Coulomb World Forum

Discuss investment in Coumlomb World BPO


    Why I create this forum...

    Share

    Admin
    Admin

    Posts : 20
    Join date : 2009-06-30

    Why I create this forum...

    Post  Admin on Tue Jun 30, 2009 6:34 pm

    Hello everybody,

    I know there are many of part-timer data entry for Coulomb World BPO out there, I am one of them, but there are not many website/places to share exerience and get more information. So I decided to create this forum for anybody interested to discuss anything about Coulomb World BPO.

    Tapi minta semua ikut etika berforum, tidak dibenarkan menggunakan kata-kata kesat atau melanggar undang-undang Malaysia.

    Selamat berforum.

    Moderator,
    coulombworld.nice-forum.net


    Last edited by Admin on Wed Jul 01, 2009 10:30 pm; edited 1 time in total

    sweey_ma
    Guest

    Alamak....

    Post  sweey_ma on Tue Jun 30, 2009 8:31 pm

    Hi...thanx for creating this forum Very Happy .....neway, i joined coulomb last saturday....n now with all the rumors n all, made me regret Sad I shouldve wait rabbit

    brabusmi
    Guest

    SCAM @ SEBALIKNYA

    Post  brabusmi on Tue Jun 30, 2009 9:27 pm

    PADA PENDAPAT U ALL COULOMB NIE SCAM KE @ SEBALIKNYA...

    Admin
    Admin

    Posts : 20
    Join date : 2009-06-30

    Re: Why I create this forum...

    Post  Admin on Tue Jun 30, 2009 10:31 pm

    Agreed with you, still too early. Let us see how...


    sweey_ma wrote:Hi...thanx for creating this forum Very Happy .....neway, i joined coulomb last saturday....n now with all the rumors n all, made me regret Sad I shouldve wait rabbit

    Admin
    Admin

    Posts : 20
    Join date : 2009-06-30

    Re: Why I create this forum...

    Post  Admin on Tue Jun 30, 2009 10:34 pm

    Susah gak nak cakap, kalau time okay tu, semua orang kata legal... sampai kalau kena cekup baru la tau scam... Cuma yang Coulomb ni kena study lebih skit, company tu memang operate as legal entity, cuma bab2 money collection from public ni jer....

    brabusmi wrote:PADA PENDAPAT U ALL COULOMB NIE SCAM KE @ SEBALIKNYA...

    eyra
    Guest

    hope coulomb tak apa2

    Post  eyra on Tue Jun 30, 2009 10:45 pm

    aku lak wat full time coulomb nieh...kalu jadi apa2 aku nak kena g keja lak...baru aje nak rest dok kat umah adessss scratch

    Admin
    Admin

    Posts : 20
    Join date : 2009-06-30

    Re: Why I create this forum...

    Post  Admin on Tue Jun 30, 2009 10:53 pm

    Fuhh... berenti keje buat Coulomb... sure 20 account bukak nih....


    eyra wrote:aku lak wat full time coulomb nieh...kalu jadi apa2 aku nak kena g keja lak...baru aje nak rest dok kat umah adessss scratch

    Admin
    Admin

    Posts : 20
    Join date : 2009-06-30

    Updates...

    Post  Admin on Tue Jun 30, 2009 11:09 pm

    Comment by rajen
    2009-06-30 19:49:53

    Monday Coulomb closed notice MD BRO EXPIRED. RESUME AS NORMAL 30TH. Went back on 30th staff locked themselves in fearing kena bash. I banged on the door wif my helmet then the malay guard answered. after tat they opend n we were told that all 3 scumbags uncontactable. Blank chq books n cash in drawer rm400 left. We got to see for the first time the eveidence of scam.No proper filing,all regis docs all over the place,no server. Ppl were crying. One malay chap just opened 100 accs.Families walkd in wif children shocked.Some negros,iranian,arabs talked like planning to bomb malaysia. The staf were crying kena scold n maki. I told the policemen i want to tk the pc so puas hati sikit, the police bro appealed not too cuz then all hell will brek lose n the police will not have evidence. Bloody Indians(frm india) n the bastard MD ran away wif 8000 accs opened. Kira la nearly RM8 million!!!! Biggest Scam in Malaysia. They hv branches in Melaka,Negri n Penang.

    Admin
    Admin

    Posts : 20
    Join date : 2009-06-30

    Updates

    Post  Admin on Tue Jun 30, 2009 11:11 pm

    Dah macam movie hollywood pulak nih... bior betul...

    Comment by rajen
    2009-06-30 19:49:53
    Monday Coulomb closed notice MD BRO EXPIRED. RESUME AS NORMAL 30TH. Went back on 30th staff locked themselves in fearing kena bash. I banged on the door wif my helmet then the malay guard answered. after tat they opend n we were told that all 3 scumbags uncontactable. Blank chq books n cash in drawer rm400 left. We got to see for the first time the eveidence of scam.No proper filing,all regis docs all over the place,no server. Ppl were crying. One malay chap just opened 100 accs.Families walkd in wif children shocked.Some negros,iranian,arabs talked like planning to bomb malaysia. The staf were crying kena scold n maki. I told the policemen i want to tk the pc so puas hati sikit, the police bro appealed not too cuz then all hell will brek lose n the police will not have evidence. Bloody Indians(frm india) n the bastard MD ran away wif 8000 accs opened. Kira la nearly RM8 million!!!! Biggest Scam in Malaysia. They hv branches in Melaka,Negri n Penang.

    keethariq

    Posts : 1
    Join date : 2009-06-30

    Hi Admin

    Post  keethariq on Tue Jun 30, 2009 11:13 pm

    Hi Admin,

    Terima kasih kerana comment kat blog saya Kee Thariq's Blog. Saya harap Admin boleh link kat blog saya apa2 info yang Admin ambik kat blog saya k.

    Terima kasih

    Admin
    Admin

    Posts : 20
    Join date : 2009-06-30

    Re: Why I create this forum...

    Post  Admin on Tue Jun 30, 2009 11:20 pm

    Sure.. no problem Kee Thariq... the most important thing I want to know right now is, is Coulomb SCAM or not.... Thank you for sharing...

    keethariq wrote:Hi Admin,

    Terima kasih kerana comment kat blog saya Kee Thariq's Blog. Saya harap Admin boleh link kat blog saya apa2 info yang Admin ambik kat blog saya k.

    Terima kasih

    babygurl

    Posts : 4
    Join date : 2009-06-30

    Re: Why I create this forum...

    Post  babygurl on Tue Jun 30, 2009 11:28 pm

    Aku ada open acc dgn coulomb in January.
    Payment ok tak ada masalah…mula2 aku buat S.I credit to maybank acc.
    bile aku tgk bln 4 delay smpi 2mgu, aku decide amik sendiri kat office dia…
    agak terkejut sebab terlalu ramai org walhal ms aku mula2 daftar hari sabtu…sorg pun xde..
    staff boleh rilek2 lagi…
    skrg bkn main penuh…mungkin dah ramai yg share dgn kwn2…
    yelah benda baik mestilah share dgn kawan2…
    bln 5 aku bukak lagi 2 acc…bf aku nk buka sbb dia tengok aku dpt gaji every month
    tp kali ni nk dapat ID pnylah lambat…2 minggu itupun smpi kena dtg sendiri…dulu 3 hari je dah dapat…
    baru start buat acc bf aku 2mgu…tiiba2 jadi cmni plak
    nasiblah aku x btau ramai org cume sorg kwn…tp rs berslh sbb dia bukak akaun tu untuk simpan duit nk kawin…
    aku sendiri nk simpan duit untuk kawin…
    mmg c*l*ka n a*ak h*r*am…
    SORRY cik admin aku marah sgt nih walaupun xbyk acc Crying or Very sad
    aku doakan dorg kena swine flu...biar mati xdpt enjoy duit kite yg dorg curik tu

    eyra
    Guest

    10 acc....

    Post  eyra on Tue Jun 30, 2009 11:36 pm

    10 acc aje Cik Admin.....tapi kira bagi aku yang tak keja nieh banyak lah......kita doakan tak ada apa2 yang blaku...

    sweey_ma
    Guest

    Relex laa babygurl

    Post  sweey_ma on Tue Jun 30, 2009 11:39 pm

    Aku rase jgn laa korang gabra sgt....tunggu n lihat dolu....kalo konpem diorg scam, baru laa kite reramai maki hamon diorg tu flower

    Ape pon, manager Bdr Baru bangi kate, esok mungkin server diorg ok....n everything Insyaallah ok ( aku tgh berdoa dlm ati ni....hehehe)

    babygurl

    Posts : 4
    Join date : 2009-06-30

    boleh pecaya lagi ke

    Post  babygurl on Tue Jun 30, 2009 11:56 pm

    sweey_ma ayat cm nk sedapkan hati je tu...
    entah2 manager bdr baru bangi pun dah cuak psl acc dia
    avatar
    Q

    Posts : 148
    Join date : 2009-06-30
    Age : 33
    Location : cheras

    =|

    Post  Q on Wed Jul 01, 2009 12:01 am

    just nak beri pandangan. sememangnya kita ada perasaan marah dan xpuas hati. tapi, kita dah pun buat keputusan untuk menerima risiko ni. kalau x kenapa kita buat kan? so. xusahlah melenting. sepatutnya kita dah preapre benda ni. dan xusah terlalu tamak untuk buat akaun banyak2. aku sendiri ada 8 akaun je. setiap akaun aku bukak dari income yg dapat. topup and topup je. sebab susah nak percaya adanya duit mudah.

    doa2 je lah...

    babygurl

    Posts : 4
    Join date : 2009-06-30

    ade kesangsian lah..

    Post  babygurl on Wed Jul 01, 2009 12:02 am

    tp kalau ikut logik aku kan...kalau org nk lari...logik ke dpt 8mil nk lari
    dahlah kena kongsi 3 org...kalau kongsilah...kalau bangsa penipu 8 mil bkn byk tau
    jap je bleh abes..kalau nk lari 20mil ke sedap skit...

    Kenangan
    Guest

    APA YANG PATUT KITA BUAT?

    Post  Kenangan on Wed Jul 01, 2009 12:20 am

    Sekarang mari kita bincangkan apa yang patut kita buat ketika ini. Saya cadangkan :

    *Kumpul maklumat semua yang menyertai program nie agar segala maklumat terkini dapat disampaikan dengan BETUL dan CEPAT.

    Kaedanya mungkin moderator dan ahli lain boleh cadangkan.....

    * Mungkin kita boleh buat perjumpaan untuk berbincang dan mungkin akan ada ahli dikalangan kita mempunyai idea yang baik.

    eyra
    Guest

    msg from manager penang

    Post  eyra on Wed Jul 01, 2009 12:21 am

    2gu jap lagi kol 12am kalu ok....ok lah tuh... tapi aku baru jerk dapat msg dari manager penang .........untuk pengetahuan,operasi coulomb dhentikan buat sementara.hingga siasatan
    pihak polis selesai keatas khilangan director of operation di hq kuala Lumpur .bt masa ini kita hanya perlu tunggu update dr pihak polis utk langkah seterusnya.harap maklum....

    hantucou
    Guest

    Kehilangan....

    Post  hantucou on Wed Jul 01, 2009 12:36 am

    Eyra.... "kehilangan" Director HQ.... hmm... mungkin dia pegi pasar malam kot, hilang masa jalan2 beli apam balik... wife dia pusing2 belakang, tengok dah hilang... anyway.. gua percaya dia hilang di pasar malam tu... kita tunggu la dia balik... kalau2 ada orang hantar dia balik.... then buleh buat payment balik... Smile

    eyra
    Guest

    lost memory kot....

    Post  eyra on Wed Jul 01, 2009 12:41 am

    hantucou.....i rse dia ilang ingatan tu pasal dia tatau balik sian kt dia kan....u gi ler cari dia kat pasar malam tuh.....kang dapat gak kita merasa payment..... bounce

    Admin
    Admin

    Posts : 20
    Join date : 2009-06-30

    Sabar menanti....

    Post  Admin on Wed Jul 01, 2009 12:47 am

    Huhu.. buat masa ni, aku tak mau join la kalau nak gi buat bantahan ke apa... still mood masih sayaaaaang kat Coulomb... saya suka Coulomb... Hanya Coulomb lah satu-satunya yang saya percaya untuk tambah pendapatan... tiada yang lain... So esok pagi bukak opis yer.. saya datang collect payment.... ye sayang....

    Kenangan wrote:Sekarang mari kita bincangkan apa yang patut kita buat ketika ini. Saya cadangkan :

    *Kumpul maklumat semua yang menyertai program nie agar segala maklumat terkini dapat disampaikan dengan BETUL dan CEPAT.

    Kaedanya mungkin moderator dan ahli lain boleh cadangkan.....

    * Mungkin kita boleh buat perjumpaan untuk berbincang dan mungkin akan ada ahli dikalangan kita mempunyai idea yang baik.

    eyra
    Guest

    hmmm...

    Post  eyra on Wed Jul 01, 2009 12:49 am

    aku dah ngatok nieh nak g tido dulu Sleep esok kita sambung lagi dengan ceta terkini n sensasi abt coulomb....semua harap bersabar ek.. Basketball

    yuszroy

    Posts : 6
    Join date : 2009-07-01

    CADANGAN

    Post  yuszroy on Wed Jul 01, 2009 12:57 am

    [quote="Admin"]Huhu.. buat masa ni, aku tak mau join la kalau nak gi buat bantahan ke apa... still mood masih sayaaaaang kat Coulomb... saya suka Coulomb... Hanya Coulomb lah satu-satunya yang saya percaya untuk tambah pendapatan... tiada yang lain... So esok pagi bukak opis yer.. saya datang collect payment.... ye sayang....

    Rasanya bukannya bantahan ker apa... Tapi dari pengalaman yang ada dan kepelbagaian kebolehan mungkin boleh dimanfaatkan. Contohnya dengan insiden sebegini ia akan dapat membuahkan idea supaya kes seumpama ini tidak berlaku sekali lagi.

    kolamlimpa

    Posts : 2
    Join date : 2009-07-01

    Ada lain syarikat lagi tak selain Coulomb

    Post  kolamlimpa on Wed Jul 01, 2009 1:02 am

    kalau korang tau ada ke syarikat lain selain Coulombworld ni..nak try nasib

    Sponsored content

    Re: Why I create this forum...

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Wed May 23, 2018 3:16 pm