Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    PERCANGGAHAN INFO YANG KETARA!!! (hot stuff)

    Share
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    PERCANGGAHAN INFO YANG KETARA!!! (hot stuff)

    Post  Q on Thu Jul 02, 2009 11:55 pm

    SEBENARNYA ZAKARIA (ZACK) NI SIAPA?

    SIAPA YANG SEBENARNYA FAMILY DIA MATI?

    SIAPA SUE? SIAPA EEN? SIAPA YANG DAPAT INFO DARI STAFF2 NI?

    ATAU ADA YANG PUTAR BELITKAN INFO SUPAYA MAKIN JAUH KITA DARI PERKARA SEBENAR?


    NI PERCANGGAHAN YANG AKU DETECT DARI INFO2 KAT SINI DGN KAT BLOG LAIN





    Re: any news for TODAY??? (02 / 07 / 09)

    Post leaezy Today at 8:18 pm
    latest info!! staff coulomb kl dh msg suruh report di balai polis dang wangi esok...dia ckp mmg tak jumpe bos2 tu buat masa ni..so elok pegi report..i just got the msg and esok i nak pegi buat report..staff tu ckp bos diaorg mmg tak dpt dijejaki lagi..dia suruh report sebab nak kumpul ramai2 punye report then baru polis buat keje cepat skit..





    Re: nk btl kan info

    Post herm Today at 1:56 pm

    ari isnin aku pegi ofis...ade notice yg m'gatakan adk ariffin passed away...tomorrow operation will be open as usual...so ari selasa aku pegi lg...tiba2 aku tgk ramai org berkumpul dkt bwh....aku da x sedap ati...aku pon naik la...aku dgr org ckp ofis tutup pkl 1 br buka balik sbb nk tunggu bos....tungu punye tunggu ofis x buka2..dlm pkl 12 lbh ade sorg lelaki india buka pintu n terg kan ape yg jd...so lelaki india tu srh kami semua masok ofis..x lame lpas tu polis smpi amik keterangan kat staff coulomb... keadaan masa tu tak lah mcm apa yg korg dengar sebelum ni customer masing2 tgh blur tak tahu apa2 dorg diam n tggu penjelasan cuma ader sorg dua yg bersuara....tu pon mcm x pk seblm ckp....aku ngan custtomer lain tunggu n lihat je la...then ade staff bitau bos missing in action n dorg cube call bos x dpt....brg2 dlm ofis semuanye ok....xde ape pon yg berubah aku tgk...xde pon tande2 mcm bos nk lari...lpas tu polis soh staff n customer wat report kat balai dang wangi...so skrg ni polis tgh siasat.....



    Rajen said
    July 2, 2009 at 10:23 pm

    latest news. i went to coulomb 2day to check if there is any notice or polis activity. to my suprise nothing at all. There is no notice or any police seal mcm CSI.the door is still closed with notes frm ppl appealing somebody to call them.many ppl still walking in expect to coll pymt. sangat sedih tgk seorang makcik tersebak bila i bg tau apa dah jadi. i suruh depa smua pi buat polis report kat dang wangi ipd. i then calld my fren who has link with one of the agents who losed thousands. guess what?? The agent told that The officer in charge is on leave!!!!!! @##$%%$. He will be back only on the 4th. Itulah polis kita. Cuti,meeting n seminar. Bab tu jenayah d negara kita meningkat. Sebelum member balik, 3 bangsat tu dah pi balik bulan. jika menteri BN atau orang besar UMNO yang kena tipu ratus ribu, hari selasa lepas berita dah masuk TV,999 dan bkt aman dah bertindak secepat kilat. sori bros n sis kita smua insan biasa shj. i have lost all hope but i wil remem those 3 scumbags face.




    Een
    Kuala Lumpur, Malaysia
    Reply »
    |Report Abuse |Judge it! |#42 20 hrs ago
    Ok all, Een buka 6 account, adik Een buka 8 account so Een fhm prasaan u all..adik Een lagi la, da la 30hb tu dia nk amik 1st payment aleh2 ofis tutup. Ms dia gi ari slasa time 2 ofis buka tp polis dtg..

    Neway latest update, adik Een contact 1 of de manager dlm coulomb 2 En. Zakaria ptg td.
    En. Zakaria ni yg actually buka ofis ms ari slasa 2, tp problem is dia xleh nk bg duit kt sume sbb director yg leh sign petty cash..mslhnya directer lak MIA.(missing in action).

    En. Zakaria ckp dia da keje dgn coulomb 4 thn, n dia sndiri buka 40 account bln May lps. Dia check Maybank account Coulomb & dia bgtau kt adik Een duit million msh ader lg dlm account coulomb.

    Tp disebabkan org ramai bising & takut jd rusuhan ke ape, En. Zakaria ni yg call polis suh dtg ari slasa 2. Polis dtg & tanye whats de situation. Bila diberitahu yg director MIA polis suh tutup dulu operasi syarikat smpai dpt cari director.

    So,En Zakaria ni tutup dulu ofis & dia bgtau lg kt adik Een dia la yg shut down server website coulomb 2, utk elakkan kita continue buat keje buat smentara waktu ni. Ye la, sbb kang kite dok buat keje aleh2 akhir bulan ramai lg dtg tuntut duit sbb ckp kami da buat keje sbulan da..

    En. Zakaria ckp dia tgh tunggu apa kata polis & dia minta adik Een call dia blk dlm next week utk more info..

    Ok, sekadar bkongsi..Smile


    sue said
    July 2, 2009 at 9:13 pm

    betul ckp een tu…en zakaria yg buat repot polis, ssb staf coulomb hampir nk kene pukul ngan org2 yg dtg minta duit..salah satu org (INDIA) yg MIA dh kene tangkap kat KEDAH..dia ckp adik dia dh meninggal, psl tu dia MIA…kalu coulomb ni nk tipu buat apa dia call POLIS lo….coulomb ada 1.8 juta jer dlm bank…(check wit my fren wrkin in MBB)


    # wasabi says:
    June 30th, 2009 at 3:43 pm

    baru balik minum dgn zek…jgn ckp bukan2 lagi…benda blum confirm…aku dah sembang dgn zek…mcm benda ni missunderstanding jek….tapi..akan makan masa byk hari sbb dah involve polis..



    Comment by alpha
    2009-07-02 22:23:08

    zak manager????

    u all must b kidding…

    dia hanya customer service macam staff yg lain ade kat sane…. boleh dikatakan sebagai runner juga untuk bank in kan duit kita org…

    dia sendiri ade tunjuk kat saya dia punye confirmation letter…

    dan lagi satu…. i tak jumpa batang hidung dia pun kat coloumb tu pada hari selasa….
    dia hanya menampilakn diri pada pukul 3.3.pm kat balai gang wangi…..

    kalau kite manipulate semua cerita nie….. macam si zak ni yang subahat ngan directors coulomb….

    si zak ni juga pandai ambik hati org ngan cerita dia….
    cerita dia semua susah nak percaya…. dan dia x ade 1 account pun kat coulomb….


    Last edited by Q on Fri Jul 03, 2009 12:11 am; edited 1 time in total
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: PERCANGGAHAN INFO YANG KETARA!!! (hot stuff)

    Post  Q on Thu Jul 02, 2009 11:57 pm

    SUE CKP INDIA TU MATI.

    HERM CKP SI ARIPIN NYE LAK MATI.

    SAPE MATI?


    Comment by same boat Subscribed to comments via email
    2009-07-02 22:54:55

    Everything happened so sudden that no one seems to know what is going on.
    Sequence of events:
    Mon: Office closed. Noticed pinned on door.Bro of director “expire”
    Remarks: didnt say which one?

    Tues:Many came to get payment but door still closed
    and note below said office closed until 1.00pm
    Remarks:We were informed that the staff reported to polis and they came.Subsequently, all staff were told to close office and go to Dang Wangi station to lodge report.This was confirmed by Mary from Klang office who also went.
    I managed to speak to En Zakaria(Asst Mgr)at night who told me that the 2 Indian directors were arrested in Penang.

    Wed: Many still unaware that office close and came for payment. They were disappointed.
    Remarks: Called up Zak again late at night.This time he contradicted himself and said he was not sure if the directors had been arrested.
    But I was assured that there were still RM5Mil in the bank account(can any one clarify this).

    Suggestion: Those who lost money shud lodge report to the polis to protect their interest.
    Since deposit taking is under the purview of Bank Negara,can any one trained in Law give some comments here?
    Will the I.O. who took down the Report file a formal complaint to BNM or those who lost money shud go to BNM and lodge individual report?

    That is all for the time being,frens. Keep in touch.
    MyAvatars 0.2
    Reply to this comment

    Comment by Rajen
    2009-07-02 22:59:41

    latest news. i went to coulomb 2day to check if there is any notice or polis activity. to my suprise nothing at all. There is no notice or any police seal mcm CSI.the door is still closed with notes frm ppl appealing somebody to call them.many ppl still walking in expect to coll pymt. sangat sedih tgk seorang makcik tersebak bila i bg tau apa dah jadi. i suruh depa smua pi buat polis report kat dang wangi ipd. i then calld my fren who has link with one of the agents who losed thousands. guess what?? The agent told that The officer in charge is on leave!!!!!! @##$%%$. He will be back only on the 4th. Itulah polis kita. Cuti,meeting n seminar. Bab tu jenayah d negara kita meningkat. Sebelum member balik, 3 bangsat tu dah pi balik bulan. jika menteri BN atau orang besar UMNO yang kena tipu ratus ribu, hari selasa lepas berita dah masuk TV,999 dan bkt aman dah bertindak secepat kilat. sori bros n sis kita smua insan biasa shj. i have lost all hope but i wil remem those 3 scumbags face.

    Een, Zakaria tu penipu. Dlm opis masa kita serbu hya staff pompuan dan pak guard je ada. Apa dia lompat ikut tingkap ke?? Alpha betul.


    Last edited by Q on Fri Jul 03, 2009 12:22 am; edited 1 time in total
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: PERCANGGAHAN INFO YANG KETARA!!! (hot stuff)

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 12:06 am

    ada banyak lagi. malas aku nak amik..

    ada yang kata satu orang pon xkene tangkap.
    pastu ada plak cakap yang dah dapat tangkap.

    ada orang kata 4 juta
    ada kata 1.8 juta

    ada yang kata staff da pegi report polis
    ada yang kata staff kene tahan polis

    ada yang kata aripin nya adik yg mati
    ada yang kata india punya adik mati

    ada kata zack ada masa selasa siap lapor polis
    ada kata batang idong zack pon xde

    bnyak lagi ni... apeda

    tranformers

    Posts : 21
    Join date : 2009-07-01

    Re: PERCANGGAHAN INFO YANG KETARA!!! (hot stuff)

    Post  tranformers on Fri Jul 03, 2009 12:18 am

    COMFIRM!!!!!! ANDA TELAH DITIPU

    SERANGGGGGGGGGG affraid affraid affraid
    avatar
    acura_paul

    Posts : 28
    Join date : 2009-07-01
    Location : KUALA LUMPUR

    put this to end

    Post  acura_paul on Fri Jul 03, 2009 8:04 am

    Bro aku dah bosan dah dengar cerita dongeng nie... lets put this to end ... we meet ... anyone organize this sat .. we discuss then on monday we go to discuss with them ... good or bad we need to meet them to clarify this matter ... kite for right now plan ....

    woiiii
    Guest

    Re: PERCANGGAHAN INFO YANG KETARA!!! (hot stuff)

    Post  woiiii on Fri Jul 03, 2009 10:34 am

    korang ni jgn lah tunggu matahari jatuh keriba... nampak sgt kt org ni kene tipu.. mcm ni lah.. kt mintak tlg media biar die org yg buat keje.. ni sah sah kene tipu... dah alang2 dah kene tipu biar media cari jawapan aper yg kt org cari... ni sah dah duit kt x kan dapat balik.. nak tggu sampai bile woiii... biar hilang2 mcm 2 jer? kamon lah.. x lah tertunggu2 mcm skrg.. biar org yg x tau jd tau... kt blh selamatkan semua org yg terlibat bt kerja partime internet.. ingat kt dah banyak sgt mengharap.. fikir2 kan dan selamat mencube...

    Suffer I
    Guest

    Re: PERCANGGAHAN INFO YANG KETARA!!! (hot stuff)

    Post  Suffer I on Fri Jul 03, 2009 12:19 pm

    Jap nak pikir ermmm....ok double comfirm kita ditipu! DOUBLE SERANGG!!!!! eh tapi nak serang pakai ape? takpe aku bawak keyboard,keyboard baru sepohinggit jer,ketuk kepala sorang tuh,pastu ketuk pala kita sendiri pasal kita pegi join yah! yah!yah! mana dia En. Wan tuh!?scratch

    Sponsored content

    Re: PERCANGGAHAN INFO YANG KETARA!!! (hot stuff)

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Wed May 23, 2018 3:10 pm