Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Share
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Q on Thu Jul 02, 2009 11:04 am

    sekarang ni kita belum confirmkan ape2 lagi. jgn la smpi pggl wartawan dulu.

    BNM dah amik ke belum pon kita belum tau. info2 ni semua kalau xde bukti jgn la percaya sgt.

    lain la ade gambar ke. tunjuk pergi ke balai. or BNM. pastu ada amik gambar laporan semua ke.

    siapa yg pegi mana2 tu. amik la gmbr guna camera phone tu. siapa yg pegi time ari selasa tu pon kita xtau betul ke dia pergi.

    melainkan kita sendiri pergi dan ambik inisiatif amik gambar untuk tatapan mereka yg xdpt info sebenar.

    jgn la buat2 cerita lagi. da banyak sgt da cerita. kalau xconfirm, atau sumber tu kita xle nak percaya ckp berapa peratus info tu punya kebenaran

    otai
    Guest

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  otai on Thu Jul 02, 2009 11:28 am

    relex gang ... jgn kecoh2 ... jgn kasi kusut lagi benda yang tenha kusut ...
    pada aku lah kan ... kita tunggu dan lihat ....

    aku nak tanya ... kat sini ada tak yg pernah terlibat dgn pelaburan iternet awal tahun lepas????

    kan ramai yg wat report polis ... kluar paper .... last2 ... apa yg jadik .... habuk pun tarak ...

    duit lesap ... tak tau kemana ... nak claim dari bnm ... nanti dia charge "terlibat dgn pelaburan haram" siap kena denda lagi ... juta 2 pulak tu ... ada berani nak ambik risiko ...

    kat cni pun aku nampak ... semua orang tuduh MD tipu ... tapi betul ke ???? banyak sangat provokasi .... pikir-pikirkan dan selamat beramal ......

    mama_baby

    Posts : 9
    Join date : 2009-07-01

    frust...

    Post  mama_baby on Thu Jul 02, 2009 11:49 am

    awal bln 6 hr tu ada tgk news kt tv, org kene tipu psl pelaburan internet...
    msa tu family sume dh warning... jgn sampai jd camtu.... x pyh tambah acc lg.. tp aku x dengar ckp dorg..
    aku tambah acc gak... tak sangka skrg jadik kt aku plak.... inikah balasan anak durhaka.................... Crying or Very sad

    grimcorpes

    Posts : 1
    Join date : 2009-07-01

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  grimcorpes on Thu Jul 02, 2009 12:50 pm

    ak rase kite msti calm down dlu..
    ak pon mangse gak..br bukak 5 akaun aritu..
    1st payment ak spatotnye next week..
    tp cme x pasti lg betol ke kite ni mangse o kite terperangkap dlm situasi tertentu melibatkan MD dorg..
    hurm..
    cume menunggu khabar berita utk arini..
    arap2 ade news yg +ve arini...

    poey
    Guest

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  poey on Thu Jul 02, 2009 1:41 pm

    Cool yuhuhuuuuu.........

    hshn9
    Guest

    Salam @ slmt sejahtera

    Post  hshn9 on Thu Jul 02, 2009 2:41 pm

    setakat nie atakkan takder perkembangan terbaru..?
    aku budak seremban..akunak tau berapa ramai yg join coulombnie org n9 @seremban.
    boleh jumpa korang dan klu aper2 leh kiter buat bersama sama ada buat report polis ker..?
    dan satu lagi..ader saper tau..1st report diaorg buat kat balai mana..mungkin kiter semua leh rujuk kat sana perkembangan terkini..plz saper2 tauinfo terbaru plz reply..

    Lost11

    Posts : 2
    Join date : 2009-07-02

    Mesti Kena Buat Laporan POLIS

    Post  Lost11 on Thu Jul 02, 2009 3:02 pm

    Ini dah lebih. Dah lah makan duit orang kemudian lari pula. Ingat kita nie ada pokok duit kat rumah ah. Dahlah duit pun hilang...gaduh pula dengan suami...habis siapa nak tanggung pula semua problem ini. Saya dah pun buat laporan Polis. Dapat tak dapat duit saya pun, janji orang yang bertanjungjawab harus di hukum agar tak menipu lagi....kalau darah daging yang betul betul takut Tuhan lah. I frust betul...makan pun tak lalu apatahlagi kena bagi makan kat anak-anak. Hanya Tuhan yang akan menentukan segala-galanya pada masa ini. Tapi any development I harap dapat information. Crying or Very sad

    Lost11

    Posts : 2
    Join date : 2009-07-02

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Lost11 on Thu Jul 02, 2009 3:04 pm

    hshn9 wrote:setakat nie atakkan takder perkembangan terbaru..?
    aku budak seremban..akunak tau berapa ramai yg join coulombnie org n9 @seremban.
    boleh jumpa korang dan klu aper2 leh kiter buat bersama sama ada buat report polis ker..?
    dan satu lagi..ader saper tau..1st report diaorg buat kat balai mana..mungkin kiter semua leh rujuk kat sana perkembangan terkini..plz saper2 tauinfo terbaru plz reply..

    Please refer to DANGI WANGI POLIS STATION.....dah 600 laporan polis

    poey
    Guest

    setiap seorang kene buat laporan ker?

    Post  poey on Thu Jul 02, 2009 3:54 pm

    semua orng kene buat laporan polis ker? mmg kene pegi balai polis dang wangi jer ker leh buat laporan? kalo tgu dan lihat jer tak leh ker?
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Q on Thu Jul 02, 2009 3:56 pm

    tunggu dulu... da ramai pegi da tu. kita tunggu berita dari dorg. harap2 dorg dapat bg info yg betul Rolling Eyes

    fie
    Guest

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  fie on Thu Jul 02, 2009 4:10 pm

    Assalamualaikum semua,

    Pd pendapat aku, kita tggu dulu dan lihat dulu perkembangan seterusnya dalam 1 minggu ni. Jangan terlalu gopoh dan gelojoh sgt ikut perasaan. Stakat ni yang kita dengar, semuanya rumors, khabar angin dan xde lg berita sahih. kalau kita buat tindakan melulu tanpa berita yang sahih dan tepat, kita jgk yg rugi nanti. Kita berdoa jelaa agar semua akan kembali kepada normal blk dan kita dpt teruskn kerja menambah side income kita ni. Wink

    KAKLONG
    Guest

    ADAKAH PERLU KITA MMBUAT LAPORAN POLIS.ATAU DIAMKAN DULU??? SILA BERI CADANGAN ANDA

    Post  KAKLONG on Thu Jul 02, 2009 4:35 pm

    Pd pndapat kklong.lbh baek kita sume2 jgn mmbuat ape2 tindakan yg terburu2.bila dah smpai ke pihak polis dah tentu BNM pula akn masuk cmpur dlm hal ni.BNM dah masuk campur sbnarnya akan mengeruhkan keadaan lg.silap2 duit kita sume terus d bekukan.ape dah jadi dgn company yg laen dulu bula BNM masuk campur....????dah tntu siasatan mengambil mase 9bulan

    QTT

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-02

    What is really happening in Coulomb?

    Post  QTT on Thu Jul 02, 2009 4:36 pm

    Hi. I have just joined this forum. What is really happening at Coulomb? I have joined Coulomb since Oct 08 and everything went smoothly since then. I was at Coulomb office on Tues and the funny thing is that the staff could not contact any one of the Directors. I even saw one of the staff showing something like an sms from one of them (???) asking them to open the office at 1.00pm to one of the policeman.
    It is very puzzling. One big mystery is if the Big Malay Boss (BMB) is still around, then does it mean that the real culprit/s are the 2 guys from India who are trying to run away with the monies? If you noticed carefully, the BMB is seldom in the office and the Indian guys are the one running the show ie counting monies, signing agreements etc etc. Is BMB just a sleeping partner or what?
    A lot of unanswered questions, no doubt. But I hope the police will make a speedy investigation and get to the bottom of this messy incident.
    Whether this is a scam, I don't really know. But if this is one, then I will call it the mother of all scams in Malaysia!!!
    Lets us all hope that everything will turn up fine.
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Q on Thu Jul 02, 2009 4:47 pm

    I even saw one of the staff showing something like an sms from one of them (???)

    the police didnt saw this? or is there any of u guys there try to ask them ... ? hm...

    QTT

    Posts : 3
    Join date : 2009-07-02

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  QTT on Thu Jul 02, 2009 5:00 pm

    Yes, the policeman was shown the sms. It happened in the room when the policeman was taking down the particulars of all the staff from coulomb.
    I hope a miracle will happen and coulomb will one day open its door the continue with the business. But then, will the authorities allow this business to continue is one thing, even though the BMB has the contract to do so.
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Q on Thu Jul 02, 2009 5:46 pm

    we just wait n see then.

    tranformers

    Posts : 21
    Join date : 2009-07-01

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  tranformers on Thu Jul 02, 2009 6:00 pm

    nurr wrote:lusa i sampai KL nk wt report..ni kne wt report kt balai polis mn ye???

    pegi bukit aman terus lagi senang.
    kalau x jumpa AGP Very Happy
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Q on Thu Jul 02, 2009 6:08 pm

    "AKU CADANGKAN. SEMUA STAFF TERMASUK ZACK BERKUMPUL DGN KITA SEMUA SKALI. KALAU DORANG TAKUT. PANGGIL POLIS DATANG SKALI. BIAR KITA SEMUA BERSEMUKA DAN CERITA PEKARA SEBENAR. XDE LAH CERITA2 YANG BERMACAM2 DALAM NI."


    Last edited by Q on Thu Jul 02, 2009 6:13 pm; edited 2 times in total

    tranformers

    Posts : 21
    Join date : 2009-07-01

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  tranformers on Thu Jul 02, 2009 6:09 pm

    QTT wrote:Hi. I have just joined this forum. What is really happening at Coulomb? I have joined Coulomb since Oct 08 and everything went smoothly since then. I was at Coulomb office on Tues and the funny thing is that the staff could not contact any one of the Directors. I even saw one of the staff showing something like an sms from one of them (???) asking them to open the office at 1.00pm to one of the policeman.
    It is very puzzling. One big mystery is if the Big Malay Boss (BMB) is still around, then does it mean that the real culprit/s are the 2 guys from India who are trying to run away with the monies? If you noticed carefully, the BMB is seldom in the office and the Indian guys are the one running the show ie counting monies, signing agreements etc etc. Is BMB just a sleeping partner or what?
    A lot of unanswered questions, no doubt. But I hope the police will make a speedy investigation and get to the bottom of this messy incident.
    Whether this is a scam, I don't really know. But if this is one, then I will call it the mother of all scams in Malaysia!!!
    Lets us all hope that everything will turn up fine.

    Tis is the problem when company have malay boss. So called Big Malay Bos (BMB)
    nak jadi bos but dun wan to border about d business.

    just wanna wait every month money masuk in their acc.

    Malay got attitude problem!
    Sampai bila pun melayu x kan maju.

    Just my 2cent

    Pls think What a Face

    idiot
    Guest

    Greediness Bring Emptiness

    Post  idiot on Thu Jul 02, 2009 6:33 pm

    Greediness bring emptiness. Easy come easy go. Don’t blame others when things happened. We should have brain to think of the fishy stuff behind. We’re not baby anymore. If we’re not GREED! Who ask we all to open up so many accounts? Blame ourself.
    avatar
    acura_paul

    Posts : 28
    Join date : 2009-07-01
    Location : KUALA LUMPUR

    coulomb

    Post  acura_paul on Thu Jul 02, 2009 7:10 pm

    i suggest that we need someone to lead us in this problem.. we need some one who can get direct information regrading this matter ... as it could be useful
    for many ppl .... if not we will be left out... is there anyone got contct with the police.. or coulomb .. they should get info on this issue

    otai
    Guest

    kena bersatu ....

    Post  otai on Thu Jul 02, 2009 7:48 pm

    aku setuju sgt2 ... kita semua kena bersatu hati ... bkn buat banyak spekulasi ... lagi penin di buatnya ....jgn buat tindakan melulu ....

    dauz
    Guest

    Apa yg perlu dilakukan?

    Post  dauz on Thu Jul 02, 2009 8:15 pm

    Tak tahu nak cakap mcm mn.... Mula2 family aku tak bagi masuk.. aku dh yakin kan... tup tup.. jadi mcm nie... mcm mn aku nk hadapinyer nanti...? Aku tak sangka lah.. mcm ni akhirnya... semua tak boleh percaya... aku nk percaya kat sapa lagi...?

    tranformers

    Posts : 21
    Join date : 2009-07-01

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  tranformers on Thu Jul 02, 2009 10:01 pm

    bfore joint = Neutral
    Mase joint = Very Happy
    First payment = Laughing
    Second payment = Sad
    Tunggu payment = Shocked
    Tunggu lagi = Mad
    Tunggu lagi = Evil or Very Mad
    Masa Kena tipu = affraid
    Ditipu lagi = pig pig pig

    No No No
    lol!
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Q on Thu Jul 02, 2009 10:14 pm

    ramai sangt yang dapat kontek staff. tapi semua cerita lain2. mana staff yang betul pon xtau. korang ni biar betul

    Sponsored content

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Sat Jul 21, 2018 1:56 am