Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Share

    phirdauz
    Guest

    Planning

    Post  phirdauz on Thu Jul 02, 2009 10:37 pm

    Pada Pendapat saya, klau benar lah staff coulom tak bersubahat dalam hal ini, aper kata kita wat perjumpaan kat coulom sabtu nie ker... kita dgr dari mulut dorang.. walaupun dorang hanya stafff biasa, tapi dorang juga ade hak utk memberi penjelasan yg sahih lg betul untuk memulihkan keadaan yang sedia kusut.. ini untuk kepentingan sume pihak.... dan org ramai yg dtg.. jgn pula menyerang atau mencederakan sesiapa.. tujuan kita untuk memulihkan keadaan dan mendengar cerita benar khas dari staff coulom sendiri bukan mengharu biru lg keadaan.. dalam hal ini... kesabaran, keimanan dan kewarasan perlu ada... hope pandangan ini mendapat perhatian dari team forum ini.... Tak salah bagi idea utk memulihkan keadaaan.. Wassalam.....
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Q on Thu Jul 02, 2009 11:19 pm

    phirdauz wrote:Pada Pendapat saya, klau benar lah staff coulom tak bersubahat dalam hal ini, aper kata kita wat perjumpaan kat coulom sabtu nie ker... kita dgr dari mulut dorang.. walaupun dorang hanya stafff biasa, tapi dorang juga ade hak utk memberi penjelasan yg sahih lg betul untuk memulihkan keadaan yang sedia kusut.. ini untuk kepentingan sume pihak.... dan org ramai yg dtg.. jgn pula menyerang atau mencederakan sesiapa.. tujuan kita untuk memulihkan keadaan dan mendengar cerita benar khas dari staff coulom sendiri bukan mengharu biru lg keadaan.. dalam hal ini... kesabaran, keimanan dan kewarasan perlu ada... hope pandangan ini mendapat perhatian dari team forum ini.... Tak salah bagi idea utk memulihkan keadaaan.. Wassalam.....

    http://coulombworld.nice-forum.net/anything-about-coulomb-world-bpo-f3/cadangan-anda-diperlukan-t12-30.htm

    Suffer I
    Guest

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Suffer I on Fri Jul 03, 2009 1:21 pm

    AYUH! KITA KE PREMIS PERNIAGAAN!

    mimah
    Guest

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  mimah on Fri Jul 03, 2009 2:04 pm

    apa la...

    herm aka staff3

    Posts : 31
    Join date : 2009-07-02

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  herm aka staff3 on Fri Jul 03, 2009 2:23 pm

    QTT wrote:Yes, the policeman was shown the sms. It happened in the room when the policeman was taking down the particulars of all the staff from coulomb.
    I hope a miracle will happen and coulomb will one day open its door the continue with the business. But then, will the authorities allow this business to continue is one thing, even though the BMB has the contract to do so.

    yg aku tau la kan...one of us tunjuk fon dkt polis tu nk tunjuk no fon hr....last day die call kami...bkn no yg slalu die pakai tp no thailand....jeng...jeng...jeng....

    b
    Guest

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  b on Fri Jul 03, 2009 2:57 pm

    to herm

    director mana 1 yg kol korang last day? apa director 2 cakap ek?

    herm aka staff3

    Posts : 31
    Join date : 2009-07-02

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  herm aka staff3 on Fri Jul 03, 2009 3:03 pm

    c hr manager tu yg call....SHIV.....
    die call 1 of us....x yah la mention sape yekk...
    pg senin die call....die ckp arini ofis tutup MD punye adk passed away...dorg g melawat....tu yg x dpt nk bukak ofis....then aku pon g la ofis tmpl notis....ari selase g l keje cam biase....so dorg x dtg2.....smpi la ke arini...ktorg pon x tau die g mane??????

    north_south

    Posts : 8
    Join date : 2009-07-01

    to STAFF2

    Post  north_south on Fri Jul 03, 2009 4:54 pm

    pe kater...

    u all bwak police report tu ke maxis @ clcom cnter...

    kiter trace last outgoing call...

    leh gak kiter trace dorg kt maner la nih...

    try lar...

    it's juz a sugg....

    we try our bez k...

    shila

    Posts : 12
    Join date : 2009-07-02
    Age : 43
    Location : Ipoh,Perak

    CADANGAN @ PERTANYAAN

    Post  shila on Fri Jul 03, 2009 6:03 pm

    1. Bolehkah sekiranya staff yg ada disini melantik seseorang untuk memberi lapuran terkini hasil dari repot POLIS yang telah dibuat??

    2. Minta ADMIN pantau forum ini kerana terdapat mamat atau lelaki yang tidak ada adab atau pelajaran agama didalam forum ini, minta di deletekan post mamat/manusia ini.(perangai lagi teruk dari BIG BOSS COULOMB).

    3. ADAKAH PEJABAT AKAN DIBUKA PADA HARI ISNIN. Sekiranya tidak dibuka, kemanakah staf2 yang ada ini akan pergi?...duduk dirumah?. mencari kerja lain??? atau sebagainya.....sekiranya perkara ini berlarutan, HARAP ada kalangan staff yang boleh UPDATEkan INFORMATION, walaupun sudah mendapat kerja lain. INGAT, tanggungjawab itu telah ANDA pikul selepas ketiadaan BOS2 nie...

    4. Setakat yg didengar, jumlah kontract yang terbanyak adalah sebanyak 50 contract, adakah benar?? sekiranya benar, para staff perlulah contact sesiapa yang mempunyai akaun yang besar ini, bagi nasihat dan tunjuk ajar untuk mengurangkan perasaan marah, cemas dan sedih mereka-mereka ini.

    5. Soalan BONUS....sekiranya staff coulomb mencari kerja, adakah anda berminat untuk bekerja dengan saya dlm sebuah KOPERASI????hantarkan pm kepada saya.

    Admin
    Admin

    Posts : 20
    Join date : 2009-06-30

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Admin on Fri Jul 03, 2009 7:26 pm

    Dear Shila,

    Saya jawab which related to Admin okay.

    Pasal nak pantau forum ni, saya tak dapek nak nak monitor one by one, everyday. Kalau you all ada nak mintak tolong specific topic/message, boleh email request ke coulombworld2009@gmail.com sekali dengan URL nya, so senang saya terus edit/filter/remove. Lagipun, saya sekarang ni sibuk sikit, since derang dah tutup server Coulomb, derang outsource semua job tu kat saya sorang2 buat account2 korang semua tuh.. masyuk tu beb!!! hihiihi... (gurau je)

    Sekian. Selamat berforum.

    BTW, pasal mamat tak beradab, kita tengok la dulu, dia patut malu pada diri sendiri... so far saya masih open for anybody (non-members) untuk reply dalam forum nih... Unless dah salah guna esok, kita ambil lah tindakan yang perlu.. biasa la tu... dia tak jahat, nakal jer....

    Admin
    coulomb.nice-forum.net
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  scarecrows on Fri Jul 03, 2009 7:30 pm

    tp klu dia nak bernakal tu agak2lah admin, nakal pun ada had dia. Jgn sampai memudaratkan org lain...
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Q on Fri Jul 03, 2009 7:36 pm

    hahaha. tgk ada dah start bg kerja. =]

    kerajaan je ke leh wat loan koperasi tu?

    swasta? koperasi ape? berapa interest? pm saya ok




    skang ni korang bincang lah. aku mlm ni ada meeting. biasa la. kene la wat MLM balik =]

    ape2 keputusan aku bca mlm karang. aku anggap perjumpaan xjadi. atau sesiapa yg nak berjumpa saja2 mungkin untuk kenal2 atau melepas geram sesama kawan boleh la. ajak2.

    pm aku no korang. esok leh kita lepak di k.l tempat belum confirm. =]


    Last edited by Q on Fri Jul 03, 2009 8:41 pm; edited 1 time in total

    Admin
    Admin

    Posts : 20
    Join date : 2009-06-30

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Admin on Fri Jul 03, 2009 7:44 pm

    Hmm.. aku tak perasan lak message before this... anyway.. since dah jadi beruk terlampau... no choice...


    "To everyone, due to distrubtion by seekor beruk, only registered members are allow to post a message. For those yang belum register, please register yourself, it's free, to participate in this forum. Sorry for the inconvenience..."

    scarecrows wrote:tp klu dia nak bernakal tu agak2lah admin, nakal pun ada had dia. Jgn sampai memudaratkan org lain...
    avatar
    scarecrows

    Posts : 34
    Join date : 2009-07-03

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  scarecrows on Fri Jul 03, 2009 7:47 pm

    Sampai bila lah benda ni nak selesai, lepas minggu ni, minggu depan lak, lps tu bulan depan last sekali tahun depan...., sampai lah dah tak igt kes ni...
    pemangsa seronok ngan duit mangsa....

    Dragon_Malaya

    Posts : 5
    Join date : 2009-07-04
    Location : Bkt Beruntung,Rawang,Sgor

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Dragon_Malaya on Sat Jul 04, 2009 3:58 pm

    Q wrote:hahaha. tgk ada dah start bg kerja. =]

    kerajaan je ke leh wat loan koperasi tu?

    swasta? koperasi ape? berapa interest? pm saya ok




    skang ni korang bincang lah. aku mlm ni ada meeting. biasa la. kene la wat MLM balik =]

    ape2 keputusan aku bca mlm karang. aku anggap perjumpaan xjadi. atau sesiapa yg nak berjumpa saja2 mungkin untuk kenal2 atau melepas geram sesama kawan boleh la. ajak2.

    pm aku no korang. esok leh kita lepak di k.l tempat belum confirm. =]





    Q,

    aku pun tgh pening giler psl payment ni,byk nak kena byr..adus...
    bila kita blh jmp nak tanya psl coulomb ni?
    emel atau ym :rahim28848@yahoo.com

    tranformers

    Posts : 21
    Join date : 2009-07-01

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  tranformers on Mon Jul 06, 2009 3:04 am

    x payah lah tunggu bulan jatuh keriba Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
    Belajar dari kesilapan.....

    dah memang orang kita senang ditipu..
    lepas dah kena tipu nak salahkan orang lain

    masa orang bagi nasihat, tak nak dengar,
    atleast fikir logikla sikit, sebelum nak join benda2 macam ni.

    Bila dapat duit mata dah kelabu...
    Orang buka satu acc, ko buka 100 acc.

    So, pengajaran kat sini jangan tamak dan kelabu mata bila dapat duit banyak
    Sampai benda yang xlogik pun boleh jadi logik.ishhhh

    Sebab nak jadi kaya cara senang, inilah padahnya
    Wahai Orang2 melayu, bangunlah sebelum terlambat.

    Janganlah biarkan generasi seterusnya mewarisi sikap kita ni.
    Belajar & Amik contoh dari bangsa2 lain.

    Berusaha dari bawah
    Sikit2 lama jadi bukit..

    Sorry if tis annoyed u guys, but tis is the fact,
    Still not too late.. Life Move on!



    1MALAYSIA cheers cheers

    cinatidaktakutmati

    Posts : 5
    Join date : 2009-07-01

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  cinatidaktakutmati on Mon Jul 06, 2009 6:36 pm

    If tomor the coulombworld website still cannot online . kita pergi lapor polis lagi ? atau pergi cakap kepada bank negara malaysia punya orang ? supaya tengok diorg boleh tak kahwin baru, beli kereta baru , beli rumah baru di malaysia ini. PUKIMAKMAK diorg makan kita punya duti begini sahaja hahhh ?????
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Q on Mon Jul 06, 2009 11:20 pm


    nurr

    Posts : 22
    Join date : 2009-07-01

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  nurr on Tue Jul 07, 2009 9:04 am

    shila wrote:

    5. Soalan BONUS....sekiranya staff coulomb mencari kerja, adakah anda berminat untuk bekerja dengan saya dlm sebuah KOPERASI????hantarkan pm kepada saya.

    Shila, klu bkn staff coulomb leh ke?? sy pon ngh cari kje ni area petaling jaya...lepas coulomb lesap i lost everything...i lost my job..i lost my money Crying or Very sad Crying or Very sad

    shila

    Posts : 12
    Join date : 2009-07-02
    Age : 43
    Location : Ipoh,Perak

    yer...boleh kalau berminat

    Post  shila on Tue Jul 07, 2009 11:09 am

    Boleh, tak jadi masalah, janji ada minat dan keyakinan kembali didalam bidang perniagaan....email saya utk pertanyaan lanjut....

    duddin_myhero@yahoo.com.my
    www.pewarisgayong.blogspot.com (aktiviti sampingan)

    nurr wrote:
    shila wrote:

    5. Soalan BONUS....sekiranya staff coulomb mencari kerja, adakah anda berminat untuk bekerja dengan saya dlm sebuah KOPERASI????hantarkan pm kepada saya.

    Shila, klu bkn staff coulomb leh ke?? sy pon ngh cari kje ni area petaling jaya...lepas coulomb lesap i lost everything...i lost my job..i lost my money Crying or Very sad Crying or Very sad

    mambo

    Posts : 4
    Join date : 2009-07-07

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  mambo on Tue Jul 07, 2009 12:07 pm

    shila ko mail aku..aku pun teruk jugak ni....



    albab_79@yahoo.com

    shila

    Posts : 12
    Join date : 2009-07-02
    Age : 43
    Location : Ipoh,Perak

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  shila on Tue Jul 07, 2009 12:22 pm

    mambo wrote:shila ko mail aku..aku pun teruk jugak ni....



    albab_79@yahoo.com

    DAH, saya dh msg dah.....

    Dragon_Malaya

    Posts : 5
    Join date : 2009-07-04
    Location : Bkt Beruntung,Rawang,Sgor

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Dragon_Malaya on Tue Jul 07, 2009 7:16 pm

    Tgh cari peluang nak selesaikan mslh kewangan ni.Tapi ada satu peluang terbaik kepada sesapa yg nak dptkan francise sendiri.Saya pun ada dgr seminar ttg francise ni,semua kos di tgg oleh syrkt tersebut.Saya dah daftar cuma skrg tggu interview dari syrkt tersebut utk kelayakan.

    Sesapa yang berminat atau ingin kepastian blh ym saya atau emel :

    rahim28848@yahoo.com

    ok mantap!

    Sponsored content

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Sat Jul 21, 2018 1:53 am