penjelasan dari staff sendiri. sebab staff lagi banyak info. because u all is inside kan.

    sekarang apa pendapat u, apa yang patot kami buat. apa polis ckp?

    staff coulomb

    Posts : 19
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff coulomb on Fri Jul 03, 2009 1:19 am

    nope. i bukan ross, tp i NIETA..maybe u xkenal..so, skrang i dok bc je smua yg korang anta..mmg i angin sgt ngan zack tu sbb dia buat citer smpi mcm tu sekali.. manager konon..

    di sbbkan dia, citer ni jd makin rumit..skrg ni i sndr xtau perkembangan terbaru..yg pasti, ktorang xkene tahan ok!!
    Smile

    sweet_mama

    Posts : 11
    Join date : 2009-06-30

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  sweet_mama on Fri Jul 03, 2009 1:21 am

    Aku langsong tak blame ko..... even Eric manger kat cawangan BBB pon aku tak salahkan dia...dia pon pekerje gak....kene tipu gak....dia pon syukor gak aku tak marah2 dia.... ramai yg marah2 dia mcm dia yg bertonggengjawab Evil or Very Mad

    Ape pon, tq for the info.....n aku pon dah terime kenyataan yg mmg duit aku RM 2080 tu dah jadi arwah dah Sad

    Neway, ko takde ke alamat si penipu tu?? Kalo ade kite boleh wat rombongan cik kiah ke rmh dia Twisted Evil

    sabahans

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-02

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  sabahans on Fri Jul 03, 2009 1:22 am

    yallah apa patut kita buat,,, kena tunggu lagi kah macam mana??? nak tanya lah,,, ada urang cakap company coulomb baru beli 20 PC baru yang nak distribute ke brance lain betul kah nih>???? dengar dengar kamu pun dapat photocopy mesin baru kan dekat ofice??? dah nak lari buat apa nak sayang duit beli benda macam tu,,,,
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 1:23 am

    oh nieta. =]

    polis ada bgtau ape2?

    maknanya haritu memang semua yang boss besar2 hilang, and u all pon xtau dorg dah lesap kemana la kan.

    kitorang kumpulkan info dari semua tempat. ada dari branch bangi, penang, zack, entah sape2 lagi. so memang rumit sangat2.

    so u all staff skarang memang xde perancangan ?
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 1:25 am

    sabahans wrote:yallah apa patut kita buat,,, kena tunggu lagi kah macam mana??? nak tanya lah,,, ada urang cakap company coulomb baru beli 20 PC baru yang nak distribute ke brance lain betul kah nih>???? dengar dengar kamu pun dapat photocopy mesin baru kan dekat ofice??? dah nak lari buat apa nak sayang duit beli benda macam tu,,,,


    mengikut cara org jahat pikir. itu la trick dia. korbankan sikit la. nak amik untung banyak ni kan . so, untuk biar kita leka. bukak la branch. pendapat aku la

    apabolehbuat

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-03

    x payah fikir dah..memang dah kena tipu pun

    Post  apabolehbuat on Fri Jul 03, 2009 1:27 am

    kepada semua coulombers, x payahlah korang tunggu bahawa coulomb akan beroperasi semula…korang semua dah kena tipu..disebabkan duit, anda semua dah kelabu mata…anda fikirlah secara logik, mana ada bisnes di dunia ni yang dapat fixed income..

    coulomb dah tipu anda semu..
    anyway, kita kena bersyukur juga sebab dapat pengajaran yang sangat berguna dalam hidup.

    sabor je la

    BlckBook
    Guest

    Persoalan..

    Post  BlckBook on Fri Jul 03, 2009 1:29 am

    kepada real staff Coulomb.. aku nak tanya few questions:

    1. Betul ke tak betul yg Coulomb memang ada real contract dengan US company tu?

    2. Betul ke tak betul yg Coulomb mmg ada Akaun untuk simpan duit dalam Bank? If ada, betul ke tak betul semua duit dah lesap atau still ada duit dalam akaun kat Bank tu? and Bank yg mana satu?

    3. Kenapa hari isnin still boleh masukkan data but malam isnin start server down?? and actually kat mana server korang time tu? Server tu dalam office kat HQ ke?

    4. Korang semua takde langsung ke gambar muka En. Ariffin? Kalau ada, aku nak buat poster most WANTED person.. ganjaran ialah kita bagi chance org yg dapat tangkap tu belasah and bagi penampar sebijik dulu kat muka En. Ariffin....

    .
    .



    -esok pegi jogging-

    .

    sabahans

    Posts : 15
    Join date : 2009-07-02

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  sabahans on Fri Jul 03, 2009 1:35 am

    saya memang dah anggap kena tipu,,,, cuma menharapkan kalau lah dia buli operasi balik lagi bagus,,, sebab payment saya 10/07 for 11 accounts,,,,kawan saya lagi pinjam personal loan dari bank 16K semata mata nak buka account coulomb,,,, nasib dari Bank,,, kalu dari AH LONG macam mana,,,,,anggap lah nih pengajaran,,,,, DI MALAYSIA NIH TAK BULI PERCAYAKAN DATA ENTRY LAGI ATAU FAST MONEY,,,, saya lagi bodoh tak yakin dengan company nih terus buka 11 account macam kena jampi
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 1:39 am

    amik iktibar. lain kali jgn gopoh. mula dari bawah.

    staff coulomb

    Posts : 19
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff coulomb on Fri Jul 03, 2009 1:40 am

    Q..

    polis blm bgtau ape2 lg...msh dlm siasatan, well mcm xbiasa plak ngan polis kat m'sia ni..
    yes, mmg ktorang xtau ape2 pon yg boss akan menghilang kan diri mcm tu je..
    ktorang staff sendri mmg ade perancangan, tp ktorang pon xde information yg lanjut untuk diberitahu kat customers sbb kes ni masih dlm siasatan..



    BlckBook..

    1. Betul ke tak betul yg Coulomb memang ada real contract dengan US company tu?
    -ktorang ade selongkar bilik boss ari selasa lepas, ktorang ade jmpt agreement coulomb dgn US..

    2. Betul ke tak betul yg Coulomb mmg ada Akaun untuk simpan duit dalam Bank? If ada, betul ke tak betul semua duit dah lesap atau still ada duit dalam akaun kat Bank tu? and Bank yg mana satu?
    -yg ni aku xberani nak bgtau..sbb aku xdpt ape2 info

    3. Kenapa hari isnin still boleh masukkan data but malam isnin start server down?? and actually kat mana server korang time tu? Server tu dalam office kat HQ ke?
    -secara jujur dan logik, aku rs ke3-3 boss ni mmg dah plan awal2..dorang mmg target sethn dr fisrt coulomb ditubuhkan utk kaut duit customers..sbb ape yg aku tau, mn2 website yg kita buat, kite kene byr yuran dia yearly..so, bila dah cukup sethn dorang xbyr website tu, automatically website tu broken. spt ape yg aku tau, boss ckp server ktorang tu dr INDIA

    4. Korang semua takde langsung ke gambar muka En. Ariffin? Kalau ada, aku nak buat poster most WANTED person.. ganjaran ialah kita bagi chance org yg dapat tangkap tu belasah and bagi penampar sebijik dulu kat muka En. Ariffin....
    -aku mmg ade muka en ariffin dlm hp aku tp kurang jelas...tp ape2 pun, biar polis je yg buat siasatan
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 1:48 am

    bagus la nieta ada. dapat jawab soalan2 ni.

    thanx for ur cooperation..

    staff dekat k.l memang xde link dengan branch lain?

    sekarang ni. office siapa jaga? i mean. barang2 dalam tu semua.

    xde petty cash dala, office? kan selalu u all bg payment duit cash banyak sgt

    staff coulomb

    Posts : 19
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff coulomb on Fri Jul 03, 2009 1:50 am

    Q wrote:bagus la nieta ada. dapat jawab soalan2 ni.

    thanx for ur cooperation..

    staff dekat k.l memang xde link dengan branch lain?

    sekarang ni. office siapa jaga? i mean. barang2 dalam tu semua.

    xde petty cash dala, office? kan selalu u all bg payment duit cash banyak sgt

    Smile

    Q, staff dekat kl mmg ade link dgn branch lain, tp utk branch2 lain sllnye i xkan masuk campur sbb mls nak rumitkan kepala..cukupla melayan customer kat kl Smile

    office masih ditutup sehingga siasatan polis selesai..
    petty cash??xde lgsg!!ade pon bp hengget je..ktorang sndr yg pecah masuk bilik boss n selongkar e'thing..mesti dorang da bwk lari la tu Evil or Very Mad
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 1:56 am

    camtu ...

    ok mcm semua org tau. coulomb mmg banyak kekurangan dia.

    sebelum ni pon i memang dah agak yang coulomb memang akan jadi mcm ni.

    1st of all system kat coulomb yng memang kelam kabut kan.

    pastu secuirity yang sgt2 kurang. kalau kene rompak memang sia2 kan?

    pastu camera cctv. ada x camera cctv? rasa mcm xde.

    pastu system payment. i rasa kan. kalau i jahat. i guna mcm2 nama untuk dpt duit. sebab memang xle detect sgt kn. kalau kenal xdpt la nak tipu.

    memang sebelum ni u all takde rasa mcm something fishy je kat coulomb?

    staff coulomb

    Posts : 19
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff coulomb on Fri Jul 03, 2009 1:59 am

    Q wrote:camtu ...

    ok mcm semua org tau. coulomb mmg banyak kekurangan dia.

    sebelum ni pon i memang dah agak yang coulomb memang akan jadi mcm ni.

    1st of all system kat coulomb yng memang kelam kabut kan.

    pastu secuirity yang sgt2 kurang. kalau kene rompak memang sia2 kan?

    pastu camera cctv. ada x camera cctv? rasa mcm xde.

    pastu system payment. i rasa kan. kalau i jahat. i guna mcm2 nama untuk dpt duit. sebab memang xle detect sgt kn. kalau kenal xdpt la nak tipu.

    memang sebelum ni u all takde rasa mcm something fishy je kat coulomb?


    haha..FYI..i actually mmg nak sgt blah dr coulomb tu sbb mcm xselamat je keje c2..tp xde dpt mn2 offer..i ni yg paling byk bersuara bg cadangan buat tu buat ni..tp masuk telinga kanan kuar telinga kiri je Q..
    lantakla..janji gaji byr.. tu pon klu nak tau, gaji ktorang dahla byr every on 5th..lbt giler.. stupid!!
    hehe

    apabolehbuat

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-03

    x payah pening2kan kepala

    Post  apabolehbuat on Fri Jul 03, 2009 2:01 am

    memang akan tutup punya..anda fikirlah dengan akal yang waras..saya pun tertipu juga..walau apapun, apakan daya..sial..bangsat..mudah2an bos2 coulomb tu ditimpa bala yang bertimpa2..bikin susah orang je..jahannammmm

    staff coulomb

    Posts : 19
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff coulomb on Fri Jul 03, 2009 2:03 am

    apabolehbuat wrote:memang akan tutup punya..anda fikirlah dengan akal yang waras..saya pun tertipu juga..walau apapun, apakan daya..sial..bangsat..mudah2an bos2 coulomb tu ditimpa bala yang bertimpa2..bikin susah orang je..jahannammmm

    sabar2..klu u maki2 cmni pon, benda ni bukan blh selesai..ingat je, Tuhan sentiasa ade dgn org2 yg teraniaya mcm kita.
    Smile
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 2:11 am

    i nak tanya u all gaji berapa sebenarnya. kat k.l ni berapa staff?

    staff coulomb

    Posts : 19
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff coulomb on Fri Jul 03, 2009 2:14 am

    Q wrote:i nak tanya u all gaji berapa sebenarnya. kat k.l ni berapa staff?

    xperlu la ty gaji ktorang..malu nak bgtau..mmg ckit..boss tu kedekut..
    erm..total staff kat kl ade 11 org..10 ppuan sorang laki..2 boss..sorang HR

    noreason

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  noreason on Fri Jul 03, 2009 2:15 am

    Question to coulomb staff.
    Zack claimed dia sudah bekerja dgn coulomb for 4 yrs..so bermakna coulomb has estb for quite sometime....betulke?

    staff coulomb

    Posts : 19
    Join date : 2009-07-03

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  staff coulomb on Fri Jul 03, 2009 2:18 am

    noreason wrote:Question to coulomb staff.
    Zack claimed dia sudah bekerja dgn coulomb for 4 yrs..so bermakna coulomb has estb for quite sometime....betulke?

    OMG!!coulomb br start sethn la...cmner dia leh ckp dia keje 4thn??sblm ni nm company tu ASIA PACIFIC BELL SDN BHD then tukar nama kepada COULOMB tp mmg coulomb br bukak sethn!!WTF!!!!!sy ngan zack sama date joined coulomb iaitu pada July,28th 2008
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 2:19 am

    staff coulomb wrote:
    Q wrote:i nak tanya u all gaji berapa sebenarnya. kat k.l ni berapa staff?

    xperlu la ty gaji ktorang..malu nak bgtau..mmg ckit..boss tu kedekut..
    erm..total staff kat kl ade 11 org..10 ppuan sorang laki..2 boss..sorang HR


    hahah. nak malu ape. dah habis da company tu =]
    i ada pm u. xtau u dpt x.
    10 pompuan( i perasan ada staff2 baru) 1 laki (zack) 2 boss (aripin n ?) HR (siva)

    i ingt dalam bilik tu ramai lagi. hahah i xpenah masuk dlm tu.

    tapi ape yang u tau, u rasa memang asal nye kerja2 coulomb tu betul? memang data tu betul? n kontrak2 tu.

    Sponsored content

    Re: INFO'S FROM COULOMB STAFF

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Sat Jul 21, 2018 1:59 am