Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    Why I create this forum...

    Share

    cikgu ma
    Guest

    aduh!!!aduh!!!!

    Post  cikgu ma on Wed Jul 01, 2009 1:34 am

    Crying or Very sad [i]betol ke niii...mcm ade bnda x baek jer tntang coulom ni.aku baru jer masuk 30ac ni.x dpt pyment lg.bukan duit aku pulak tu.duit bank!!!!! Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

    CooCooWo
    Guest

    Menant hari esok Rabu 1st July 2009

    Post  CooCooWo on Wed Jul 01, 2009 1:40 am

    Dengar citer dah ader perkembangan pasal boss2 tu ... katanya dah jumpa jalan pulang ... dah dapat semula ingatan ... sesiapa yg dapat tau boss dah pulang, tolong la kasitau semuja kengkawan ok. Risau bebenor ni tapi ati ni rasa macam ni bukan kes tipu ... or maybe ati ni nak sedapkan ati sendiri je ntah la. Xyah la ramai2 gi meneyerang kat opis tu ... kita wakilkan je pada yg ader lebih 100 akaun tu dah la ... kami ni ckit je akaun tapi yg sedih tu pasal belum dapat balik duit modal ... dah la modal amik ngan along!!! jangan la hilang ngan pokok skali nnt along mai rumah Crying or Very sad
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: Why I create this forum...

    Post  Q on Wed Jul 01, 2009 1:42 am

    aku start bulan 10 tahun lepas. aku buat satu2.

    dan kali terakhir aku amik payment 27/6 baru ni. semuanya ok.

    sebelum ni aku mintak payment melalui bank in. tapi lambat.

    so, aku terus pergi amik tiap2 bulan pertengahan bulan dan akhir bulan

    komen aku pasal coulomb ni pasal sistem dia memang failed.

    sebab tu kene sentiasa berjaga2, management dan operasi coulomb terlalu kelam kabut.

    xtau kenapa dorang xupgrade semua ni. mungkin xde masa.

    ikutkan ofis dia lagi ok dari koperasi pinjaman yg aku apply sebelum ni.

    cuma tak tau kenapa, kalau betul ada kekecohan tadi , sepatutnya kalau mereka dipihak yg betul tampil atau bgtau kita semua.

    aku tak pergi sana tadi sebab tu aku tak tau sgt pasal tadi. cuma siapa yg ada bukti mereka ke sana siap dengan gambar ke ape. cuba ceritakan apa yg berlaku sebenarnya.

    pihak coulomb xsepatutnya berdiam diri. mungkin ada alternatif lain untuk mendapatkan dan menceritakan hal sebenar.

    pernah terfikir nak tambah akaun skali banyak terus. tapi risiko besar sgt.

    SENSASI
    Guest

    BOSS COULOMB DAH DI TAHAN POLIS

    Post  SENSASI on Wed Jul 01, 2009 1:42 am

    I CITER PANAS DAH NI.BETUL KE BOS2 DIE SKRANG D TAHANAN POLIS D PENANG.PLEASE GIVE NEW LATER STORY???

    kolamlimpa

    Posts : 2
    Join date : 2009-07-01

    Re: Why I create this forum...

    Post  kolamlimpa on Wed Jul 01, 2009 2:08 am

    Fuh nasib baik tul...aku baru cadang nak pinjam ngan along masuk Coulombworld..ingat nak belasah 10 lot..agak2 bley ok ker...? klu ok aku nak pinjam gak..tak kire aaa

    dengz
    Guest

    pe cite nie...

    Post  dengz on Wed Jul 01, 2009 2:19 am

    aku baru btahu psl coulomb ni dari sorg kawan ari sabtu lepas..baru nk sedapkn ati nk wt 5 acc terus...tp bile korng story yg ukan2 nie,tkt plak aku..baru anggan2 nk cari duit raye... Sleep

    faiz979

    Posts : 23
    Join date : 2009-07-01

    salam & selamat malam

    Post  faiz979 on Wed Jul 01, 2009 2:28 am

    erm.. coulomb... ku sangkakan panas hingga ke petang, rupanya tsunami jam 11 pagi.. awal2 pagi lagi dah tsunami.. petang plak hujan serta ribut petir..

    by the way, aku just amik upah jer utk buat coulomb nie.. ader lah dalam 20 akaun.. erm tak rugi sangat pun.. cumanya kesian plak kat member yg invest tue.. 10 akaun yg belum terima bayaran...

    erm.. kalau ikut dari cerita, nampaknya memang sahih ler coulomb nie arwah dah.. benda nie memang dah aku predict sebelum launch kat penang.. selalunya scam punya biz nie akan buat gimik yg dia tak de masalah.. buka branch adalah salah satu gimik coulomb yg menjadi..

    bermula pada 30/mei/2009.. penang branch punya receipt habis hampir 400 keping.. jika sekeping mewakili rm1040, bermakna dalam sebulan saja di penang dah collect rm400,000.. itu kalau 1 receipt tue rm1040...

    branch manager penang bagitau kata coulomb nie safe punya.. tak percaya call ler Kementerian Sumber Manusia, Jabatan Tenaga Kerja or Kementerian Perdagangan Dalam Negeri... siap kata coulomb akan sign agreement dengan KSM utk program memberikan pekerjaan kepada pekerja yg diberhentikan kerja lagi.. nak iklan dalam TV... pergh...

    sekarang, aku dah hilang kerja.. erm.. nasib ler..

    dengz
    Guest

    just tanye

    Post  dengz on Wed Jul 01, 2009 9:51 am

    sori semua,just nk tanye...aku mmg belum join lg..tp semangat nk join tu mmg kuat sgt2..
    ape yg aku dpt tahu dari sorg kwn,nk join coulomb ni ada kontrak 2 thn kn? dan biasenye kontrak nie
    besertakan dgn surat perjanjian kn? tp aku xtau la cmner,coz aku x join lg..so klu terjadinye perkara yg x baik,
    boleh x bende2 tu semua dibawa ke pihak yg berkenaan?
    aku just tanye jer..tuk sedapkan ati aku sndiri yg mgatakan coulomb di pihak yg benar..

    nurr

    Posts : 22
    Join date : 2009-07-01

    Re: Why I create this forum...

    Post  nurr on Wed Jul 01, 2009 10:12 am

    smlm aku t'kejut giler bila dpt info psl ni...xsangka tol leh jd cmni...b4 aku join ni pon aku dh kira ati2 dh..investigate ngn SSM, bank (pakai org dlm) sume psl coulomb nih...so far ok jew...clear....payment pon since aku register ok jew..xde pape mslh..last saturday pon aku amek payment..siap register 5acc....tensen tol bila taw psl BOS diorg wt taik... Evil or Very Mad walau pape pon xblh nk ckp pape lg sbb bnda ni baru & x kompem lg..just wait jew laa...hope pulih mcm biasa....MCM MN AKU NK GTAU SUME ORG NIH!!!!! KJE PON AKU DH RESIGN!!!! pale scratch

    ktcnvr

    Posts : 1
    Join date : 2009-07-01

    Re: Why I create this forum...

    Post  ktcnvr on Wed Jul 01, 2009 10:47 am

    My payment due next week.... so most likely we have been con. This group of people is too much get away with people hard earn money.

    faiz979

    Posts : 23
    Join date : 2009-07-01

    Re: Why I create this forum...

    Post  faiz979 on Wed Jul 01, 2009 10:50 am

    nurr wrote:smlm aku t'kejut giler bila dpt info psl ni...xsangka tol leh jd cmni...b4 aku join ni pon aku dh kira ati2 dh..investigate ngn SSM, bank (pakai org dlm) sume psl coulomb nih...so far ok jew...clear....payment pon since aku register ok jew..xde pape mslh..last saturday pon aku amek payment..siap register 5acc....tensen tol bila taw psl BOS diorg wt taik... Evil or Very Mad walau pape pon xblh nk ckp pape lg sbb bnda ni baru & x kompem lg..just wait jew laa...hope pulih mcm biasa....MCM MN AKU NK GTAU SUME ORG NIH!!!!! KJE PON AKU DH RESIGN!!!! pale scratch

    agreement? hehehe.. pernah tak nko dengar Jai network? Estana Farm? semua tue agreement siap ader mati stem, sign dengan lawyer.. tapi tue lah.. kalau nak nipu, dia nipu juga...

    nurr

    Posts : 22
    Join date : 2009-07-01

    Re: Why I create this forum...

    Post  nurr on Wed Jul 01, 2009 10:55 am

    tu la psl...punye la aku hati2....dh jd mcm ni lak....payment 2 acc lg next week..pstu next lg 2 acc....nmpknye..hangus cmtu laa...... Mad Hampeh tol nyer india..
    kalau En. Wan Ariffin aku xtaw la die sanggup wt cmtu ke x...xtahu nk pcya ke x.... confused

    faiz979

    Posts : 23
    Join date : 2009-07-01

    Re: Why I create this forum...

    Post  faiz979 on Wed Jul 01, 2009 11:10 am

    nurr wrote:tu la psl...punye la aku hati2....dh jd mcm ni lak....payment 2 acc lg next week..pstu next lg 2 acc....nmpknye..hangus cmtu laa...... Mad Hampeh tol nyer india..
    kalau En. Wan Ariffin aku xtaw la die sanggup wt cmtu ke x...xtahu nk pcya ke x.... confused

    belambak lah company scam kat malaysia nie..
    standard la... diaorang sanggup kluarkan modal beratus ribu ringgit, utk mengaut keuntungan berjuta ringgit.. buat website, buat system bagi nampak real.. bayar payment for hampir 1 year without any problem...

    bila sampai matlamatnya.. so dia scam ah...

    nurr

    Posts : 22
    Join date : 2009-07-01

    Re: Why I create this forum...

    Post  nurr on Wed Jul 01, 2009 11:27 am

    arghhhh....!!!!! aku xley pk pape dh ni...nmpknya biz aku t'gendala dh...t'pksa cari kwn2 yg penah offer kje...kne kje blk ni....
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: Why I create this forum...

    Post  Q on Wed Jul 01, 2009 12:08 pm

    Aku pada mulanya memang susah nak percaya kerja macam ni, sebab sebelum ni aku memang dah kene.
    so, kali ni aku dah berjaga2. dan kalau betul company ni scam aku kene cepat untuk kutip duit.

    strategi aku sebelum mula, aku mulakan satu2 dan aku topup.
    aku xkan bgtau sesiapa yg aku buat coulomb ni. sebab kemungkinan mereka mempunyai taget .
    jadi lagi ramai buat lagi cepat taget tu smpai. bukan aku nak kedekut pasal duit kepada org lain. tapi aku nak capai taget aku dulu. aku ngah kumpul duit kawin. =p dah setel duit tu baru leh cite kat org lain . hahahha

    tapi setiap bulan aku pergi orang makin ramai. dan aku makin risau. dari payment di bank in, terpaksa aku pegi amik sendiri sebab masalah lmbt.
    kekurangnan staff. dan sistem yg tak di upgrade menunjukkan kelemahan coulomb ni.

    secuirity yg tersanagt low. kalau aku jadi boss company ni dan memang company ni betul. aku dah lama upgrade benda ni dah.

    pernah semasa aku nak amik payment. dgr orang belakang berborak2 pasal ada akaun banyak2. berhenti kerja. aku nak je nasihatkan diorang semua. tapi diorang mcm bermegah2 masing2 nak up ckp yg gah2. smpi aku rasa mungkin coulomb boleh dipercayai 100%

    aku tau ramai yg terkilan. tapi bersabar je dulu. dan kita tunggu. mungkin kita bleh luangkan masa bersama, idea ramai mungkin ada gunanya. ini jugak salah satu sumber aku cari pendapatan. dan korang perlu ingat. bagi yg dah bekerja jgn berhenti kerja. just buat part time. apa2 pun yg korang buat lepas ni. dan jgn terlalu tamak.

    aku sendiri buat coulomb,buat MLM, kerja makan gaji.. semua buat dari bawah. slow2. biar lambat sket. asal selamat.

    faiz979

    Posts : 23
    Join date : 2009-07-01

    Re: Why I create this forum...

    Post  faiz979 on Wed Jul 01, 2009 10:38 pm

    Latest NEWS………… I have heard that there is no more money in the Bank……….all the info of 40 Million ringgit in the bank are all bull sh1t…It is important that we let the police do their duty and make all this bastards pay for cheating all the people.
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: Why I create this forum...

    Post  Q on Wed Jul 01, 2009 10:44 pm

    mana info dapat?

    X09
    Guest

    aku terkena lagi

    Post  X09 on Thu Jul 02, 2009 2:16 am

    [i] kabare semua...just nk tumpang lalu sat noo..
    dari pendapat hampa yg aku dah baca & pengalaman sendiri serta rakan seperjuangan...
    beberapa persoalan bermain di minda aku atau mungkin anda semua..

    1- System pembayaran gaji /hasil kerja kenapa tak semua masuk bank (macam ko org keje la, ada juga yg pakai check)
    2- Kena bayo $1040 semasa bukak 1acc (boleh terima akal sebagai deposit kerja/adminstration fee)
    3- Bank in deposit atas nama syarikat (semua sekali ada berapa akaun atas nama coulombworld?)
    4- Agrement 2 thn (tapi kenapa dalam agrement letter tu setahun ja - info dari branch JURU, penang openning on May, 2009)
    5- Bukak new branch (modaii kecit ja sewa kedai/pejabat)
    6- IT yg jaga server (kenapa 1 org?? hampa kata dia meninggal dunia @ RIP) BOSS takan buat kerja-kerja IT, staff pun tak semua tau nk jaga server.
    7- Jika master server di UK/US/india, local server mesti ada support company data.
    7- Asset coulomb RM 4/5 mil (as fixed dlm akaun depa; concept over draft boleh pakai - tok bayar gaji)
    8- Keahlian semasa berapa account (i mean overall member)


    p/s : if i'm wrong, please correct me
    if got answer, please add up
    end

    tranformers

    Posts : 21
    Join date : 2009-07-01

    Re: Why I create this forum...

    Post  tranformers on Thu Jul 02, 2009 10:11 pm

    bfore joint = Neutral
    Mase joint = Very Happy
    First payment = Laughing
    Second payment = Sad
    Tunggu payment = Shocked
    Tunggu lagi = Mad
    Tunggu lagi = Evil or Very Mad
    Masa Kena tipu = affraid
    Ditipu lagi = pig pig pig

    No No No
    lol!
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: Why I create this forum...

    Post  Q on Thu Jul 02, 2009 10:13 pm

    ramai sangt yang dapat kontek staff. tapi semua cerita lain2. mana staff yang betul pon xtau. korang ni biar betul

    AMY
    Guest

    HUHUHUHU.SEDEYYY

    Post  AMY on Thu Jul 02, 2009 10:15 pm

    lol! MCM BYE-BYE JE DAH

    YangTert
    Guest

    POLICE REPORT!!

    Post  YangTert on Fri Jul 03, 2009 12:05 am

    Kita perlu buat report, xbole dok diam. Kalau ramai2 gi balai buat report mungkin lebih berkesan. We have to go as a group. I suggest ramai gi buat report. What if we meet somewhere near the dang wangi IPD? Sunday will be the best day to meet since ramai yg xkerja aritu. Apa kata survey?? Tolong suggest tempat & time … I proposed masing2 bawa sekurang2 nya resit registration coz ada nama, tarikh & amount. I also proposed andainya sebarang cash yang dapat recover oleh pihak berkuasa, di berikan pada mereka yg belum balik modal coz yg dah balik modal xde apa nak ditangisi, melainkan mimpi saja yang xkesampaian. Kesian la kawan2 yg meminjam. Sekiranya ada lebih maybe tuan hakim dapat membuat agihan. Sila beri pendapat masing2. Gear-up for Sunday 5th July 2009 !!!

    tranformers

    Posts : 21
    Join date : 2009-07-01

    Re: Why I create this forum...

    Post  tranformers on Fri Jul 03, 2009 12:19 am

    SERANGGGGGGGGGG affraid affraid affraid

    klumper
    Guest

    Re: Why I create this forum...

    Post  klumper on Fri Jul 03, 2009 1:08 am

    kasi masuk paper METRO muka depan...
    masuk TV3..baru jadi kes besaq...
    so boss2 coloumb tu takan kuar ke mana..
    prevent sblom depa blah dari mesia nie...

    kalo tak, masuk angin kuar asap la...
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: Why I create this forum...

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 1:19 am

    gambar pon lom ade lagi ni.

    Sponsored content

    Re: Why I create this forum...

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Sat Jul 21, 2018 2:02 am