Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Share
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Q on Wed Jul 01, 2009 9:49 pm

    guys, kalau boleh ajak yg lain join forum ni. xpayah kita semua belek2 blog or page yang lain.




















    Last edited by Q on Thu Jul 09, 2009 9:07 pm; edited 2 times in total
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Q on Wed Jul 01, 2009 10:30 pm

    STAY TOGETHER.

    1) buat masa ni perlukah kita buat laporan polis. atau kita tunggu sampai minggu depan?

    2) jikalau semua bersetuju untuk buat laporan polis. biar kita pergi bersama.

    3) Aku cadangkan tinggalkan email/phone number/YM untuk memudahkan kita semua.

    4) kalau sesiapa ada cadangan yang bernas sila kemukakan. bounce


    Last edited by Q on Wed Jul 01, 2009 10:43 pm; edited 2 times in total

    zana jb

    Posts : 10
    Join date : 2009-07-01

    kecewa x terkata

    Post  zana jb on Wed Jul 01, 2009 10:32 pm

    bila mmbabitkan keewangan.ape je urusan harian yg laen msti akan tergendala.pasal duit adik beradik pun bleh brgaduh.suami isteri boleh bertelagah dan boleh jadi umah tangga jadi kelam kabut.ape punya ler director coulomb ni.terutama wan ariffin bangsa islam.jika benar la u pasti akan berlaku juga benda2 mcm ni.(penipuan)spatutnya sbagai orang islam x seharusnya menyusahkan sesiape pun.banyak lg mangsa2 yg teraniaya dan akan memusnahkan kehidupan.terutama org yg x berkemampuan sderhana mcm sy dan yg laen2 lg.dulu d janji kan kerja.semua org ade matlamt hidup.dan x salah kami mencuba.ape yg kami tahu kami bekerja.bukan nya dalam satu pelaburan.yg pokai mcm kami ni.akan btambah2 pokai.susah akan menjadi lg susah.(wlaupun kena berusaha lg) itu ckp sstngah org mcm tu.nmpak mudah je kan?.jika benar lah satu penipuan.kami berharap ade pihak2 tertntu cuba mendapatkan kembali modal2 kami.kesian la ssiape yg menjadi mangsa keadaan.kebanyakan dari kami ni ade la org yg tidak berkemampuan..sesiape lg yg ade cter sedih sila kongsi bsame...mybe ade insan yg lbh malang dari kami lg


    Last edited by zana jb on Wed Jul 01, 2009 11:24 pm; edited 1 time in total

    atiezm

    Posts : 10
    Join date : 2009-07-01

    TAK TAU NAK WAT REPORT ATAU TAK

    Post  atiezm on Wed Jul 01, 2009 10:37 pm

    MACAM RASA BERBELAH BAGI LAK ,, NAK WAT REPORT.. TAK TAU CAM NA NAK MULA.. pape hal boleh tak korang email kat saya..atiezm@yahoo.com.my
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Q on Wed Jul 01, 2009 10:38 pm

    sememangnya itu yang kita semua harapkan zana.

    tapi manusia tetap manusia. nafsu dan amarah sentiasa ada dlm diri.

    kalau kita semua memang hidup senang xde kita buat job ni.

    sekarang kita bagi cadangan apa yang perlu kita buat sementara waktu ni

    atiezm

    Posts : 10
    Join date : 2009-07-01

    KATA PUTUS

    Post  atiezm on Wed Jul 01, 2009 10:42 pm

    KALAU NAK WAT REPORT TOLONG INFORM SYA SO BOLEH LAH SAYA G SAMA2

    zana jb

    Posts : 10
    Join date : 2009-07-01

    dah buat laporan dah

    Post  zana jb on Wed Jul 01, 2009 10:50 pm

    i d jb.tapi mmber i yg d kl mereka dah buat laporan polis dah.stakat ni mmber i pun xde ape2 feedback lg dari siasatan jenayah lg.x boleh ke kita refer d mana2 bank.atau d mank negara negara.setidak2nya kita tahu duit company ni masih ade kg ke x?jika masih ade mybe harapan masih ade 50-50 lg.jika x.kita lupakan je laaa

    atiezm

    Posts : 10
    Join date : 2009-07-01

    nak wat report

    Post  atiezm on Wed Jul 01, 2009 10:53 pm

    kalau macam tu i nak juga wat report la esok..moga esok masih bersinar untuk kita semua..amin.mudah-mudahan
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Q on Wed Jul 01, 2009 10:54 pm

    berharap sgt org yang terdekat dalam coulomb boleh bagi maklumat yg betul dan tepat. so xde la banyak sgt rumors.
    banyak sgt smpi xtau mana yg betul skang ni. hahahah Laughing

    UpNorth

    Posts : 8
    Join date : 2009-07-01

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  UpNorth on Wed Jul 01, 2009 10:57 pm

    kalo ada cara nak cek duit kat dlm bank tuu ada gi, sy sokong pendapat tuu.

    nurr

    Posts : 22
    Join date : 2009-07-01

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  nurr on Wed Jul 01, 2009 11:02 pm

    lusa i sampai KL nk wt report..ni kne wt report kt balai polis mn ye???
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Q on Wed Jul 01, 2009 11:04 pm

    i pon xtau. sebab tu i ajak semua bagi number or ym ke ape. senang kita leh gerak sama

    nurr

    Posts : 22
    Join date : 2009-07-01

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  nurr on Wed Jul 01, 2009 11:18 pm

    bkn xnk tgl no fon..tp takot dpt call b'talu2...esk kompem dh x on9 YM...esk dh nk gerak

    UpNorth

    Posts : 8
    Join date : 2009-07-01

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  UpNorth on Wed Jul 01, 2009 11:30 pm

    betui tuu nurr, call bertalu2 nnt, dahlah keje kat kompeni, call tak henti2... nnt sambung ler malam pun gak call plak 24 x 7.
    Aduii, semalam xleh tidoq langsung... gi keje xleh concentrate keje.... Sad Shocked
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Q on Thu Jul 02, 2009 12:06 am

    aku baca post ko kat blog lain ko ada info baru. betul ke info tu upnorth


    Comment by UpNorth Subscribed to comments via email
    2009-07-01 22:43:29

    I heard the Malay Big Boss is cooperating wif the police force to settle down this catastrophy smoothly. Anyway, the company is genuine co but it is the ppl (that 2 irresponsible director) had cause the stir, swindling ppl hard earned money. They will get their punishment in this world, no need to wait till afterworld.

    Another update–> Coulomb may resume as normal as they hv genuine contract with local banks and UK client….
    Question

    drunken


    Last edited by Q on Thu Jul 02, 2009 12:09 am; edited 2 times in total (Reason for editing : tambah quote n typo)

    amtaro

    Posts : 8
    Join date : 2009-07-02

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  amtaro on Thu Jul 02, 2009 12:34 am

    ko bior btul UpNorth.steatment ko ni mcm bg harapan jer kat kiter.tlglah jgn buat citer
    utk sedapkan hati ko ajer.ramai kat luor tu akan frust lg kalo citer ko ni xbtul

    yuszroy

    Posts : 6
    Join date : 2009-07-01

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  yuszroy on Thu Jul 02, 2009 7:48 am

    Saya rasa tak perlulah ramai2 nak gi buat report polis. Memandangkan yang lain dah pun gi buat report kita tunggu dan update segala perkembangan. Yang penting kita jangan buat lawak lagi. Pastikan segala yang ingin dimaklumkan mempunyai fakta dan sumber yang sah sahaja.

    Dengan demikian ia akan memudahkan kita bertindak...
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Q on Thu Jul 02, 2009 8:19 am

    yuszroy wrote:Saya rasa tak perlulah ramai2 nak gi buat report polis. Memandangkan yang lain dah pun gi buat report kita tunggu dan update segala perkembangan. Yang penting kita jangan buat lawak lagi. Pastikan segala yang ingin dimaklumkan mempunyai fakta dan sumber yang sah sahaja.

    Dengan demikian ia akan memudahkan kita bertindak...


    setuju dengan yuszroy tak perlu kita buat laporan polis lagi. kita tunggu dan lihat. kita sama2 update dlm ni jika ada info terbaru. sehingga sepakat membuat keputusan. cuma unutk mengetahui sumber yg betul tu agak susah. admin sendiri mungkin xdpt detect. so. sama2 kita jgn wat cerita sendiri. kita semua risau. jgn tambahkan risau lagi. Laughing

    mamang
    Guest

    coulombworld

    Post  mamang on Thu Jul 02, 2009 9:50 am

    ade crita pepe x ari nie kengkawan

    nurr

    Posts : 22
    Join date : 2009-07-01

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  nurr on Thu Jul 02, 2009 10:02 am

    xblh nk tggu dh...tu org lain yg wt report..kita pun ade kepentingan gak..ngra kita ade undang2 t'hdp kes mcm ni...SO, AKU PON AKAN WT REPORT! korg rs dorg ade insurans x?? yg leh cover kita nyer capital???

    mama_baby

    Posts : 9
    Join date : 2009-07-01

    report

    Post  mama_baby on Thu Jul 02, 2009 10:19 am

    x kira lah wt report ke x...
    yg penting duit kita blh dpt blk ke? mana nak cari duit lg ni...

    nurr

    Posts : 22
    Join date : 2009-07-01

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  nurr on Thu Jul 02, 2009 10:25 am

    mama_baby wrote:x kira lah wt report ke x...
    yg penting duit kita blh dpt blk ke? mana nak cari duit lg ni...

    dapat blk ke x duit tu perasaan aku cuma rs 10% jew.......up sket dr adik aku...sbb die rs 2% je

    adoiiiii
    Guest

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  adoiiiii on Thu Jul 02, 2009 10:42 am

    aku cadang kan jer... ape kate kt bg tau wartawan.. mane tau dapat balik duit yg kt modal kan 2.. kadang2 wartawan ni blh tlg kt dapat kan diut 2 balik.. kate ade lg kan duit dlm bank kan.. x dapat semua pun x per lah dapat 50% pun jd lah.. aku perlikan duit ni..

    nurr

    Posts : 22
    Join date : 2009-07-01

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  nurr on Thu Jul 02, 2009 10:46 am

    uiks bgtau wartawan?? ilek dulu weyh..klu dh melibatkan pihak media, lg tipis harapan nk dpt duit tu blk...ko taw la org media ni mcm mn..pastu ko ingt MD tu nk ke tampil ke depan klu bnda ni dh msuk paper??

    adoiiiii
    Guest

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  adoiiiii on Thu Jul 02, 2009 10:55 am

    masalah yer.. BNM dah amik tau... klu jd aper2 pun aset yg ade kat coulomb 2 mesti dibekukan.. BNM yg simpan.. sekurang2 yer kt adu masalh kite sepaye dapat balik diut kt.. kadang2 media ni penting gak.. kerajaan kt x lah teruk sgt..hehehe.. aku cadang kan kalau coulomb ni ttp.. tp bt mase skrg ni jgn keco2 dl lah...

    Sponsored content

    Re: CADANGAN ANDA DIPERLUKAN

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Wed May 23, 2018 3:15 pm